2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Díjeső a Belvárosi tanévnyitó ünnepségén – Több országos versenyen remekeltek a Belvárosi diákjai

Zsiga Ferenc  |  2021. 09. 02., 07:03

Szeptember elsején a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolájában is kezdetét vette a 2021/2022-es tanév. Az iskolák többségében, így a Belvárosiban is a szerda reggel tartott tanévnyitó ünnepségen köszöntötték az első osztályosokat és a régi diákokat. Utóbbiak közül többen két országos verseny előkelő helyezettjeiként vehettek át értékes elismeréseket és díjakat.

Szeptember 1-jén a Belvárosi Általános Iskola belső udvara adott helyet a tanévnyitó ünnepségnek. A Himnusz közös eléneklése után Illés Péter tagintézmény-vezető köszöntötte az induló tanév első napján a diákokat, a megjelent szülőket és a pedagógusokat. Az első sor padjain ülve 14 megszeppent kis elsős kísérte figyelemmel a műsort, hozzájuk külön is szólt a tagintézmény-vezető.

Szeretettel köszöntöm a legkisebbeket, az első osztályos gyerekeket és szüleiket, akik első alkalommal vesznek részt a tanévnyitó ünnepségen! Üdvözlöm a nyolcadik osztályos tanulókat is, számukra az utolsó tanév kezdődik iskolánkban. Az esős időjárásból mindannyian érezzük, hogy véget ért a nyár, vele együtt a nyári szünidő, és kezdődik az új tanév. Kedves első osztályos tanulók! A tanító nénik, Kati néni és Emese néni már nagyon vártak benneteket. Nagy igyekezettel készültek a mai napra, és biztosan ti is izgalommal vártátok, hogy iskolások legyetek.” hallhatták a jelenlévők Illés Pétertől.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsa TV


Mint elhangzott, a múlt tanévben az iskolát számos versenyen, jó eredménnyel képviselték a tanulói, így a köszöntő után sor került az egyik kereskedelmi bank által meghirdetett Vigyázz, kész, pénz! elnevezésű pénzügyi vetélkedőn második helyezést elért diákok jutalmazására.

A megérdemelt drónokat és az okleveleket a bank képviseletében Lakatosné Nagy Krisztina adta át a csapat tagjainak: Baksa Brigittának, Kovács Lujzának és Mészáros Fanninak.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsa TV


A másik résztvevő csapat már elballagott nyolcadikosokból állt, ők a rangos 5. helyezést érték el. Bagó Nataniel Márk, Berta-Somogyi Máté és Lehőcz Milán Benjámin délután vette át a jutalmat, egy logikai társasjátékot. A diákokat Tóth Annamária tanárnő készítette fel a megmérettetésre.

Tavaly is útjára indult a népszerű, országos hírű „Köszönjük, SIÓ! Iskolatáska Program”, mely pályázaton számos gyermekrajz született, köztük a Belvárosiba járó diákoké is. Így a tanévnyitó ünnepségen a legügyesebb három kisiskolás jutalmul új iskolatáskát kapott.

Valamennyi díjazottnak gratulálunk, az intézmény és a város valamennyi diákjának sikeres 2021/2022. tanévet kívánunk!

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsa TV

Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK