2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Növendékbarát záróvizsgát tart a Liszt Ferenc AMI – Néptáncbemutató június 12-én

Növendékbarát záróvizsgát tart a Liszt Ferenc AMI – Néptáncbemutató június 12-én
Zsiga Ferenc  |  2021. 05. 30., 10:29

Már javában tart a 2020/2021-es tanév záróvizsga időszaka a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában. Az intézmény zenész és énekes növendékei az utolsó tanórák egyikén adnak számot tudásukról, a néptánc tanszakosok viszont június 12-én, a tervek szerint az Érsekkertben, közönség előtt tartanak majd bemutatót.

A kalocsai művészeti iskolában az idei tanév végén is elmaradnak a nagy záró koncertek. Az intézmény vezetője szerint a koronavírus-járvány miatt bevezetett online oktatás jól működött az intézményben, így amikor a növendékek visszatértek a tantermekbe, a tanári kar reális célkitűzése az volt: valamennyi tanuló a legjobb tudása szerint, személyes jelenléte mellett tudjon vizsgázni.


Fehérvári István, a Kalocsai Liszt Ferenc AMI vezetője portálunknak elmondta:

A járvány miatt nem szervezünk szülői értekezleteket. Amint az köztudott, év vége felé mindig komoly előadássorozatokat tartottunk, de most sajnos ezek is elmaradnak. A növendékek döntő többsége úgy vizsgázik, hogy a saját tanóráján ad majd számot tudásáról. A tanárán kívül esetleg még egy kolléga részt vesz az órán, és meghallgatja a vizsgadarabot.
A zenésznövendékek esetében nincs meghatározva, hogy hány műre van szükség a vizsgához, mely így abszolút növendékbaráttá vált. Ez mondható el az online oktatásunkról is, amit szülői támogatás nélkül nem tudtunk volna hatékonyan „lezongorázni”
– mondta az igazgató.


Hozzátette:

A néptáncosaink viszont már szervezik a fellépésüket, így családtagjaik is nyomon követhetik a fejlődésüket. Ezen tanszak növendékei június 12-re egy záró bemutatóval készülnek. Nem lesz olyan nagy volumenű, mint korábban, hiszen az egyes tanszakokat külön választottuk. Semmiképp sem számolunk nagy tömeggel, még akkor sem, ha addigra a járványügyi helyzet ezt még inkább megengedné. Komoly eredmény, hogy a tanévet zökkenőmentesen le tudjuk zárni, és reményeink szerint mindenki le fog majd vizsgázni” tájékoztatta portálunkat Fehérvári István.

Mint megtudtuk, nagy valószínűséggel az Érsekkert ad majd helyet a néptáncos évzárónak, ahol a hagyományoktól eltérően csak kalocsai csoportok lépnek fel.
Jó hír az is, hogy a jogszabályokkal összhangban a Liszt Ferenc AMI is meghirdette a népszerű nyári táborát.

AZ ISKOLA A JÚNIUS 21-TŐL INDULÓ ZENEI TÁBORBA MÁJUS 31-IG VÁRJA A GYEREKEK JELENTKEZÉSÉT.

Az épületben zajló, öt napon át tartó program keretében lehetőség lesz egy kis „kézműveskedésre”, és természetesen a közös muzsikálás ezúttal sem marad el.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK