2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

„Adj egy ötöst” – Lufis, segítőkutyás érzékenyítő óra vendéglátással

Illés György Cinó  |  2017. 05. 12., 14:58

Az Eperföldi Általános Iskolában a 6.B osztályban tartottak az első három tanóra keretében érzékenyítő foglalkozást múlt pénteken. A pályázaton nyert lehetőség célja a gyermekekben a fogyatékkal élőkkel szembeni elfogadó, segítő attitűd kialakítása, a közös élmények mellett az eltérő adottságokkal élő emberek körülményeibe, lehetőségeibe, nehézségeibe, hétköznapi életébe való betekintés révén. A programokon részt vett Fejes-Martinez Krisztina az „Adj egy ötöst” pályázatot kiíró Salva Vita Alapítvány pályázatának program koordinátora is.

A program három részből állt. Az első órában a pályázati mentoráló tanár, Palásti Nóra köszöntője után kutyával asszisztált érzékenyítő foglalkozást tartottak a gyerekeknek Vajda Henrietta vezetésével, Panni, a Csigabiga Alapítvány terápiás kutyája közreműködésével.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)

A második órában Lakatos Norbert látássérült tapasztalati szakértő mutatkozott be, mesélt mindennapjairól, Tamiról, a segítőkutyájáról és a hobbiból lett különleges munkájáról, a lufik varázslatos világáról.

A harmadik órától alsó tagozatos diákokat, a Nebuló EGYMI 4. osztályos diákjait is bevonták egy közös táncra a közösségi teremben, Feketéné Tóth Eszter irányításával. „Gyertek hozzánk vendégségbe!” – üzenték a Nebuló EGYMI tanulóinak, akik az alkalomra maguk is rövid műsorral készültek, Befogad a törzs címmel. Az előadásra Zörgő Zsófia és Matosné Kollár Ildikó készítette föl a gyerekeket. Ennek megtekintése után a közös tánc következett az Alma együttes Mutasd meg! című dalára, amelyben a vendégeket a vendéglátó 6.B osztály tanulói, Szvétek Klára osztályfőnök osztálya segítette, akárcsak az azt követő játék során.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)

A továbbiakban ugyanis az osztályteremben kisebb falatozásra, üdítőitalra is vendégül látták a meghívottakat az Eperföldi Iskola diákjai, majd társasjátékokkal, kártyázással, kirakózással, építőjátékokkal, csocsóval töltötték együtt vidáman a hátralévő, ilyesmire mindig túl rövid időt. Végül ajándékokkal búcsúztak vendégeiktől a gyerekek.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)


Iskolánk pedagógiai programjában kiemelt helyen szerepel a szociális készségek fejlesztése, a szociális érzékenységre utaló viselkedésminták megalapozása, elsajátítása és megerősítése. A közös tánc és játék pedig remek lehetőséget ad a szociális készségek iskolai fejlesztéséhez. A cél az, hogy a gyermekek megérezzék, megértsék, hogy mi, emberek különbözőek vagyunk, de emberi minőségünkben egyenlőek. A gyerekek szociális készségeinek megerősítését szolgálja az állatasszisztált tevékenység is. Az ilyen alkalmakon, megismerve a fogyatékkal élő emberek mindennapjait, boldogságait és nehézségeit, megértőbbek elfogadóbbak lesznek ilyen embertársaik iránt. – foglalta össze az alkalom jelentőségét Palásti Nóra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK