2022. 09. 25.
Eufrozina, Kende
: 406 Ft   : 417 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Új budapesti székhelyén tartotta tanévnyitó ünnepségét a Tomori Pál Főiskola

Zsiga Ferenc  |  2017. 09. 04., 22:45

A korábban kalocsaiként számon tartott, a városban 12 éves múltra visszatekintő, a HVG értékelése szerint a magyar felsőoktatási rangsorban az oktatógárdát tekintve rendre az elsők közé sorolt Tomori Pál Főiskola szeptember 2-án, szombaton új budapesti székhelyén először tartotta meg a tanévnyitó ünnepségét. Az első évfolyamos hallgatók fogadalomtételét megelőző ünnepi beszédében dr. Meszlényi Rózsa, a főiskola rektora emlékeztetett arra, hogy a most induló évfolyamok és a végzős hallgatók diplomáját már budapesti székhelyű intézményként adják ki. Mint emlékezetes, kalocsai székhellyel utoljára idén január 28-án, sorrendben a 19. diplomaosztó ünnepségen adták ki az okleveleket, az eseményről portálunk is beszámolt.

Ahogy a Budapest XXII. kerület, Művelődés u. 21-27. szám alatti, gyönyörű parkban lévő épület nagyságára a házszámozás is utal, egy olyan komoly komplexum lett a főiskola új székhelye, amely az intézmény valamennyi szakát, a kollégiumot és az intézmény szakgimnáziumát is befogadja. Jóllehet, a főiskola új budapesti székhelye miatt Kalocsa már nem mondhatja el, hogy saját főiskolája van, a tanévnyitón öröm volt látni, hogy még a nappali tagozatos elsős hallgatók között is számos kalocsai és környékbeli fiatal van.


Forrás: Zsiga Ferenc

Dr. Meszlényi Rózsa rektor ünnepi beszédének egyik szép gondolata volt, amikor a budapesti XXII. kerületben lévő főiskolai komplexum elhelyezkedését, a Művelődés és Közgazdász utca kereszteződését azzal állította párhuzamba, hogy a főiskolán diplomához jutó hallgatóknak nemcsak jól felkészült szakembereknek, de művelt, a hagyományok iránt elkötelezett, a társadalmi kérdésekben jártas értelmiségieknek kell lenniük.


Forrás: Zsiga Ferenc

Mint megtudtuk, a februártól budapesti székhelyű Tomori Pál Főiskolát a XXII. kerületi önkormányzat szívesen fogadta és támogatásáról biztosította. A főiskola továbbra is szervez kalocsai képzéseket és az egyes adminisztrációs feladatokat is innen látja el, tehát

a magasabb városi lét egyik meghatározó intézménye nem szakít meg minden kapcsolatot a várossal.


Forrás: Zsiga Ferenc

Ez egyben táplálja a reményt, hogy a jövőben induló alapképzési szakok nappali és levelező tagozatára egyszer talán még lehet annyi, megfelelő számú jelentkező, hogy ezek a hallgatók Kalocsán tanuljanak.

Jó hír, hogy a budapesti székhelyen minden nappali tagozatos hallgatónak tudnak kollégiumi férőhelyet biztosítani, annak ára az önköltség-térítési díjhoz hasonlóan az egyik legkedvezőbb az országban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 23., 09:23
Budapesti és pécsi állásbörzéken vesz részt a következő hetekben a Paks II. Zrt. – Karrierportálunkon minden fontos információt közzéteszünk, de az ilyen rendezvények a személyes találkozás lehetőségét teremtik meg, ami meghatározó lehet egy életpályára vonatkozó döntés során – fogalmazott Mittler István kommunikációs igazgató. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 25., 17:49
Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség hétfőtől szombatig a vasúti biztonság érdekében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján. Még >>>
2022. 09. 25., 15:33
Pályázni lehet bármely (a) új, (b) saját feltalálói tevékenységen alapuló, (c) iparilag alkalmazható és (d) piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel. Még >>>
2022. 09. 25., 09:27
Egy 56 éves férfi vesztette életét a balesetben. Még >>>
2022. 09. 25., 09:22
Kamerafelvételek alapján elemezték a kérdéses járművek mozgásait a fuvar időpontjában, és megállapították, hogy a járművek az érintett időszakban nem jártak Szlovákiában. Még >>>
2022. 09. 24., 09:10
Szombaton délután 16-22 fok várható, de utána rosszabbra fordul az időjárás. Még >>>
2022. 09. 23., 12:06
Az igényt személyesen, telefonon és e-mailben is lehet jelezni az erdőgazdaságoknál. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés