2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Nem tűz, katasztrófavédelmi gyakorlat volt a Dózsa Asztrik téri épületében – Három tűzoltóautó és legénysége küzdött a szimulált lángokkal

Zsiga Ferenc  |  2019. 04. 17., 14:13

Előre tervezett menetrend szerint tartottak katasztrófavédelmi gyakorlatot a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz tartozó kalocsai hivatásos tűzoltók ma délelőtt a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma intézmény Asztrik tér 7. szám alatti épületében. Riadalomra tehát nem volt ok, viszont megnyugtató, hogy a város legnagyobb létszámú középiskoláját és a benne tartózkodókat milyen előzetes tervek, biztonsági intézkedések közepette védik a lánglovagok.

A három tűzoltóautóval és személyzetével érkező tűzoltók először a beavatkozás helyszínét, az iskolaépület portáját rendezték be, az ott keletkezett tüzet egy piros fényű ledfűzér imitálta. A portától jobbra lévő helyiségben egy bábut is elhelyeztek. Az élettelen tárgy szerepe abban állt, hogy ezt a „sérültet” mentették ki és részesítették elsősegélyben a tűzoltók.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az eseményről Fekete Antal tagintézmény-vezetőt a helyszínen kérdeztük.

A gyakorlat alatt az iskola teltházzal működött, ugyanis mint korábban beszámoltunk róla, és külön cikkben is megírjuk, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Kalocsai Rendőrkapitányság szakemberei bevonásával, Re-Akció elnevezéssel nagy szabású interaktív bűnmegelőzési programot tartanak ma a Dózsában és az Érsekkertben előadásokkal, bemutatókkal.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Visszatérve a tűzoltókra, a gyakorlat eredményes volt, de a jövőben sem feledkeznek meg a kiemelten védendő intézményről, előre tervezetten várhatóan jövőre tartanak majd hasonló gyakorlatot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés