2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Maradhatnak az iskolaigazgatók – Az önkormányzat csak javaslatot tehet

Illés György Cinó  |  2017. 05. 02., 08:50

Csütörtökön délután zárt ülés keretében határozott a kalocsai önkormányzati testület a Szent István Gimnázium, a Dózsa Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, valamint a Liszt Ferenc AMI vezetői posztjának betöltéséről, miután az intézményvezetők határozott időre szóló megbízatása lejár. A képviselők mindhárom iskola esetében az eddigi igazgatókat erősítették meg pozíciójukban, ám ez csak javaslat, a kinevezés az intézményfenntartók kompetenciája.

A Szent István Gimnázium igazgatói feladatainak ellátására a testület Perity Lajos jelenlegi igazgató megbízását javasolja. A döntésről a polgármester tájékoztatja a KLIK Bajai Tankerületének tankerületi igazgatóját.

Perity Lajos
Forrás: KALOhírek

A Liszt Ferenc AMI intézményvezetői feladatainak ellátására szintén a jelenleg hivatalban lévő intézményvezetőt, Fehérvári Istvánt javasolják, szintén fölhatalmazva a polgármestert a tankerületi igazgató tájékoztatására.

Fehérvári István
Forrás: KALOhírek

A Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tagintézmény-vezetői feladatainak ellátására ugyancsak a jelenlegi vezető, Fekete Antal kinevezésének meghosszabbítására tesz javaslatot.
A Bajai Szakképzési Centrum főigazgatóját, Virág Tibort szintén a polgármester tiszte értesíteni, de egy másik napirend kapcsán ő az ülésen is jelen volt, így első kézből is értesülhetett a testület álláspontjáról.

Fekete Antal
Forrás: KALOhírek

A polgármester hangsúlyozta, hogy a kinevezés nem az önkormányzat joga és feladata, így ez csupán javaslat, de mint mondotta „rajtuk nem múlik a kinevezés”, és az intézményvezetőknek további jó unkát kívánt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés