2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Megírták a második Covid - érettségit – Kalocsán közel 200-an vizsgáztak

Megírták a második Covid - érettségit – Kalocsán közel 200-an vizsgáztak
Zsiga Ferenc  |  2021. 05. 10., 08:48

Amint országosan, Kalocsán is 2021. május 3-7-ig szervezték meg a 2020/2021-es tanév írásbeli érettségi vizsgáit. A város négy középiskolájában több mint 200 diák mérettette meg tudását. Május 10-én, hétfőn idegen nyelvekből, május 11-én, kedden pedig kémia és földrajz tantárgyakból tesznek érettségi vizsgát a végzősök, és a szakmai vizsgák is megkezdődnek.

Délelőttönként nagy volt a csend a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium épületében az elmúlt napokban, az intézmény végzős tanulói a korábbiaknál is szigorúbb járványügyi intézkedések mellett írták a középszintű érettségi vizsgákat.
A Dózsában 100 diák igyekezett megoldani a feladatokat, a felnőttképzésben résztvevők a nappalisokkal egy időben vizsgáztak.
Fekete Antalt, az intézmény vezetőjét a történelem érettségi ideje alatt kerestük fel, és kérdeztük a tapasztalatokról.

Iskolánkban az elmúlt hónapokban váltakozva volt alkalom a kiscsoportos foglalkozások megszervezésére. A diákok közül nagyon sokan éltek is a lehetőséggel. Emellett kollegáim online felületen keresztül, megfeszített tempóban dolgoztak azon, hogy az otthon maradottak is meg tudják szerezni a megfelelő tudást a vizsgákhoz.” – mondta az igazgató.


Fekete Antal hozzátette: „Megváltoztattuk az oktatás fő színterét, az online térben a diákok és a kollégák visszajelzései alapján igyekeztünk még rugalmasabban kezelni azokat a nehézségeket, amelyek az elmúlt évben előfordultak. Szerencsére olyan jelentős technikai problémákkal már nem kellett szembesülnünk, mint tavaly, amikor még csak magunk előtt tapostuk ki a jelenlegi utat. Ugyan a digitális oktatás az elmúlt évihez képest fejlődött, de az egyértelműen személyiség kérdése, hogy melyik diák hogyan élte meg az elmúlt időszakot. Természetesen tantárgyfüggő is, hogy ki, milyen eredménnyel tudott felkészülni az érettségi és a szakmai vizsgájára.”

Mint a diákoktól megtudtuk, szerintük megosztók voltak az érettségi feladatsorok, egyöntetűen egyik tantárgyra sem lehetett azt mondani, hogy könnyű lett volna.

Azt a személyes jelenlétünk alkalmával is tapasztaltuk: az Asztrik téri épületet folyamatosan takarítják. A vizsga idén is a járványügyi szabályok megtartása mellett zajlott, így a dolgozat írása alatt a diákoknak ajánlott, a tanároknak kötelező volt a szájmaszk használata, illetve belépéskor a lázmérés, kézfertőtlenítés sem maradt el.
A Dózsában május 10-én, hétfőn kezdődnek az írásbeli és a gyakorlati szakmai vizsgák, amelyre szintén a járványügyi helyzetnek megfelelően készülnek: a szakmai vizsgán megfelelő távolságot tartva, kiscsoportokra bontva dolgoznak majd a diákok.
Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK