2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Géppark-fiatalítás a CAD-CAM tanműhelyben – Megjött a „Dózsások” tizennégy csúcsgépe

2017. 08. 12., 12:22

Mint emlékezetes, tavasszal írta ki a Hankook Magyarország Kft. oktatási pályázati programját, amelyre Fejér, Tolna, illetve Bács-Kiskun Megyei iskolák jelentkezését várták, amelyekben szakképzés is folyik. A Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma is pályázott és nyert – már a helyükre is kerültek a milliós támogatásból vásárolt számítógépek.

Az oktatási intézmény Mócsy János utcai tanműhelyén járva találkoztunk Fekete Antal tagintézmény-vezetővel, aki éppen a hetekben kapta meg e posztra szóló, újabb ötéves időtartamra meghatározott kinevezését.

Fekete Antal immár 2022. június 30-ig kinevezett igazgatója a járás legnagyobb, a felnőtt és az esti oktatás keretében is szép eredményeket felmutató intézményének.
bővebben ...

Felidézte, hogy május 30-án kapták a jó hír, miszerint hárommillió forintot nyert az intézmény, amelyet a Hankook Tire Magyarország Kft. az ipari iskola alapítványának a számlájára el is utalt és indulhatott a 14 darab, CAD-CAM informatikus-képzést segítő számítógép-konfiguráció összeállítása és beszerzése, amelyeket immáron az ezzel megbízott helyi vállalkozó el is végzett.


Forrás: KALOhírek

Ott jártunkkor éppen a frissen beüzemelt PC-k beállítását végezte az iskola rendszergazda-informatikus szakembere, hogy a szeptember 1-jével érkező diákokat minden számítógép használatra készen várja.


Forrás: KALOhírek

– Szám szerint eddig is jó és használható gépek álltak a rendelkezésünkre, de köztudottan az informatika olyan terület, amelyben rendkívül felgyorsultak a technikai fejlődések-fejlesztések. Mivel mi magunk is a legmodernebb eszközökkel igyekszünk dolgozni, szükségesnek láttuk a berendezések modernizálását, amelyre egyébként a pályázati támogatás nélkül nem lett volna lehetőségünk. Abban bízunk, hogy ez a géppark nem kettő, sem három, hanem még ennél is több évig jól szolgálja majd a diákjainkat – mondta Fekete Antal, hozzátéve, hogy a régi munkagépek is jó helyre kerülnek, és jó szolgálatot teljesítenek majd az iskola egy másik szegmensében.

– A lecserélt, régebbi számítógépeink, ahogy az már tavaly elindult, mennek majd a kollégiumba, ahol még régebbi gépek vannak. Az ottani PC-k közül leselejtezünk egy párat, hiszen a régi CAD-CAM tervezésre használt gépek tökéletesen kiszolgálják majd az ottani, kisebb rendszerigényű feladatokat, amire a kollégisták használják őket, így például házi feladatok megoldására anyagkereséshez, vagy bármilyen böngészéshez – így a tagintézmény-vezető.


Forrás: KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-16 14:32:06
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK