2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Második IPA Családi Nap Kalocsán – A vihar, a jégeső sem űzte el a játékos jókedvet

Zsiga Ferenc  |  2018. 06. 04., 16:09

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén második alkalommal rendezte meg a város, a térség aktív és nyugdíjas rendvédelmi munkatársait, a pártoló tagokat tömörítő IPA Kalocsai Szervezete a Családi Napot, amely szabadidős és sport programokkal várta a szülőket és gyermekeiket. Természetesen mindazokat is, akiknek fontos ez egy közösséghez, egy testülethez tartozás érzése. A Bajai SZC Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma udvarán megrendezett Családi Napba ezúttal az égiek is beleszóltak. Éppen amikor a családok versenye kezdődött volna, leszakadt az ég, 15 órakor özönvízszerű, jégesővel vegyes vihar csapott le a városra, a rendezvény helyszínére. Ugyanezt a programot törölni kellett, de számos másik várta a gyerekeket, felnőtteket, úgyis mint például óriáscsúszda, arcfestés, célba lövészet, harcászati bemutatók.

Az IPA egy mozaikszó, az International Police Association (Rendőrök Nemzetközi Szövetsége) rövidítése. A szövetség eszperantó jelszava SERVO PER AMIKECO, ami azt jelenti magyarul, Barátsággal szolgálni!

A barátságban, barátkozásban ezúttal sem volt hiány, a rendvédelemtől elválaszthatatlan függelmi rendszernek a nyoma sem látszott, még két járásbírósági elnök, egyben büntetőügyekben eljáró bíró, dr. Pirisi Levente a kiskőrösi, dr. Kálóczi Norbert a Kalocsai Járásbíróság vezetőjeként családjukkal együtt vettek részt a végig jó hangulatú, változatos programokat felvonultató rendezvényen.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A család valamennyi tagjának önfeledt szórakozást nyújtó eseményt Borkúti András, a szervezet elnöke nyitotta meg, aki Nagy Krisztián alelnök és Vörös Márta alelnök szervező munkájának köszönhetően közel 80 résztvevőt köszönthetett a leginkább majálishoz hasonlítható rendezvényen.

A vendégeket finom, helyben készült friss lángossal és italokkal fogadták, és persze mindenki természetesnek vette, hogy a kicsik szinte azonnal a játékudvarnak is beillő helyszínekre siettek. Az arcfestéshez még az anyukák is asszisztáltak, rájuk is került néhány motívum a gyerekek kérésére. Mindebből a rendezvény lebonyolításában komoly segítséget nyújtó Dózsa középiskola 10. osztályos, rendvédelmi tagozatos tanulói sem maradtak ki, ők is népszerűek voltak a gyerekek körében.

Ahogy az idő haladt, a rendezőknek egyre kevesebb oka volt az izgalomra, ugyanis amellett, hogy mindenki hamar megtalálta az érdeklődésének megfelelő programot, egykettőre teljesült az a várakozás: egyszerre szórakozott felnőtt, gyerek, közülük még a legkisebbek is.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Utólag is dicséret illeti mindazokat, akik kigondolták és segítséget nyújtottak abban, hogy a családi napra olyan játékokat hoztak el, programokat válogattak össze, amelyeken a gyerekek és felnőttek együtt játszhattak, alkothattak. A kiemelt támogatók között találjuk a Bajai SZC Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma intézményt, az iskola vezetőit és diákjait, a Sárköz Íjászegyesületet, a KSE Sportlövő Szakosztályát, a Kalocsai Prypjat Gerillaz Baráti kört, a Bácsalmási Szent László Határrendész Egyesület Airsoft Szakosztályát és több magánszemélyt is.

A fű felszáradása után az óriás parti egyik meghatározó helyszíne volt a fegyverzet-technikai eszközök bemutatója, ahol mindenben az eredetire hasonlító, sorozatlövő, csak airsoft elven működő fegyvereket lehetett kipróbálni és azokkal célra lőni. Erre a célra az iskola pincéjében kialakított lőteret is bevonták.
A lőversenyek annyira jól sikerültek, hogy a díjak kiosztásánál szabályos éremeső hullott kicsiknek és nagyoknak.

A rendvédelmisek a hadtápot sem bízták a véletlenre, szakácstudományát ezúttal is egy profi szakács, ifjabb Ferenczi László, a dunatapaji Tanya Bisztró séfje csillanthatta meg, egy kitűnő vadpörköltet készített. Az IPA Kalocsai Szervezete második Családi Napja a kora esti órákban ért véget.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei