2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Maradhatnak az iskolaigazgatók – Az önkormányzat csak javaslatot tehet

Illés György Cinó  |  2017. 05. 02., 08:50

Csütörtökön délután zárt ülés keretében határozott a kalocsai önkormányzati testület a Szent István Gimnázium, a Dózsa Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, valamint a Liszt Ferenc AMI vezetői posztjának betöltéséről, miután az intézményvezetők határozott időre szóló megbízatása lejár. A képviselők mindhárom iskola esetében az eddigi igazgatókat erősítették meg pozíciójukban, ám ez csak javaslat, a kinevezés az intézményfenntartók kompetenciája.

A Szent István Gimnázium igazgatói feladatainak ellátására a testület Perity Lajos jelenlegi igazgató megbízását javasolja. A döntésről a polgármester tájékoztatja a KLIK Bajai Tankerületének tankerületi igazgatóját.

Perity Lajos
Forrás: KALOhírek

A Liszt Ferenc AMI intézményvezetői feladatainak ellátására szintén a jelenleg hivatalban lévő intézményvezetőt, Fehérvári Istvánt javasolják, szintén fölhatalmazva a polgármestert a tankerületi igazgató tájékoztatására.

Fehérvári István
Forrás: KALOhírek

A Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tagintézmény-vezetői feladatainak ellátására ugyancsak a jelenlegi vezető, Fekete Antal kinevezésének meghosszabbítására tesz javaslatot.
A Bajai Szakképzési Centrum főigazgatóját, Virág Tibort szintén a polgármester tiszte értesíteni, de egy másik napirend kapcsán ő az ülésen is jelen volt, így első kézből is értesülhetett a testület álláspontjáról.

Fekete Antal
Forrás: KALOhírek

A polgármester hangsúlyozta, hogy a kinevezés nem az önkormányzat joga és feladata, így ez csupán javaslat, de mint mondotta „rajtuk nem múlik a kinevezés”, és az intézményvezetőknek további jó unkát kívánt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK