2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Felavatták Bencze Károlyné táncpedagógus, koreográfus emléktábláját

Zsiga Ferenc  |  2019. 04. 16., 10:07

Bencze Károlyné Éva néni elévülhetetlen érdemei előtt tisztelegve egykori munkahelyén, a Kertvárosi iskolában állítottak emléktáblát.

Emlékeztessen ez az emléktábla Bencze Károlynéra volt iskolájának falán, a pedagógusra, a népdalgyűjtőre, a koreográfusra, az alkotóra. Kalocsa város megőrzi és tovább gyarapítja azt a szellemi hagyatékot, amit létrehoztál és ránk hagytál. A mai naptól hirdesse e tábla a jövő nemzedékeinek életművedet, hagyatékodat - ezekkel a szavakkal zárta Simon Zoltán, önkormányzati képviselő volt kollégája, Bencze Károlyné emléktáblája avatásán elmondott ünnepi beszédét.


Forrás: Simon Zoltán / Facebook

A pályatársak, volt tanítványok, az emléktábla állítást kezdeményező Kalocsa Népművészetéért Alapítvány kuratóriuma -, a Kalocsai Hagyományőrző Népi Együttes tagjai, Éva néni tisztelői részvételével április 12-én, 15 órakor, a Bajai Tankerületi Központ Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskolája Kertvárosi Tagintézményében megrendezett ünnepségen méltóképpen idézték fel a kalocsai néptánc megörökítésében elévülhetetlen érdemeket szerzett, bő hat éve elhunyt Bencze Károlyné életútját és munkásságát.


Forrás: Simon Zoltán / Facebook

A számos kitüntetéssel elismert pedagógus a felnövekvő generációknak személyes példamutatásával, koreográfiáival éppúgy utat mutat, mint a fiatal néptáncpedagógusok, koreográfusok nemzedékének. A művészi elhivatottságú, nagy munkabírású, a kalocsai és környékbeli néptánc színpadra vitelében, nemzeti és nemzetközi megbecsülésében, hírneve öregbítésében elismerést szerzett Bencze Károlyné emléktáblája volt iskolája falán méltó főhajtás gazdag tánctudása, elhivatott és tudatos hagyományőrző munkássága előtt.


Forrás: Simon Zoltán / Facebook

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés