2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Megírták a második Covid - érettségit – Kalocsán közel 200-an vizsgáztak

Megírták a második Covid - érettségit – Kalocsán közel 200-an vizsgáztak
Zsiga Ferenc  |  2021. 05. 10., 08:48

Amint országosan, Kalocsán is 2021. május 3-7-ig szervezték meg a 2020/2021-es tanév írásbeli érettségi vizsgáit. A város négy középiskolájában több mint 200 diák mérettette meg tudását. Május 10-én, hétfőn idegen nyelvekből, május 11-én, kedden pedig kémia és földrajz tantárgyakból tesznek érettségi vizsgát a végzősök, és a szakmai vizsgák is megkezdődnek.

Délelőttönként nagy volt a csend a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium épületében az elmúlt napokban, az intézmény végzős tanulói a korábbiaknál is szigorúbb járványügyi intézkedések mellett írták a középszintű érettségi vizsgákat.
A Dózsában 100 diák igyekezett megoldani a feladatokat, a felnőttképzésben résztvevők a nappalisokkal egy időben vizsgáztak.
Fekete Antalt, az intézmény vezetőjét a történelem érettségi ideje alatt kerestük fel, és kérdeztük a tapasztalatokról.

Iskolánkban az elmúlt hónapokban váltakozva volt alkalom a kiscsoportos foglalkozások megszervezésére. A diákok közül nagyon sokan éltek is a lehetőséggel. Emellett kollegáim online felületen keresztül, megfeszített tempóban dolgoztak azon, hogy az otthon maradottak is meg tudják szerezni a megfelelő tudást a vizsgákhoz.” – mondta az igazgató.


Fekete Antal hozzátette: „Megváltoztattuk az oktatás fő színterét, az online térben a diákok és a kollégák visszajelzései alapján igyekeztünk még rugalmasabban kezelni azokat a nehézségeket, amelyek az elmúlt évben előfordultak. Szerencsére olyan jelentős technikai problémákkal már nem kellett szembesülnünk, mint tavaly, amikor még csak magunk előtt tapostuk ki a jelenlegi utat. Ugyan a digitális oktatás az elmúlt évihez képest fejlődött, de az egyértelműen személyiség kérdése, hogy melyik diák hogyan élte meg az elmúlt időszakot. Természetesen tantárgyfüggő is, hogy ki, milyen eredménnyel tudott felkészülni az érettségi és a szakmai vizsgájára.”

Mint a diákoktól megtudtuk, szerintük megosztók voltak az érettségi feladatsorok, egyöntetűen egyik tantárgyra sem lehetett azt mondani, hogy könnyű lett volna.

Azt a személyes jelenlétünk alkalmával is tapasztaltuk: az Asztrik téri épületet folyamatosan takarítják. A vizsga idén is a járványügyi szabályok megtartása mellett zajlott, így a dolgozat írása alatt a diákoknak ajánlott, a tanároknak kötelező volt a szájmaszk használata, illetve belépéskor a lázmérés, kézfertőtlenítés sem maradt el.
A Dózsában május 10-én, hétfőn kezdődnek az írásbeli és a gyakorlati szakmai vizsgák, amelyre szintén a járványügyi helyzetnek megfelelően készülnek: a szakmai vizsgán megfelelő távolságot tartva, kiscsoportokra bontva dolgoznak majd a diákok.
Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés