2023. 12. 04. hétfő
Barbara, Borbála
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Színvonalas műsor és látványos felvonulás kísérte a kertvárosi iskola Márton-napját

2023. 11. 15., 15:29

November kilencedikén tartotta meg hagyományos Márton-napi programját a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola, ahol a magyar és német nyelven előadott műsor után látványos felvonulás vette kezdetét az épület körül.

Már a bejáratnál színes Márton-napi dekoráció fogadta a 17 órakor kezdődő előadásra érkező szülőket és hozzátartozókat, az asztalokon sorakozó, elmaradhatatlan zsíros kenyér illatáról nem is beszélve, amelyet közösen fogyasztottak el az ünnepség végén.

A rendezvény fő helyszíne az iskola tornaterme volt: a felállított színpaddal szemben megtelt a nézőtér, és már a gyermekek bevonulása, a műsor nyitóakkordja sejtette, hogy színvonalas műsorral készülnek a diákok.

Képgaléria megtekintése (31 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Mint Vargacz Ivett német nyelvtanár elárulta, a gyerekek nagyon várták ezt a napot, amely az ősz legnagyobb programja az iskolában. Mint kiemelte, valamennyi évfolyam németes osztálya érdekelt a programban: 1-6. évfolyamig a műsorkészítésben vesznek részt, a 4. osztályosok Szent Márton életéből adnak elő jeleneteket, illetve a Márton-napi hagyományokról is megemlékeznek – mindezt teszik magyar és német nyelven. A nagyobbak, azaz a 7-8. osztályosok pedig a vendéglátásért felelnek, mindamellett valamennyi osztály dallal is emeli az est fényét.

Nagyon sok legenda kering Szent Márton életével kapcsolatban, a diákjaink német nemzetiségi órákon erről mind-mind tanulnak, egyre jobban beleássák magukat a püspök életébe. – fogalmazott Vargacz Ivett, aki arra is rámutatott, hogy a tanév során nagyon sok olyan programot tartanak, mely a nemzetiségi oktatáshoz köthető, például testérvárosunk, Kirchheim unter Teck diákjait is fogadták.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 29., 12:25
A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)
2023-12-01 10:07:09
Nagy izgalommal készülnek a keceli Flora Virágfesztivál és a kapcsolódó, immár 18. alkalommal megrendezésre kerülő Országos Fazekas Kiállítás szervezői a hétvégén tartandó nagyrendezvényre, hiszen három év alatt talán a biciklizésből is ki lehet esni. Azt remélik, a közönség is hasonló várakozással tekint a visszatérő, ma nyíló fesztiválra.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 04., 15:38
Az eset azért különösen kegyetlen, mert majdnem meghiúsította az első közös gyertyagyújtást. Még >>>
2023. 12. 04., 12:53

A Bagossy Brothers Company elhozta az idei tél egyik legszebb dalát!

A ‘Hull a Hó’ című szerzemény felidézi a régmúlt téli képét, amikor térdig érő hóban sétáltunk, a szánkók éjjel is siklottak a domboldalakon, a forralt bor és a fenyőillat sem hiányzott egyetlen családból sem. Még >>>
2023. 12. 04., 12:08
„Minél tovább hisz a gyermek a csodában, annál jobb” – Dr. Vekerdy Tamás szerint. Úgy gondolta, hogy a gyermek egyszer magától is rájön arra, hogy a Mikulás helyett a szülők, nagyszülők csempészik a cipőcskékbe az ajándékokat. Ennek ellenére a gyermekek szeretnek hinni a csodákban és erre szükségük is van. Még >>>
2023. 12. 04., 09:28
A negyedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2023. 12. 03., 14:15
Alig fél év alatt legalább 78 migráns szállítását hangolta össze. Még >>>
2023. 12. 03., 10:07
A harmadik nap feladványa a cikkben! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK