2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Keszthelyi-hegységben táboroztak a kalocsai cserkészek – Éjszakánként vaddisznók látogatták a táborukat

Illés György Cinó  |  2019. 07. 16., 15:21

A kalocsai 101. sz. Tomori Pál cserkészcsapat Dr. Körmendy Szabolcs csapatparancsnok vezetésével 2019. július 1-7 között tartotta nyári táborát a Keszthelyi-hegységben, Vonyarcvashegy közelében, a Cseri Kapu Pihenőhelyen. Az árnyas erdőben kiváló helyet találtak a sátrak elhelyezéséhez a nomád életmódhoz szokott cserkészek.

Az időjárás kedvező volt, még az érkező hidegfront is csak néhány felhővel mutatta meg magát, hatását csak a hidegebb reggeleken érezhették a táborozók. A Balaton közelsége miatt több alkalommal volt lehetőség strandolásra, de elvonatoztak Keszthelyre is ahol a Festetics Kastély csodálatos kiállításaiban gyönyörködhettek, valamint egész napos túra keretében körüljárták a riviéraerdővel borított hegységet is, érintve a legszebb kilátóhelyeket.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: 101. sz. Tomori Pál cserkészcsapat közösségi oldal

A programot közös játékkal, számháborúval színesítették, az estéket jó hangulatú tábortűz zárta.

IZGALOMBAN SEM VOLT HIÁNY: A TÁBORT ÉJJELENTE TÖBB ALKALOMMAL KÍVÁNCSI VADDISZNÓK KERESTÉK FEL, DE AZ ÉJSZAKAI ŐRSÉGNEK SZERENCSÉRE NEM AKADT DOLGA.

A tábort közegészségügyi szempontból ellenőrizte az illetékes járási kormányhivatal, hiányosságokat nem észleltek. A táborozók éhségének csillapításáról hivatásos szakács cserkész, Haszán Gábor gondoskodott.

A TÁBORBAN EGY KISCSERKÉSZ ÉS EGY CSERKÉSZ TETT FOGADALMAT ÜNNEPÉLYES KERETEK KÖZÖTT.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: 101. sz. Tomori Pál cserkészcsapat közösségi oldal

A táborozók ezúton is köszönetet mondanak a Bakonyerdő Zrt-nek, a Balatonfelvidéki Nemzeti Parknak, a Kalocsa-Kecskeméti Érsekségnek, Szabó Jenő vállalkozónak, valamint Vén István vállalkozónak a szállításban való hathatós segítségnyújtásért, továbbá a korábban a kalocsai Vízimadárpark beindításában érdemeket szerzett Rigó Gábornak, aki új unkahelyén, a keszthelyi kastélyban vette – hogy stílusosak legyünk – „szárnyai alá” a csapatot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés