2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Rajz- és fotókiállítás nyílt a Belvárosi iskolában

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 06. 06., 16:59

Egész tanévet átölelő, a gyerekeket hazánk nemzeti parkjaival megismertető pályázati munka ért véget a Belvárosi Általános Iskolában, melynek megkoronázásaként kirándulni is voltak a tanulók. Az újonnan szerzett ismereteiket, élményeiket megörökítő rajzokból és fotókból kiállítás nyílt múlt héten az iskola falain belül.

Tóth Annamária és Baksáné Tamás Gizella pedagógusok patronálása mellett – az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt, az Emberi Erőforràs Tamogatàskezelő és a Nemzeti Tehetség Program gondozásában – megvalósuló pályázat keretében Nemzeti parkokról interaktívan foglalkozás indult 2016 szeptemberében a Belvárosi iskolában. A hazánk tíz nemzeti parkjának megismerését zászlajára tűző projektben 15 tanuló vett részt, akik számítógép segítségével prezentációkat, leírásokat, feladatokat, rejtvényeket készítettek a tanév során. A program zárásaként egy kétnapos tanulmányi kirándulás keretében a diákok a Duna-Ipoly Nemzeti Parkba is ellátogattak.

Képgaléria megtekintése (31 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Újonnan szerzett ismereteket, élményeket megörökítendő rajz-, és fotópályázatot is hirdettek az intézményben, a beérkezett pályamunkákból pedig az iskola nyitvatartási idejében megtekinthető tárlatot állítottak össze, melynek megnyitóján a legjobbnak ítélt alkotások készítői díjazásban részesültek. A fotókat és rajzokat az iskola pedagógusai, Halász Lászlóné és Holler Zoltán zsűrizték.

A kiállítást Pálinkás Pál István (6.A) szavalatával, Szabó Áron Timóteus (szintén 6.A) hegedűjátékával, valamint Illés Péter tagintézmény-vezető közöntőjével és a Roskó-Kovách Luca (6.A) által tolmácsolt „leltárral” nyitották meg múlt csütörtökön az iskolában. A pályázatok, valamint a Nemzeti parkok interaktívan verseny díjazottjainak Hajdu István, a Bajai Tankerületi Központ tanügy igazgatási referense nyújtotta át a könyvutalványokat illetve a témához kapcsolódó album- és könyvjutalmakat.

Képgaléria megtekintése (31 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A rajzpályázaton különdíjas lett a 3.A osztály, Kovács Lujza (2.A) és Györgye Lara (1.A). Első helyezést ért el Czár Botond (4.A) és Romsics Ádám (7.A), másodikat Decsák Csenge Luca (1.A) és Kapitány Petra (3.A), harmadikat Berta-Somogyi Máté (4.A) és Barta Balázs Marcell (1.A).

A fotópályázaton első Pécsi Martina, második Varga Zsófia, míg harmadik Romsics Ádám lett (mindhárman 7.A osztályosok).

A nemzeti parkok interaktívan versenyen negyedikként végzett Berta-Somogyi Máté (4.A), a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Jakab Amanda (7.B), második fokára Mészáros József (6.B), legfelső fokára Kuhl Richárd Dávid (6.B) állhatott.

Baksáné Tamás Gizellától a kiállítás megnyitóján megtudtuk, hogy a pályázatnak folytatása is lehet, amennyiben az intézmény arra benyújtott pályázatát is kedvezően bírálják el. Annak témája a világörökségi helyszínek köré épül.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK