2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Rajz- és fotókiállítás nyílt a Belvárosi iskolában

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 06. 06., 16:59

Egész tanévet átölelő, a gyerekeket hazánk nemzeti parkjaival megismertető pályázati munka ért véget a Belvárosi Általános Iskolában, melynek megkoronázásaként kirándulni is voltak a tanulók. Az újonnan szerzett ismereteiket, élményeiket megörökítő rajzokból és fotókból kiállítás nyílt múlt héten az iskola falain belül.

Tóth Annamária és Baksáné Tamás Gizella pedagógusok patronálása mellett – az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt, az Emberi Erőforràs Tamogatàskezelő és a Nemzeti Tehetség Program gondozásában – megvalósuló pályázat keretében Nemzeti parkokról interaktívan foglalkozás indult 2016 szeptemberében a Belvárosi iskolában. A hazánk tíz nemzeti parkjának megismerését zászlajára tűző projektben 15 tanuló vett részt, akik számítógép segítségével prezentációkat, leírásokat, feladatokat, rejtvényeket készítettek a tanév során. A program zárásaként egy kétnapos tanulmányi kirándulás keretében a diákok a Duna-Ipoly Nemzeti Parkba is ellátogattak.

Képgaléria megtekintése (31 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Újonnan szerzett ismereteket, élményeket megörökítendő rajz-, és fotópályázatot is hirdettek az intézményben, a beérkezett pályamunkákból pedig az iskola nyitvatartási idejében megtekinthető tárlatot állítottak össze, melynek megnyitóján a legjobbnak ítélt alkotások készítői díjazásban részesültek. A fotókat és rajzokat az iskola pedagógusai, Halász Lászlóné és Holler Zoltán zsűrizték.

A kiállítást Pálinkás Pál István (6.A) szavalatával, Szabó Áron Timóteus (szintén 6.A) hegedűjátékával, valamint Illés Péter tagintézmény-vezető közöntőjével és a Roskó-Kovách Luca (6.A) által tolmácsolt „leltárral” nyitották meg múlt csütörtökön az iskolában. A pályázatok, valamint a Nemzeti parkok interaktívan verseny díjazottjainak Hajdu István, a Bajai Tankerületi Központ tanügy igazgatási referense nyújtotta át a könyvutalványokat illetve a témához kapcsolódó album- és könyvjutalmakat.

Képgaléria megtekintése (31 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A rajzpályázaton különdíjas lett a 3.A osztály, Kovács Lujza (2.A) és Györgye Lara (1.A). Első helyezést ért el Czár Botond (4.A) és Romsics Ádám (7.A), másodikat Decsák Csenge Luca (1.A) és Kapitány Petra (3.A), harmadikat Berta-Somogyi Máté (4.A) és Barta Balázs Marcell (1.A).

A fotópályázaton első Pécsi Martina, második Varga Zsófia, míg harmadik Romsics Ádám lett (mindhárman 7.A osztályosok).

A nemzeti parkok interaktívan versenyen negyedikként végzett Berta-Somogyi Máté (4.A), a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Jakab Amanda (7.B), második fokára Mészáros József (6.B), legfelső fokára Kuhl Richárd Dávid (6.B) állhatott.

Baksáné Tamás Gizellától a kiállítás megnyitóján megtudtuk, hogy a pályázatnak folytatása is lehet, amennyiben az intézmény arra benyújtott pályázatát is kedvezően bírálják el. Annak témája a világörökségi helyszínek köré épül.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei