2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Egyetemisták kérdőíveznek Kalocsán – Területfejlesztési koncepciót készítenek elő, dr. Bagó Zoltán doktori kutatását segítve

Egyetemisták kérdőíveznek Kalocsán – Területfejlesztési koncepciót készítenek elő, dr. Bagó Zoltán doktori kutatását segítve
Illés György Cinó  |  2019. 05. 12., 17:17

Péntek délután Lakatos Melinda alpolgármester fogadta a Városházán azt a gödöllői Szent István Egyetemről érkezett, szakmai gyakorlatukat ezzel abszolváló egyetemistákból álló csoportot, amelynek tagjai kérdőíves kutatás végett keresték föl a kalocsai polgárokat. A kielemzett eredményeket tudományos publikációkhoz, valamint területfejlesztési koncepció megalapozásához használják majd föl, de a hallgatók tanulmányi előmenetelét, gyakorlati képzését is segíti a kutatás.

Az egyetemi kutatást a kalocsai választókerület korábbi egyéni országgyűlési képviselője, a Fidesz EP-parlamenti képviselője, jelenleg doktori iskolai tanulmányait folytató Bagó Zoltán és munkatársa, dr. Ritter Krisztián egyetemi docens, a kutatóintézeti igazgatóhelyettes, a dunapataji származású Malomsoki Mónika tanszéki mérnök, valamint Áldorfainé Czabadai Lilla egyetemi tanársegéd vezeti.


Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó


A kutatás főképp Kalocsa térségi, járásközponti szerepkörét vizsgálja – mondta el a Városházán pénteken este hatkor tartott rendezvényen. A kérdőív elég alapos és részletes, ami dr. Káposzta József, a gödöllői egyetem gazdasági és társadalomtudományi karának a csoportot elkísérő dékánja elmondásából derült ki péntek délután, miután az egyetemi csoportot Lakatos Melinda alpolgármester köszöntötte, és röviden bemutatta városunkat a hallgatóknak.


Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó


A DÉKÁN A LAKOSSÁG MEGÉRTÉSÉT, EGYÜTTMŰKÖDÉST ÉS TÜRELMET KÉRT, A KÉRDEZŐBIZTOSOKNAK PEDIG JÓ MUNKÁT KÍVÁNT AZ ÍVEK KITÖLTSÉHEZ.

Káposzta József azt is elmondta, hogy késésük oka a több baleset miatti útlezárás és elterelés volt – ugyanis a fél hatra hirdetett, de eleve félórás késedelemmel kezdődött fogadásról is jó negyedórát késett –. Az egyik említett baleset, az M0-ás gyűrűn a középső, elválasztó korlátot átszakítva fölborult, veszélyes anyagot szállító kamion esete egyébként az országos sajtót is bejárta.
Az alábbi videóban a dékán a kutatás céljáról, jelentőségéről és aktualitásáról beszél:


Forrás: KALOhírek / Illés György Cinó

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés