2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

„Adj egy ötöst” – Lufis, segítőkutyás érzékenyítő óra vendéglátással

Illés György Cinó  |  2017. 05. 12., 14:58

Az Eperföldi Általános Iskolában a 6.B osztályban tartottak az első három tanóra keretében érzékenyítő foglalkozást múlt pénteken. A pályázaton nyert lehetőség célja a gyermekekben a fogyatékkal élőkkel szembeni elfogadó, segítő attitűd kialakítása, a közös élmények mellett az eltérő adottságokkal élő emberek körülményeibe, lehetőségeibe, nehézségeibe, hétköznapi életébe való betekintés révén. A programokon részt vett Fejes-Martinez Krisztina az „Adj egy ötöst” pályázatot kiíró Salva Vita Alapítvány pályázatának program koordinátora is.

A program három részből állt. Az első órában a pályázati mentoráló tanár, Palásti Nóra köszöntője után kutyával asszisztált érzékenyítő foglalkozást tartottak a gyerekeknek Vajda Henrietta vezetésével, Panni, a Csigabiga Alapítvány terápiás kutyája közreműködésével.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)

A második órában Lakatos Norbert látássérült tapasztalati szakértő mutatkozott be, mesélt mindennapjairól, Tamiról, a segítőkutyájáról és a hobbiból lett különleges munkájáról, a lufik varázslatos világáról.

A harmadik órától alsó tagozatos diákokat, a Nebuló EGYMI 4. osztályos diákjait is bevonták egy közös táncra a közösségi teremben, Feketéné Tóth Eszter irányításával. „Gyertek hozzánk vendégségbe!” – üzenték a Nebuló EGYMI tanulóinak, akik az alkalomra maguk is rövid műsorral készültek, Befogad a törzs címmel. Az előadásra Zörgő Zsófia és Matosné Kollár Ildikó készítette föl a gyerekeket. Ennek megtekintése után a közös tánc következett az Alma együttes Mutasd meg! című dalára, amelyben a vendégeket a vendéglátó 6.B osztály tanulói, Szvétek Klára osztályfőnök osztálya segítette, akárcsak az azt követő játék során.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)

A továbbiakban ugyanis az osztályteremben kisebb falatozásra, üdítőitalra is vendégül látták a meghívottakat az Eperföldi Iskola diákjai, majd társasjátékokkal, kártyázással, kirakózással, építőjátékokkal, csocsóval töltötték együtt vidáman a hátralévő, ilyesmire mindig túl rövid időt. Végül ajándékokkal búcsúztak vendégeiktől a gyerekek.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)


Iskolánk pedagógiai programjában kiemelt helyen szerepel a szociális készségek fejlesztése, a szociális érzékenységre utaló viselkedésminták megalapozása, elsajátítása és megerősítése. A közös tánc és játék pedig remek lehetőséget ad a szociális készségek iskolai fejlesztéséhez. A cél az, hogy a gyermekek megérezzék, megértsék, hogy mi, emberek különbözőek vagyunk, de emberi minőségünkben egyenlőek. A gyerekek szociális készségeinek megerősítését szolgálja az állatasszisztált tevékenység is. Az ilyen alkalmakon, megismerve a fogyatékkal élő emberek mindennapjait, boldogságait és nehézségeit, megértőbbek elfogadóbbak lesznek ilyen embertársaik iránt. – foglalta össze az alkalom jelentőségét Palásti Nóra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés