2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Díjeső a Belvárosi tanévnyitó ünnepségén – Több országos versenyen remekeltek a Belvárosi diákjai

Zsiga Ferenc  |  2021. 09. 02., 07:03

Szeptember elsején a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolájában is kezdetét vette a 2021/2022-es tanév. Az iskolák többségében, így a Belvárosiban is a szerda reggel tartott tanévnyitó ünnepségen köszöntötték az első osztályosokat és a régi diákokat. Utóbbiak közül többen két országos verseny előkelő helyezettjeiként vehettek át értékes elismeréseket és díjakat.

Szeptember 1-jén a Belvárosi Általános Iskola belső udvara adott helyet a tanévnyitó ünnepségnek. A Himnusz közös eléneklése után Illés Péter tagintézmény-vezető köszöntötte az induló tanév első napján a diákokat, a megjelent szülőket és a pedagógusokat. Az első sor padjain ülve 14 megszeppent kis elsős kísérte figyelemmel a műsort, hozzájuk külön is szólt a tagintézmény-vezető.

Szeretettel köszöntöm a legkisebbeket, az első osztályos gyerekeket és szüleiket, akik első alkalommal vesznek részt a tanévnyitó ünnepségen! Üdvözlöm a nyolcadik osztályos tanulókat is, számukra az utolsó tanév kezdődik iskolánkban. Az esős időjárásból mindannyian érezzük, hogy véget ért a nyár, vele együtt a nyári szünidő, és kezdődik az új tanév. Kedves első osztályos tanulók! A tanító nénik, Kati néni és Emese néni már nagyon vártak benneteket. Nagy igyekezettel készültek a mai napra, és biztosan ti is izgalommal vártátok, hogy iskolások legyetek.” hallhatták a jelenlévők Illés Pétertől.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsa TV


Mint elhangzott, a múlt tanévben az iskolát számos versenyen, jó eredménnyel képviselték a tanulói, így a köszöntő után sor került az egyik kereskedelmi bank által meghirdetett Vigyázz, kész, pénz! elnevezésű pénzügyi vetélkedőn második helyezést elért diákok jutalmazására.

A megérdemelt drónokat és az okleveleket a bank képviseletében Lakatosné Nagy Krisztina adta át a csapat tagjainak: Baksa Brigittának, Kovács Lujzának és Mészáros Fanninak.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsa TV


A másik résztvevő csapat már elballagott nyolcadikosokból állt, ők a rangos 5. helyezést érték el. Bagó Nataniel Márk, Berta-Somogyi Máté és Lehőcz Milán Benjámin délután vette át a jutalmat, egy logikai társasjátékot. A diákokat Tóth Annamária tanárnő készítette fel a megmérettetésre.

Tavaly is útjára indult a népszerű, országos hírű „Köszönjük, SIÓ! Iskolatáska Program”, mely pályázaton számos gyermekrajz született, köztük a Belvárosiba járó diákoké is. Így a tanévnyitó ünnepségen a legügyesebb három kisiskolás jutalmul új iskolatáskát kapott.

Valamennyi díjazottnak gratulálunk, az intézmény és a város valamennyi diákjának sikeres 2021/2022. tanévet kívánunk!

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsa TV

Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei