2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 359 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A Kossuth 32 szakgimnáziumi tanulójának mintegy harmada emelt szinten vizsgázik – A végzősök több mint fele 13. évfolyamon folytatja

A Kossuth 32 szakgimnáziumi tanulójának mintegy harmada emelt szinten vizsgázik – A végzősök több mint fele 13. évfolyamon folytatja
Illés György Cinó  |  2020. 05. 09., 09:14

A Bajai SZC kalocsai Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája végzős diákjai közül 13 tanuló egészségügyi ágazaton, 19 pedig vendéglátóipar ágazaton tesz érettségi vizsgát. A végzős tanulók kivétel nélkül vállalták az érettségi vizsgát, visszalépés nem történt. Az egészségügyi szakirányon tanulók zöme emelt szintű érettségit tesz, és jellemzően a szakiránynak megfelelő felsőoktatási intézményben kívánja folytatni tanulmányait. A járványügyi veszélyhelyzet miatt általánosságban csak írásbeli vizsgákat tartanak, szóbelizni csak a kettes osztályzathoz tartozó pontszámot el nem érő, de 12%-os szintet teljesített tanulóknak kell, illetve lehet. A sajátos körülmények közt zajló vizsgákra vonatkozó előírásokat a diákok fegyelmezetten fogadták, és tanáraik is kivétel nélkül vállalták az érettségi kapcsán rájuk háruló feladatokat. Ebben az iskolában az országos távolságtartási előírások rátartással érvényesültek: 6-7 diáknál több egy tanteremben sem vizsgázott – tudtuk meg Bekéné Deutsch Ágnestől, az iskola tagintézmény-vezetőjétől.

Amint arról már korábban beszámoltunk, a Szent István Gimnáziumban 67 tanuló zárja az évet érettségivel, és ott is a jogszabályban előírtnál szigorúbb egészségbiztonsági szabályokat tartottak be a vizsgáztatás során-

A 2020. MÁJUS-JÚNIUSI ÉRETTSÉGI VIZSGA IDŐSZAK EGY SZOKATLAN RENDKÍVÜLI HELYZET ELÉ ÁLLÍTOTTA A VIZSGASZERVEZŐKET, A VIZSGÁZTATÓ TANÁROKAT, A VIZSGÁZÓ DIÁKOKAT

– mutatott rá a portálunkat tájékoztató Bekéné Deutsch Ágnes, hozzátéve, hogy a kialakult járványügyi helyzetben igyekeztek minél biztonságosabb és nyugodtabb vizsgakörülményeket teremteni.

A tegnap záruló első héten a vizsgák kilenckor kezdődtek, és nyolctól várták a vizsgázókat, akik az iskola udvarán gyülekeztek megfelelő távolságtartással, és tanári irányítással vonultak a kijelölt vizsgatermekbe, de a terembeosztást a napokra lebontott, tanulók számára kiküldött vizsgabehívó is tartalmazta.
A második héttől a vizsgák nyolc órakor kezdődnek, a beléptetés pedig előtte 45 perccel indul.

Egészségügy óvintézkedések a járványhelyzet kihívásaira

A vonatkozó rendelet szerint az iskola épületében, a folyosókon a diákoknak is kötelező maszk viselése, azonban a termekben a tanulók levehették a maszkot. Ugyanakkor a másfél méteres távolságtartás itt is kötelező - ennek érdekében

A VIZSGÁK A SZOKÁSOSNÁL JÓVAL TÖBB TEREMBEN, KIS LÉTSZÁMÚ, 6-7 FŐS CSOPORTOKBAN ZAJLANAK. A TANTERMEKBEN CSAK ANNYI VIZSGAPADOT HELYEZTEK EL, AMENNYIEN OTT VIZSGÁZNAK, EGYMÁSTÓL KELLŐ TÁVOLSÁGRA

– ismertette az iskolában bevezetett, az előírt tízfős limitnél is szigorúbb óvintézkedéseket a tagintézmény-vezető.


A TERMEKBEN ÉS A MOSDÓKBAN BIZTOSÍTOTT A KÉZFERTŐTLENÍTÉS. A FENNTARTÓ MINDEN VIZSGÁZÓ, PEDAGÓGUS, INTÉZMÉNYI DOLGOZÓ SZÁMÁRA BIZTOSÍTJA VÉDŐFELSZERELÉST, FERTŐTLENÍTŐ SZEREKET, KESZTYŰT, EGÉSZSÉGÜGYI MASZKOT.

Helyi specialitás, hogy

A MASZKOKAT AZ ISKOLA KALOCSAI TÁRSINTÉZMÉNYÉBEN, A DÓZSÁBAN KÉSZÍTETTÉK.

Ezért a Dózsa tagintézmény-vezetőségének és dolgozóinak áldozatos munkájáért a Kossuth tagintézmény-vezetője ezúton is köszönetet mondott.

Az ablakokat minden helyiségben nyitva tartják – ennek ezen a héten kedvezett az időjárás is, tekintettel az erős széltől mentes időre és kellemes hőmérsékleti viszonyokra –, és

MINDEN MOSDÓNÁL FOLYAMATOSAN ÁLL EGY TAKARÍTÓ KOLLÉGA, AKI MINDEN HASZNÁLAT UTÁN ELVÉGZI A SZÜKSÉGES FERTŐTLENÍTŐ TAKARÍTÁST A HELYISÉGBEN.

Tagintézmény-vezetői „hangulatjelentés”

CSOPORTOSULNI A TANULÓKNAK A VIZSGA UTÁN SEM SZABAD.

A vizsga befejeztével a diákoknak a lehető leghamarabb el kell hagyniuk az épületet és az iskola területét, mégpedig a távolságtartásra vonatkozó szabályok ismételt betartásával.

Diákjainkon azt láttam, hogy a rendkívüli helyzet ellenére is jókedvűen érkeztek, távolról örültek egymásnak, nekünk, tanároknak, hogy újra beléphettek iskolájukba. Nem éreztünk rajtuk különösebb feszültséget, stresszt.”– mondta a rendkívüli körülmények közt zajló vizsga hangulatáról Bekéné Deutsch Ágnes, hozzátéve:

„FELEMELŐ ÉRZÉSSEL TÖLTÖTT EL, HOGY TANÁR KOLLÉGÁIM KÖZÜL SZINTE MINDENKI VÁLLALTA AZ ÉRETTSÉGI FELÜGYELETET, SENKI NEM AKARTA INDOKOLATLANUL KIVONNI MAGÁT A FELADAT ALÓL.”

Sokan felsőoktatásban tanulnak tovább, még épszerűbb az ötödéves képzés

Az írásbeli vizsgák május 4. és 15. között zajlanak. Az idei tanévben ebben az iskolában 32 szakgimnáziumi tanuló –13 egészségügy ágazatos tanuló, 19 vendéglátóipar ágazatos tanuló– tesz érettségi vizsgát.
Minden vizsgatárgyból csak írásbeli vizsgák lesznek, kivéve,ha a tanuló írásbeli vizsga eredménye eléri a 12 %-ot, de nem éri el az elégségeshez szükséges 25 %-ot. Ebben az esetben a szóbeli vizsgánk időpontja: június11–12.

AZ EGÉSZSÉGÜGY ÁGAZATOS TANULÓK KÖZÜL HÁROM KIVÉTELLEL MINDENKI EMELT SZINTEN ÉRETTSÉGIZIK A KÖTELEZŐEN VÁLASZTHATÓ SZAKMAI TÁRGYBÓL.

A Kossuth végzős tanulóinak több mint harminc százaléka emelt szinten érettségizik,elsődlegesen az ágazatnak megfelelő szakmai vizsgatárgyakból, egészségügyi ismeretek, illetve vendéglátó-ipari ismeretek tárgyakból.

A VÉGZŐS TANULÓK TÖBB MINT FELE SZERETNÉ FOLYTATNI TANULMÁNYAIT TIZENHARMADIK ÉVFOLYAMON, A TOVÁBBTANULNI SZÁNDÉKOZÓK ELSŐDLEGESEN SZAKIRÁNYNAK MEGFELELŐ FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYBE ADTAK BE JELENTKEZÉST.

Tanulóink és tanáraink a rendkívüli helyzetben folyamatos tájékoztatást kaptak a vizsgák lebonyolításáról, a vizsgázói tudnivalókról, a felügyelőtanári feladatokról, így senkit nem ért váratlan helyzet.

„PEDAGÓGUSAINK, INTÉZMÉNYI DOLGOZÓINK, DIÁKJAINK PÉLDÁSAN HELYT ÁLLTAK ÉS MINDEN ELŐÍRÁST BETARTOTTAK”

– foglalta össze a tapasztalatokat a tagintézmény-vezető, aki ezúton mondott köszönetet a Kalocsai Rendőrkapitányság segítségéért, a rendőrség munkatársai ugyanis az iskola környékén járőrözve akadályozzák meg az esetlegesen kialakuló csoportosulásokat, biztosítják a zavartalan forgalmi rendet.
Bekénén Deutsch Ágnes az érettségi sikeres lebonyolításához nyújtott támogatásáért külön köszönetet mondott Simon Zoltán alpolgármesternek is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés