2022. 06. 26.
János, Pál
: 401 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kertvárosi sikerek a tanulmányi versenyeken – Minisztériumi oklevél a kiváló sportolónak

Zsiga Ferenc  |  2021. 06. 20., 15:37

Matematika, történelem és környezetvédelmi tanulmányi versenyen jeleskedtek a Kalocsai Fényi Gyula Kertvárosi Általános Iskola tanulói a 2020/2021-es tanévben. Emellett a végzős diákok közül Andrékovics Balázs kiváló íjász és szorgalmas tanuló, Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2020 elismerő oklevelet vett át az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Reiterné Fekete Magdolna, az intézmény vezetője büszkén számolt be az idei tanév jelentősebb tanulmányi versenyei eredményeiről.

Az utóbbi hónapban sok szép eredményről kaptunk értesítést. Ezek közül is kiemelkedik a Zrínyi Ilona matematikaverseny, de említhetem a Kenguru matematikaversenyt, amelyen online formában, szép számban remekeltek tanulóink. A napokban kaptam a jó hírt: az Országos TITOK Levelezőversenyen, és a Savaria országos történelmi versenyen is szép sikereket értek el diákjaink. Köszönhető mindez a kollégák elhivatottságának, a gyerekek szorgalmának, akik iskolánkat egész tanévben számos megmérettetésen képviselték. Az idei tanévben diákjainkat nagyobb részében online oktatták tanáraik, így a gyerekek csak otthon gyakorolhattak az egyes fordulókra.” – mondta az intézményvezető.


Hozzátette: „A Zrínyi Ilona Országos Matematika Verseny a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány (MATEGYE) által 1990 óta megrendezett országos matematikai verseny. Ezen a megmérettetésen a magyarországi és a határon túli, magyarul beszélő 2–12. osztályos tanulók indulhatnak. Ez a verseny szerencsére már jelenléti formában fejeződött be.”

Reiterné Fekete Magdolna kiemelte:

Pedagógiai szempontból fontos, hogy egy ilyen eseménynél a tanuló szembesüljön azzal, hogy versenyhelyzetben van. Ez egy kihívás, lehetőség arra, hogy kipróbálja mit tud, mi az, amiben még fejlődnie kell, és mi az, ami további erősítésre szorul."A Zrínyi Ilona Matematikaverseny eredményei a következőképpen alakultak:

Romsics Botond 2.o - megyei 7. hely
Kapinya Tamás 2.o - megyei 12.hely
Szabó Zsófia 4.o - megyei 16. hely
Martin Gábor 4.o - megyei 23. hely
Egyed Menyhért 5.o- megyei 27.hely


Az iskolának és a szülőknek egyaránt nagy büszkeség, hogy már második évben sikerült egy-egy tanulónknak átvennie az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Magyarország jó tanulója, jó sportolója oklevelet. Idén Andrékovics Balázst érte az a megtisztelés – számolt be az eredményekről az intézményvezető.

Andrékovics Balázzsal az utolsó tanítási napon, az iskola folyosóján beszélgettünk.

A minisztérium által adományozható címre pályázni csak 4,8 feletti, év végi tanulmányi átlaggal, és egy országos, valamilyen sportágban elért dobogós helyezéssel lehet. Idén én is megfeleltem ezeknek az elvárásoknak. Az íjászatban jeleskedem, amelyet 7 éve kezdtem el Kalocsán. Az egész úgy indult, hogy az egyik barátom születésnapi buliján volt lehetőségem kipróbálni az íjászkodást, ami annyira megtetszett, hogy a hobbi aktív sportolássá vált. Négy évig itthon, majd 2018-ban Szekszárdra igazoltam, de közben is számos jó és kiváló eredményt értem el, például az országos bajnokságon.”- tudtuk meg a nyolcadikos fiútól.


A Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola a Facebook oldalán jelenleg is több tanulmányi sikert oszt meg. Mint olvasható, legutóbb aCURIE Környezetvédelem Emlékverseny döntőjében 20. helyezett lett a 3.a osztály Kiss Zsigmond, Tugya Dominik és Veres Áron alkotta csapat.


Ezúton is gratulálunk a csapatnak és felkészítő tanáruknak, Pecznyik Györgynének.Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>
2022. 06. 24., 16:01
Június 22-én, szerda délután a Mezei Virágok Népdalkör látogatta meg a Szociális Otthon lakóit, hogy egy kis kulturális színt vigyenek az idős gondozottak mindennapjaiba. Még >>>
2022. 06. 24., 15:26
Teljes terjedelmében égett egy személyautó a Bátyai úton. Még >>>
2022. 06. 23., 15:50
Nincs is jobb, mint a finom, édes, roppanós főtt kukorica. Hogy ne csalódjunk, mindenképpen alaposan nézzük meg, hogy milyen kukoricát vásárolunk. Még >>>
2022. 06. 23., 15:44
A vállalkozásoknak érdemes mielőbb pótolniuk az esetleges hiányosságokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK