2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Növendékbarát záróvizsgát tart a Liszt Ferenc AMI – Néptáncbemutató június 12-én

Növendékbarát záróvizsgát tart a Liszt Ferenc AMI – Néptáncbemutató június 12-én
Zsiga Ferenc  |  2021. 05. 30., 10:29

Már javában tart a 2020/2021-es tanév záróvizsga időszaka a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában. Az intézmény zenész és énekes növendékei az utolsó tanórák egyikén adnak számot tudásukról, a néptánc tanszakosok viszont június 12-én, a tervek szerint az Érsekkertben, közönség előtt tartanak majd bemutatót.

A kalocsai művészeti iskolában az idei tanév végén is elmaradnak a nagy záró koncertek. Az intézmény vezetője szerint a koronavírus-járvány miatt bevezetett online oktatás jól működött az intézményben, így amikor a növendékek visszatértek a tantermekbe, a tanári kar reális célkitűzése az volt: valamennyi tanuló a legjobb tudása szerint, személyes jelenléte mellett tudjon vizsgázni.


Fehérvári István, a Kalocsai Liszt Ferenc AMI vezetője portálunknak elmondta:

A járvány miatt nem szervezünk szülői értekezleteket. Amint az köztudott, év vége felé mindig komoly előadássorozatokat tartottunk, de most sajnos ezek is elmaradnak. A növendékek döntő többsége úgy vizsgázik, hogy a saját tanóráján ad majd számot tudásáról. A tanárán kívül esetleg még egy kolléga részt vesz az órán, és meghallgatja a vizsgadarabot.
A zenésznövendékek esetében nincs meghatározva, hogy hány műre van szükség a vizsgához, mely így abszolút növendékbaráttá vált. Ez mondható el az online oktatásunkról is, amit szülői támogatás nélkül nem tudtunk volna hatékonyan „lezongorázni”
– mondta az igazgató.


Hozzátette:

A néptáncosaink viszont már szervezik a fellépésüket, így családtagjaik is nyomon követhetik a fejlődésüket. Ezen tanszak növendékei június 12-re egy záró bemutatóval készülnek. Nem lesz olyan nagy volumenű, mint korábban, hiszen az egyes tanszakokat külön választottuk. Semmiképp sem számolunk nagy tömeggel, még akkor sem, ha addigra a járványügyi helyzet ezt még inkább megengedné. Komoly eredmény, hogy a tanévet zökkenőmentesen le tudjuk zárni, és reményeink szerint mindenki le fog majd vizsgázni” tájékoztatta portálunkat Fehérvári István.

Mint megtudtuk, nagy valószínűséggel az Érsekkert ad majd helyet a néptáncos évzárónak, ahol a hagyományoktól eltérően csak kalocsai csoportok lépnek fel.
Jó hír az is, hogy a jogszabályokkal összhangban a Liszt Ferenc AMI is meghirdette a népszerű nyári táborát.

AZ ISKOLA A JÚNIUS 21-TŐL INDULÓ ZENEI TÁBORBA MÁJUS 31-IG VÁRJA A GYEREKEK JELENTKEZÉSÉT.

Az épületben zajló, öt napon át tartó program keretében lehetőség lesz egy kis „kézműveskedésre”, és természetesen a közös muzsikálás ezúttal sem marad el.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés