2017. 09. 23. szombat
Tekla
: 310 Ft   : 258 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 351 Ft/l   Írjon nekünk

„Adj egy ötöst” – Lufis, segítőkutyás érzékenyítő óra vendéglátással

Illés György Cinó  |  2017. 05. 12., 14:58

Az Eperföldi Általános Iskolában a 6.B osztályban tartottak az első három tanóra keretében érzékenyítő foglalkozást múlt pénteken. A pályázaton nyert lehetőség célja a gyermekekben a fogyatékkal élőkkel szembeni elfogadó, segítő attitűd kialakítása, a közös élmények mellett az eltérő adottságokkal élő emberek körülményeibe, lehetőségeibe, nehézségeibe, hétköznapi életébe való betekintés révén. A programokon részt vett Fejes-Martinez Krisztina az „Adj egy ötöst” pályázatot kiíró Salva Vita Alapítvány pályázatának program koordinátora is.

A program három részből állt. Az első órában a pályázati mentoráló tanár, Palásti Nóra köszöntője után kutyával asszisztált érzékenyítő foglalkozást tartottak a gyerekeknek Vajda Henrietta vezetésével, Panni, a Csigabiga Alapítvány terápiás kutyája közreműködésével.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)

A második órában Lakatos Norbert látássérült tapasztalati szakértő mutatkozott be, mesélt mindennapjairól, Tamiról, a segítőkutyájáról és a hobbiból lett különleges munkájáról, a lufik varázslatos világáról.

A harmadik órától alsó tagozatos diákokat, a Nebuló EGYMI 4. osztályos diákjait is bevonták egy közös táncra a közösségi teremben, Feketéné Tóth Eszter irányításával. „Gyertek hozzánk vendégségbe!” – üzenték a Nebuló EGYMI tanulóinak, akik az alkalomra maguk is rövid műsorral készültek, Befogad a törzs címmel. Az előadásra Zörgő Zsófia és Matosné Kollár Ildikó készítette föl a gyerekeket. Ennek megtekintése után a közös tánc következett az Alma együttes Mutasd meg! című dalára, amelyben a vendégeket a vendéglátó 6.B osztály tanulói, Szvétek Klára osztályfőnök osztálya segítette, akárcsak az azt követő játék során.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)

A továbbiakban ugyanis az osztályteremben kisebb falatozásra, üdítőitalra is vendégül látták a meghívottakat az Eperföldi Iskola diákjai, majd társasjátékokkal, kártyázással, kirakózással, építőjátékokkal, csocsóval töltötték együtt vidáman a hátralévő, ilyesmire mindig túl rövid időt. Végül ajándékokkal búcsúztak vendégeiktől a gyerekek.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)


Iskolánk pedagógiai programjában kiemelt helyen szerepel a szociális készségek fejlesztése, a szociális érzékenységre utaló viselkedésminták megalapozása, elsajátítása és megerősítése. A közös tánc és játék pedig remek lehetőséget ad a szociális készségek iskolai fejlesztéséhez. A cél az, hogy a gyermekek megérezzék, megértsék, hogy mi, emberek különbözőek vagyunk, de emberi minőségünkben egyenlőek. A gyerekek szociális készségeinek megerősítését szolgálja az állatasszisztált tevékenység is. Az ilyen alkalmakon, megismerve a fogyatékkal élő emberek mindennapjait, boldogságait és nehézségeit, megértőbbek elfogadóbbak lesznek ilyen embertársaik iránt. – foglalta össze az alkalom jelentőségét Palásti Nóra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017-09-21 17:28:07
A demencia Európa szerte több mint 7 millió, Magyarországon nagyjából 250 ezer embert és környezetüket érinti nap mint nap. A betegség súlyos terhet ró nemcsak a betegekre, hanem családjukra is, amelyre a Magyar Telekom rendhagyó módon, egy önálló kisfilmmel hívja fel a figyelmet.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 09. 22., 22:00
Kirándulást ne tervezz délutánra, vagy vigyél magaddal esernyőt is! Viszont szerencsére a piacra mehetsz reggel, még eső előtt. Még >>>
2017. 09. 22., 14:02
Még a múlt hétvégi viharban szakadt le ennek a fának az ága. Valószínűleg azért nem takarították el, mert alig lehet észrevenni. Még >>>
2017. 09. 21., 20:54
2019-re négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza. Még >>>
2017. 09. 21., 18:00
A 40 éves kecskeméti nő 2017. szeptember 16-án ismeretlen helyre távozott lakásából. Azóta életjelet nem adott magáról, jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Ha látta, hívja a rendőrséget! Még >>>
2017. 09. 21., 13:39
Egy országos programsorozathoz, az Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozva Nyitott Templomok Napját tartott a Kalocsai Református Egyházközség szeptember 16- án, szombaton Hunyadi utcai templomukban. Még >>>
2017. 09. 20., 09:01
Szabó Gyula is fényképezőgépet ragadott és megörökítette nekünk a kalocsai Dunát alkonyat idején. Köszönjük! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-09-18 21:21:12
 3 Nyugdíjas szavazóknak múmia jelőlt. Jó választás, gratula!

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

 MrSmith
 2017-09-08 11:01:24
 5 "Most egy proli kerékpárútra lehet kiteríteni majd a törülközőket? A kisgyerekek veszélyben lesznek a száguldó kerékpárosoktól? " Alaira...

Az elnyert forrásból megújul a már meglévő, de nagyon elhasználódott, töredezett kerékpárút a település és az üdülőterület közt, és egy teljesen új kerékpárutat is kiépítenének, amely a korábban rebesgetett tervektől eltérően a tavat nem kerüli meg. Az első utcától haladna a kilencedik utcáig, végig a parton, majd tovább az erdőbe egy vargabetű erejéig. Sok fát ki akarnak vágni. Állítólag az üdülőtulajdonosok kérték.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A brit védelmi miniszter, Michael Fellon a napokban arról számolt be, hogy kollégájával, Khalid bin Mohammad Al-Attaiyah katari védelmi miniszterrel, szándéknyilatkozatot írtak alá 24 darab Eurofighter Typhoon eladásáról.
Az idén hetedik alkalommal rendezték meg az ostravai NATO napok egyik kiemelkedő eseményét, a Mi-17-es nemzetközi szimulátor versenyt.
A napokban, 2017. szeptember 14-én megérkezett Izraelbe a soron következő 2 F-35A Lighting II (Adir) típusú ötödik generációs vadászrepülőgép a Nevatim légibázisra.
A Brazil Légierő tervek szerint 2017 októberében-novemberében veheti majd át az utolsó 2, az Embraer Defense and Security által modernizált F-5FM Tiger II típusú vadászrepülőgépeit – írja a Jane’s Defence Weekly.