2022. 11. 28. hétfő
Stefánia
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Pénteken nyílt napon fogadták a Bajai SZC kalocsai középiskolái leendő tanulóikat

Illés György Cinó  |  2022. 11. 19., 06:55

Idén egy épületben, a Bajai Szakképzési Centrum (SZC) Dózsa György Technikuma és Kollégiuma Asztrik téri épületében tartotta meg nyílt napját november 11-én, múlt hét pénteken délelőtt a házigazda iskola mellett társintézménye, a Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Technikuma is.

Korábban is hagyomány volt, hogy a Bajai SZC fenntartásában álló két patinás iskola egyidejűleg fogadja nyílt napon a jelentkezésüket ezekbe az intézményekbe beadni tervező, továbbtanulás előtt álló általános iskolás diákokat, illetve szüleiket. Ebben az esztendőben energiatakarékossági és szervezési szempontokat követve azonban úgy döntöttek, hogy egy helyre integrálják bemutatóikat.

A Kossuth tagozatai, az ott tanulható szakmák, hivatások a földszinten berendezett három teremben mutatkoztak be a nyílt napon. Egy-egy termet kapott az egészségügyi, az idegenforgalmi, illetve a vendéglátó tagozat, amelyek a szakoktatók, tanárok és tapasztaltabb diákok segítségével nyújtottak bepillantást az érdeklődő fiataloknak.


Forrás: Illés György / KALOhírek


A Kossuth Zsuzsanna Technikum bemutatóiról videóval illusztrált cikkünkben bővebben is olvashatnak!

Az első emeleten rendezték be a Dózsa György Technikum és Kollégium bemutatóit, külön teremben a pék-cukrász, a gépészet, informatika, a rendészet, illetve a szépészet ágazatok.
A helyszínen Fekete Antal igazgató többek között arról is tájékoztatta portálunkat, hogy miként prosperálnak diákjaik a felsőoktatásban való továbbtanulás, illetve a munkaerőpiacon való elhelyezkedés szempontjából – erről is olvashatnak videós ízelítővel kiegészített cikkünkben!

A rendezvény mindkét bemutatkozó intézmény esetében népszerűnek bizonyult, és rendkívül hasznos volt a pályaválasztás előtt álló 7-8. osztályos tanulók számára.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Apropó, pályaválasztás!
Ugyanezen a délelőttön tartotta évről évre megrendezett pályaválasztási fórumát, az Egyetemek Napját a Szent István Gimnázium is, ahol 16 felsőoktatási intézmény állított standot a díszteremben, illetve tartott bemutatókat, előadásokat iskola szerte a tantermekben – erről egy önálló képgalériás cikkben már beszámoltunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>
2022. 11. 27., 18:48
Nem mindegy, melyik gyertyát gyújtod meg a koszorún Még >>>
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK