2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 378 Ft   : 345 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

A Bajai Tankerület igazgatója optimista: úgy látja, van esély további fejlesztésekre

A Bajai Tankerület igazgatója optimista: úgy látja, van esély további fejlesztésekre
Gazsó Rita  |  2018. 10. 16., 12:07

Több oktatási intézmény megújulva várta a diákokat az idei tanévtől, jövőre pedig megkezdődhet a Kertvárosi Tagiskola bővítése, de feladat bőven lenne még akár a kalocsai vagy a környékbeli iskolákat tekintve. Folytatódhatna például a Kalocsai Szent István Gimnázium tanteremfelújítása, az Eperföldi Általános Iskola tornatermének teljes modernizálása, de a Belvárosi Tagiskola nyílászáróinak cseréje is egyre sürgetőbb feladatnak látszik.

Néhány napja örömmel számoltak be az elmúlt szűk egy év korszerűsítéseiről, bővítéseiről, fejlesztéseiről a kalocsai és a környékbeli oktatási intézmények vezetői. Miként portálunk is tájékoztatott róla, egyúttal jelezték, további támogatásra is igényt tartanának, amelyhez Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője is segítséget ígért. Úgy fogalmazott, országszerte lesznek pályázatok, amelyek nem valósulnak meg, ami azt jelenti, hogy felszabadulhatnak források. Ezekre, amennyiben az oktatási minisztérium úgy dönt, újra lehet majd pályázni - jelezte.

Örömmel számoltak be a szerdai sajtótájékoztatón az eddigi fejlesztésekről a kalocsai és a környékbeli oktatási intézmények vezetői, ugyanakkor jelezték, további támogatást is örömmel fogadnának. Font Sándor, országgyűlési képviselő azt ígérte, folytatja a lobbizást annak érdekében, hogy a még szükséges felújításokat, bővítéseket is elvégezhessék.
bővebben ...

Az már a múlt heti rendezvényen az is elhangzott, hogy 2019-ben megkezdődhet a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Tagiskolájának bővítése. Az ide csoportosított forrásból minden szükséges felújítás elvégezhető – jelezte portálunknak Sárosi Magdolna, Bajai Tankerületi Központ igazgatója.

A további teendőkről azt mondta, új források megszerzése esetén folytatódhatna a Kalocsai Szent István Gimnáziumban a tantermek felújítása és megtörténhetne az Eperföldi Általános Iskola tornatermének teljes megújítása is. Hozzátette: a Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának korszerűsítésére is lennének ötleteik, itt elsődleges feladat a nyílászárók cseréje lenne.

A Solti Vécsey Károly Általános Iskolának egy sportcsarnok az álma, de szinte minden iskolában szükségesek lennének olyan alapfelújítások, mint a padlócsere, de fontosak lennének bizonyos eszközbeszerzések is – hangsúlyozta az igazgatónő. Hozzátette, a Bajai Tankerület többi részén is lenne mire költeni a felszabaduló forrásokat. Ilyen például a Bajai III. Béla Gimnázium sportcsarnok problémája vagy a „B” épületének teljes felújítása.

Sárosi Magdolna optimista, úgy látja, van esély további támogatások elnyerésére. Miként fogalmazott, amióta a tankerületet vezeti, minden kitűzött célt sikerült megvalósítaniuk. 

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK