2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Látványos, színvonalas szalagavató a Dózsában

Látványos, színvonalas szalagavató a Dózsában
Zsiga Ferenc  |  2019. 12. 01., 18:15

Fontos mérföldkőhöz érkeztek pénteken a város legnagyobb oktatási intézményének, a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma végzős tanulói. A sportcsarnokban megrendezett, látványos elemeket felvonultató, színvonalas és bensőséges ünnepségen szívük fölé tűzték a tanulmányaik kezdetét és végét jelző szalagot.

A valamennyi diák életében megismételhetetlen pillanatra, a középiskolai szalagtűzésre érkezett hozzátartozók zsúfolásig megtöltötték a sportcsarnokot. Még a küzdőtér egy részét is be kellett rendezni, hogy helyet tudjon foglalni a sok csillogó szemű fiatal életútját kísérő, egyengető, féltő szertettel óvó családtag.

Az ünnepség kezdetén az egyes osztályok az osztályfőnökükkel az élen egy jól átgondolt koreográfia szerint vonultak be. A V alakban felsorakozott fiatalok olyan alakzatot vettek fel, hogy mindenki jól láthatta a saját hozzátartozóját, a végzősök közül senki nem takart rá a másikra. 

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

A lélekemelő gondolatok sorát Fekete Antal, a Dózsa tagintézmény - vezetője kezdte, aki ünnepi beszédét azzal indította:

A szalagtűzés egyszerre a visszaemlékezés és az előretekintés napja, pillanatnyi megálló a középiskolás évek lassan-lassan véget érő útján.” A szalagavatóról- mutatott rá Fekete Antal – nem is gondolnánk, milyen sok mindent jelképez, hiszen avatandó, vizsgát tenni készülő olyan Dózsások állnak itt, akikről holnaptól az utcán is mindenki tudja majd, hogy az iskola diákjai. A gólyaavatóval indult megannyi eseményt, emlékét felidéző tagintézmény-vezető kitért arra is, hogy az elmúlt évek alatt sok diák meghatározó arca, hangja lett az iskolának.

Egy dózsás diák tudja, hogy a szalagot viselni megtiszteltetés, hiszen egy nagy múltú, sikeres, szakmailag elismert iskola diákjai vagytok, amit fáradságos munkával lehetett kiérdemelni. A jó hírnevet csak úgy lehet fenntartani, ha mindannyian küzdünk érte, tanár és diák egyaránt” – mondta az igazgató, aki végül nagyon sok szerencsét kívánt a vizsgán való tételhúzáshoz. 

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

A végzős diákokat Kovács Aletta 11/A, és Sütő Alexandra, 11/B osztályos tanulók köszöntötték, majd Fekete Antal először az osztályfőnökök ruhájára tűzte fel a szalagot.

Az osztályfőnökök ezt követően egy-egy barátságos mondat, puszi kíséretében tűzték a diákok szíve fölé az iskola hagyományosan kék színű szalagját, akik búcsúzó társaiktól egy szál fehér színű virágot is kaptak.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

A kirepülésre készülők közösen egy dalt adtak elő. Mi sem természetesebb, hogy a betanító előénekes az énekes nívódíjas dózsás diák, Benedek Viktória volt, mellkasán az iskola szalagjával. 

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

Hogy el ne feledjük, az iskola informatikus hallgatóinak köszönhetően az egész eseményt élőben, a közösségi médián keresztül is figyelemmel lehetett kísérni.
Az osztályok emlékezetes pillanatait megörökítő képösszeállítások levetítése ideje alatt a végzősök kivonultak, majd a fiúk frakkban, a lányok fehér estélyi ruhában tértek vissza.

Ahogy mondani szokás, a közös keringő mindent vitt, a közönség számára talán ezek voltak a leginkább lélekemelő percek, pillanatok.

Az esemény végéhez közeledve a végzősök szüleiket is felkérték egy táncra. A Dózsa szalagavató ünnepsége a közös fényképek készítésével zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés