2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A Bajai Tankerület igazgatója optimista: úgy látja, van esély további fejlesztésekre

A Bajai Tankerület igazgatója optimista: úgy látja, van esély további fejlesztésekre
Gazsó Rita  |  2018. 10. 16., 12:07

Több oktatási intézmény megújulva várta a diákokat az idei tanévtől, jövőre pedig megkezdődhet a Kertvárosi Tagiskola bővítése, de feladat bőven lenne még akár a kalocsai vagy a környékbeli iskolákat tekintve. Folytatódhatna például a Kalocsai Szent István Gimnázium tanteremfelújítása, az Eperföldi Általános Iskola tornatermének teljes modernizálása, de a Belvárosi Tagiskola nyílászáróinak cseréje is egyre sürgetőbb feladatnak látszik.

Néhány napja örömmel számoltak be az elmúlt szűk egy év korszerűsítéseiről, bővítéseiről, fejlesztéseiről a kalocsai és a környékbeli oktatási intézmények vezetői. Miként portálunk is tájékoztatott róla, egyúttal jelezték, további támogatásra is igényt tartanának, amelyhez Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője is segítséget ígért. Úgy fogalmazott, országszerte lesznek pályázatok, amelyek nem valósulnak meg, ami azt jelenti, hogy felszabadulhatnak források. Ezekre, amennyiben az oktatási minisztérium úgy dönt, újra lehet majd pályázni - jelezte.

Örömmel számoltak be a szerdai sajtótájékoztatón az eddigi fejlesztésekről a kalocsai és a környékbeli oktatási intézmények vezetői, ugyanakkor jelezték, további támogatást is örömmel fogadnának. Font Sándor, országgyűlési képviselő azt ígérte, folytatja a lobbizást annak érdekében, hogy a még szükséges felújításokat, bővítéseket is elvégezhessék.
bővebben ...

Az már a múlt heti rendezvényen az is elhangzott, hogy 2019-ben megkezdődhet a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Tagiskolájának bővítése. Az ide csoportosított forrásból minden szükséges felújítás elvégezhető – jelezte portálunknak Sárosi Magdolna, Bajai Tankerületi Központ igazgatója.

A további teendőkről azt mondta, új források megszerzése esetén folytatódhatna a Kalocsai Szent István Gimnáziumban a tantermek felújítása és megtörténhetne az Eperföldi Általános Iskola tornatermének teljes megújítása is. Hozzátette: a Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának korszerűsítésére is lennének ötleteik, itt elsődleges feladat a nyílászárók cseréje lenne.

A Solti Vécsey Károly Általános Iskolának egy sportcsarnok az álma, de szinte minden iskolában szükségesek lennének olyan alapfelújítások, mint a padlócsere, de fontosak lennének bizonyos eszközbeszerzések is – hangsúlyozta az igazgatónő. Hozzátette, a Bajai Tankerület többi részén is lenne mire költeni a felszabaduló forrásokat. Ilyen például a Bajai III. Béla Gimnázium sportcsarnok problémája vagy a „B” épületének teljes felújítása.

Sárosi Magdolna optimista, úgy látja, van esély további támogatások elnyerésére. Miként fogalmazott, amióta a tankerületet vezeti, minden kitűzött célt sikerült megvalósítaniuk. 

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei