2024. 03. 19. kedd
Bánk, József
: 394 Ft   : 362 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Népünnepély

Itt találod az összes cikket a „Népünnepély” témában!

II. Húsvéti Kultúrpiac - Kézműves vásár és zenés programok várják a látogatókat

II. Húsvéti Kultúrpiac - Kézműves vásár és zenés programok várják a látogatókat

A tavaszi nagytakarításban a bolhapiac nagy segítség lehet, hiszen a feleslegessé vált dolgokat itt könnyedén el lehet adni.
2024. 01. 02., 13:29
Nebulós karácsony az Eperföldi templomban

A kalocsai Nebuló EGYMI szép hagyománya, hogy a karácsonyi szünet előtti utolsó napokban az iskola városrészének templomában a gyerekek és tanáraik közösen adnak műsort társaiknak.

2024. 01. 02., 08:23
Dr. Bábel Balázs érsek újévi köszöntője

Békét a szívünknek, békét a családunknak!, békét a nemzetünknek, békét a világnak! Ezzel a kéréssel indítom az esztendőt, mely kérdést áldássá formálva kívánom minden kedves nézőnek és a kalocsai embereknek!

2024. 01. 01., 11:46
Dr. Filvig Géza újévi gondolatai

„Köszöntöm Önöket az új év első napján, amely mindannyiunk számára egy új kezdetet is jelent. Új fogadalmat, új terveket vagy épp célkitűzéseket, amit a 2024-es évben megvalósíthatunk majd."

2023. 12. 24., 21:00
Dr. Filvig Géza polgármester karácsonyi köszöntője

Az adventi ünnepkör végén dr. Filvig Géza polgármester arra kérte szerkesztőségünket, hogy karácsony, a legszentebb, legbensőségesebb ünnepünk alkalmával a város lakossága felé közvetítsük ünnepi gondolatait, ünnepi köszöntőjét. A kérésnek szívesen eleget teszünk.

2023. 12. 24., 09:07
A negyedik, a szeretet gyertyája is felgyulladt Kalocsa adventi koszorúján – Filvig Géza polgármester és Bábel Balázs érsek együtt lobbantotta lángra

Ezúttal dr. Bábel Balázs és paptársai is a téren maradtak, ahol az adventi élménypiac pavilonjai között mintegy egyórás, nagyon jó hangulatú beszélgetés, forraltborozás vette kezdetét érsek atya, Fülöp Ernő atya, dr. Filvig Géza polgármester, több önkormányzati képviselő, a szervezők részvételével, amelybe a gyertyagyújtó ünnepségre érkező közönség közül is többen bekapcsolódtak.

2023. 12. 12., 08:58
Begurultak a Szentháromság térre a Motoros Mikulások advent második vasárnapján

Kalocsán is fellobbant a remény lángja vasárnap délután, a Szentháromság téren Szabóné Juhász Ildikó, Kalocsa Város Óvodájának és Bölcsődéjének intézményvezetője és Farkas Sándor, a Hartai Evangélikus Egyházközség lelkésze osztotta meg ünnepi gondolatait, majd gyújtotta meg a második gyertyát.

2023. 12. 04., 16:02
Fellobbant az első adventi gyertya – A templomtéren tartott ünnepségen Simon Zoltán és Gera-Csontos Hajnalka mondott beszédet

Advent első vasárnapján a Szentháromság téren felállított városi karácsonyfa körül mintegy ötszáz ünneplő gyűlt össze az első adventi gyertyagyújtó ünnepségre, amelyen Simon Zoltán alpolgármester köszöntőt, Gera-Csontos Hajnalka református lelkész áldást mondott, műsort a Nagyasszonyunk Katolikus Általános Iskola énekkara adott.

2023. 11. 24., 10:01
Városi Mikulás Ünnepség

Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

2023. 10. 06., 16:57
Roma nap – A cigány kultúra ünnepe Kalocsán

A kalocsai Cigány Szív Egyesület idén is megszervezte a roma napot, amelyet a viselet-bemutatón, zenén és táncon kívül gyermekrajzverseny is színesített, és a társszervező Paprika Fitness Sport Egyesület jóvoltából sportesemény tett teljessé.

2023. 08. 15., 16:53
A hétvégén jön államalapításunk ünnepe – A Szent István Nap programjai Kalocsán

Legnagyobb nemzeti ünnepünk az államalapítás és Szent István király ünnepe, augusztus 20., amikor hagyományaink szerint az alkotmányosságunkról is megemlékezünk, és hálát adunk az idei új kenyérért is. Kalocsán a KIKK szervezésében szombaton és vasárnap tartanak majd az ünnepi programok, amelyek keretében átadják a város kitüntető díjait is.

2023. 07. 03., 07:20
Nagyszámú kitüntetés, elismerés a Semmelweis-napi ünnepségen

Az esemény alkalom volt arra, hogy a már nyugdíj mellett dolgozók helyére felvett új orvosokat, munkatársakat személyesen is bemutassák, valamint elismeréseket adjanak át az elmúlt egy évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégáknak.

2023. 05. 07., 09:10
Könnyűzenei koncertekkel zárult a Városi Majális

Május elsején az Érsekkertben tartott kalocsai retró majális kulturális kínálatát három könnyűzenei koncert is színesítette. Két ismert helybéli formáció – a Clippers és a Veracruz – mellett a dalénekes Peter Srámek is színpadra állt.

2023. 04. 12., 08:00
Szebbnél szebb hímes tojások készültek a húsvétváró családi délelőttön

Nagy érdeklődés övezte a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ húsvétváró rendezvényét nagypénteken: a Nyuszi ül a fűben nevet viselő programon a Kalocsai Kézműves Kör által díszített, hatalmas húsvéti tojást is megcsodálhatták a gyerekek, akiknek Fanti Bohóc lufihajtogatással is készült.

2023. 03. 10., 13:00
Március 26-án ismét megrendezik a Kultúrpiacot

Termelői és kézműves vásárral, bolhapiaccal, koncertekkel, előadásokkal, kiállítással, valamint a legkisebbeknek Mesesarokkal és tojásvadászattal is készül az Octopus Egyesület a városi piactéren.

2022. 12. 11., 15:54
Első Adventi Kultúrpiac Kalocsán

Az Octopus Egyesület szervezésében megvalósuló I. Adventi Kultúrpiac garantáltan meghozta az ünnepvárás hangulatát, amelyet a forralt bor és tea mellett a Country Road zenekar néhány tagja varázsolt a piac területére.

2022. 12. 10., 08:15
Ho-ho-ho-hóóó! – Mikulásjárás Kalocsa szerte

A mögöttünk hagyott hét legfontosabb eseménye –a gyermekek számára legalábbis egészen biztosan – a Mikulás érkezése volt. A kalocsai lurkóknak számos alkalma nyílott találkozni a nagyszakállúval.

2022. 12. 08., 08:04
Érdemes hazai fenyőt választani

A közhiedelemmel ellentétben a műanyag fenyő csak hosszú, húsz éves használat után környezetkímélőbb, mint a hagyományos. A műfenyők zöme Kínából érkezik, így rendkívül nagy az ökológiai lábnyomuk.

2022. 12. 06., 12:43
Könyvvásár és tárlatvezetés

Az Adventi Kultúrpiac alkalmából könyvvásár és tárlatvezetés várja az érdeklődőket a Kalocsai Kortárs Művészeti Klubban.

2022. 11. 28., 13:21
Kultúrpiac az Octopus Egyesület szervezésében

A rendezvény legfőbb célja az, hogy egy kulturális produkciókkal gazdagított, közösségi élmények megélésére alkalmas karácsonyi vásáron és bolhapiacon vehessenek részt a város és a térség lakói.

2022. 08. 15., 10:09
Ma van Nagyboldogasszony napja, legnagyobb Mária-ünnepünk

Az ősegyházig nyúlik vissza a hagyomány, miszerint Jézus Krisztus nem engedte át a földi enyészetnek édesanyja, Mária holttestét, hanem röviddel halála után föltámasztotta, és magához emelte a mennyei dicsőségbe.

2022. 05. 04., 09:49
Kétnapos majális volt Kalocsán – Több ezren kapcsolódtak ki az Érsekkertben

Kétnapos programsor csalogatta városunk legnagyobb parkjába a város apraját és nagyját a május elsejei hétvégén, családbarát programokkal. Az igazi majálisi hangulat jelezte: már nagyon vágytak az emberek erre a tavaszi ünnepre, amelyet a járvány miatt két éven át nem tarthattunk meg méltóképp.

2022. 05. 03., 15:37
Fergeteges zárókoncert a kalocsai majálison – Minden húron pendültek a kalocsai könnyűzene jeles képviselői

Már a május elsejei ünnep előestéjén is zenei csemege, igényes vendéglátó muzsika várta a hallgatóságot, a kínálatot fúvószenekar bemutatója és népzene is színesítette, végül vasárnap este a kalocsai Felezhetetlen és az innen elszármazott Köteles Leander zenekara, a Leander Kills koncertje tette föl a május elsejei programokra a koronát.

2022. 05. 02., 15:00
Kalocsai majális – Vidám főzőcskéző társaságok, különleges és „hagyományos” ételek

Remek időjárás mellett – két év kényszerszünet után – újra a régi majálisok hangulata köszönt vissza az Érsekkertben, ahol egész nap családbarát programok várták a város apraját-nagyját. A főzősátrak a gesztenyefák övezte árnyas sétány mentén sorakoztak, létszámban megfogyva bár, de törve nem, pompás bográcsos ételekkel és némi virslivel ünnepelve a május elsejét.

2022. 04. 16., 13:48
Szent Sír-templom Jeruzsálemben – Bazilika a Golgotán (Videóval!)

A templom hat felekezet tulajdonában van. A római katolikusok, a görögkeletiek, az örmény ortodoxok, a szír keresztények, az etióp keresztények és a koptok megosztva birtokolják a tereket. A Keresztút utolsó 5 (10-14.) stációit találjuk a bazilikában.

2022. 02. 14., 10:10
Százakat vonzott a Farsangi Fánkparádé és mulatság – 1400 fánk fogyott el a Hagyományőrzők néptáncbemutatóval egybekötött kóstolóján

Szombaton délelőtt a piactéren, délután az érsekkerti Platán Rendezvényközpontban lehetett megkóstolni a nálunk pántlikásnak, az ország más településein szalagosnak nevezett jellegzetes farsangi csemegét, a fánkot. Az Érsekkertben az elfogyasztott fánkok számát is tekintve közel ezren voltak kíváncsiak a sütés fortélyaira, majd a végeredményre, kóstolás formájában, de a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület néptáncbemutatójára is ott maradt a verőfényes napsütésben fürdőző közönség. Videóval!

2022. 02. 08., 07:40
Fergeteges hangulat a Horvát Önkormányzat Lakomac bálján – A horvát főkonzul, a polgármester is köszöntötte a bálozókat

Február 5-én este, a meszesi Kék Duna Vendéglőben, a kalocsai Horvát Önkormányzat szervezésében mintegy 120 bálozó, köztük dr. Filvig Géza polgármester és Drago Horvat, a Pécsi Horvát Főkonzulátus főkonzulja részvételével tartották meg a hagyományos Lakomac bált. A fergeteges hangulat fő felelőse a dusnoki horvát nemzetiségi zenekar, a Zabavna Industrija volt.

2021. 11. 18., 08:30
Minden korábbinál sokszínűbb adventi és karácsonyi programok Kalocsán – Korcsolyapálya, egykori rock zenekarok koncertje, további 31 szívet-lelket melengető műsor

Kalocsán az „Ünnep a várakozás jegyében” szlogennel jellemzett időszakban minden korábbinál sokszínűbb és egyedibb adventi és karácsonyi programok közül választhatunk. Az ünnepvárást és magát az ünnepet tíz helyszínen összesen 33 műsor, koncert, attrakció teszi emlékezetessé, természetesen az adott napon érvényes járványügyi követelményeknek megfelelően.

2020. 12. 24., 16:26
Karácsonyi köszöntő Kalocsa város polgármesterétől

Dr. Filvig Géza: Kívánom mindenkinek, hogy a szeretet és a vele járó békesség tegye széppé az ünnepeket. Leljék meg örömüket szeretteikben és embertársaikban, hogy a karácsonyt és az új esztendőt új szívvel és újult erővel kezdhessük.

2020. 12. 24., 13:11
Karácsony legyőzhetetlen Napunk ünnepe

Dr. Bábel Balázs: Ezekkel a gondolatokkal kívánom az olvasóknak, a kalocsaiaknak, hogy Jézus születésének öröme járja át szívünket, űzze el félelmeinket, erősítse hitünket ezen a karácsonyon és élessze föl Istenbe vetett reményünket a jövő esztendőben!

2020. 12. 24., 09:38
Font Sándor karácsonyi gondolatai

".... Hogy ne csak letudjuk az éppen soron következő karácsonyt, annak vásárlási, időbeosztási rutinjaival, hanem őszintén kérdezzük meg: Hogy vagytok? De ne csak a vírusra utaló kérdés legyen ez, hanem ez a kérdés az egész létükre, a karácsonyi várakozásra, a szeretet kiteljesedésére utaljon. Mikor, ha nem most, ezekben az időkben?"

2020. 11. 29., 14:00
Virtuális gyertyagyújtás: advent a koronavírus idején – Így várja idén Kalocsa a karácsonyt

A koronavírus-járvány okán elrendelt rendezvénytilalom miatt nem lehet a megszokott módon megtartani a Kalocsán már hagyományos adventi gyertyagyújtó alkalmakat. A bensőséges alkalmakról így sem maradunk le: a polgármester közösségi médiás oldalán, a városi televízión és portálunkon is megtekinthetjük – a Művelődési Központ illetékeseinek tájékoztatása.

2020. 04. 13., 10:18
Locsolkodás a koronavírus idején – Trükkös megoldások, mentőötletek, különös locsolóversek kijárási korlátozások esetére

Rendkívüli helyzetben érte idén az országot és a világot a húsvét, így húsvét hétfőjén is otthon ülnek a felelősen gondolkodó emberek, hogy meggátolják a járvány robbanását. De azért a lányok nem hervadhatnak el, így ki-ki megtalálja a maga trükkös megoldását. Akinek ez eddig nem sikerült, és nem locsolkodhat slaggal sem, mint a tűzoltók – videóval! – annak segítünk!

2019. 08. 21., 10:20
Kenyérszegés az István-címeres országzászló emlékműnél – Tűzijáték zárta a Szent István Napokat

Videónkon látható, amint városunk hagyományai szerint az Asztrik téren Bálint József polgármester megszegte Kalocsa új kenyerét, amelyet aztán szétosztottak az ünneplők között. Az alkalom ünnepélyességét szavalat, valamint két énekes produkció is emelte. Utána fáklyás, csónakos fölvonulás, víziszínpadi történelmi játék következett, majd tűzijáték zárta a rendezvénysorozatot.

2019. 02. 10., 21:01
Csaknem kétszázan vehettek át elismerést az idei Sportbálon

Immár hagyományosan idén is a február 9-i Sportbálon adták át 2018 legeredményesebb kalocsai sportolóinak, csapatainak és edzőinek az elismeréseket. A mintegy kétszáz díjazott, Lakatos Melinda alpolgármester asszonytól és Szabó Balázstól, a sportbizottság elnökétől vehette át az elismeréseket.

2019. 01. 15., 10:43
Hamarosan újra itt a Sportbál!

Február 9-én, jön a Városi Sportcsarnok legnagyobb hagyományos rendezvénye, Kalocsa város sportolóinak örömünnepe.

2018. 12. 17., 15:12
Advent nemzetiségi ízekkel, makalóval és … micsodával? – Videónkon Soltész István azt is elmondja, mitől lesz cigányos egy töltött káposzta!

Olyan műhelytitkot tudhatunk meg, amire eddig senki nem gondolt volna! Mindezt abból a videóból, amit tegnap az adventi gyertyagyújtás utáni hagyományteremtő nemzetiségi vendégtátás megörökítésére forgattunk: a roma, a horvát és a német kisebbségi önkormányzat jellegzetes ételeit kóstolhatták az érdeklődők a városi önkormányzat főzte forralt bor és tea mellé.

2018. 12. 17., 11:34
Advent Kalocsán – A harmadik gyertyát Halasi László evangélikus lelkész gyújtotta a környék nemzetiségeinek vendéglátásával

Tegnap folytatódott az adventi gyertyagyújtás hagyománya: a harmadik gyertya Halasi László hartai evangélikus lelkész köszöntőjével lobbant föl a sétálóutcában, ahol több százan gyűltek össze – később őket a roma, a horvát és a német kisebbségi önkormányzat jellegzetes ételeikkel vendégelték meg, a gyertyagyújtás előtt a hajósi gombos harmonikások muzsikáltak. A program a színházban délszláv népzenével folytatódott.

2018. 12. 10., 09:20
Felgyulladt a második gyertya is Kalocsa adventi koszorúján

A második adventi hétvégén, december 9-én felgyulladt a következő gyertya a város adventi koszorúján. Az ünnepi fényárban úszó sétálóutca és a veteránmotoros mikulások szép számú érdeklődőt vonzottak az ünnepségre, ahol ezúttal Magyar Pünkösdi Egyház Kalocsai Gyülekezete adott adventi műsort.

2018. 08. 22., 19:25
Tűz! Tűz! Tűz! – Lángoló fáklyák, tűzzsonglőrök és lánglelkű népdalénekes után tűzijáték a Szent István-napok zárásaként

Az idei Szent István Napok programsorát a már hagyományosnak mondható fáklyás felvonulás és a Mátyás király úti híd közelében felállított víziszínpadon megtartott ünnepi műsor, végül tűzijáték zárta. A műsort a Lángoló Leguánok tűzzsonglőr társulat és Kovács Nóri népdalénekes, valamint gitáros kísérője adta.

2018. 08. 22., 19:14
Újra családi nap a Csajdakertben

Bár nem mondhatjuk, hogy programokban szegény időszakot élünk, mindig akad egy-egy rendezvény a palettán, ami egy kicsit más, mint a többi, ami egy kicsit jobban vonzza a tekintetet. Na, ez is pont ilyen!

2018. 08. 20., 13:37
Kisült Kalocsán az új kenyér

Hagyományos kenyérsütés volt a program vasárnap délelőtt a Hagyományok Házánál az Érsekkert bejáratánál, ahol az érdeklődők a pék munkafolyamatok tanulmányozása mellett a kenyérsütéskor elmaradhatatlan hagymás-szalonnás-tejfölös kenyérlángosból is kaphattak ingyenes kóstolót, Kővágóné Margit néni pedig egy rövid videóinterjúban azt is elmondta portálunknak, hogy mi a jó kenyér titka…

2018. 08. 17., 12:00
Szent István Napok 2018. – Pénteken és vasárnap az Érsekkertben, hétfőn a belvárosban ünnepel Kalocsa

Négy nap (ebből egy üresjárat), a szokásos programok mellett új elemként tűzszínházi előadás, de mellé a már bevált lézeres mutatvány, koncertek és bulizási lehetőségek, települési kitüntetések átadása, hagyományőrzés, no, meg az elmaradhatatlan tűzijáték (amely már volt, amikor elmaradt) – ezt ígéri dióhéjban az idei Szent István Napok programja.

2018. 05. 02., 22:59
Testvérvárosi majális – Intenzív nyelvtanfolyam kezdőknek

A partnervárosi küldöttek zömében anyanyelvükön szóltak magyar közönégükhöz, az érintett programelemeket tolmácsok közreműködésével bonyolították. Aki jól fülelt, tanulhatta – vagy újratanulhatta – az angol, német, olasz, szerb, de még a cseh szavakat, kifejezéseket is.

2018. 02. 12., 15:38
Átadták a város sportkitüntetéseit

A hagyományok jegyében idén is a február 10-i Sportbálon adták át az elismeréseket az elmúlt esztendőben legkiemeltebb eredményeket elért sportolóknak, csapatoknak és edzőiknek. A mintegy másfél száz díjazott, Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester asszonytól és dr. Tóth-Kovács Ádám aljegyzőtől vehette át az elismeréseket.

2018. 02. 12., 13:07
Sportbál 2018 – A sport örömünnepét tartották

Kalocsa város Gyermek, Ifjúsági és Sportbizottságának köszönhetően idén is megrendezték a nagy hagyományokkal bíró Sportbált, a város sportolóinak, sportvezetőinek és támogatóinak legnagyobb örömünnepét, Kalocsa város sportcsaládjának kiemelkedő közösségi eseményét.

2018. 02. 06., 14:08
Hétvégén báloznak városunk sportolói

A hagyományokhoz hűen, idén is képviselheti majd magát Kalocsa város összes sportegyesülete és valamennyi szakosztálya a Városi Sportcsarnokban az év rendezvényén, a Sportbálon, amelyet február 10-én, szombaton 19 órától rendez Kalocsa Város Önkormányzata az ünnepelteknek.

2017. 12. 25., 11:34
Dr. Mészáros István: „Nagy baj van az emberek fejében, bizony nagy baj van!”

Advent negyedik vasárnapja idén egybeesett a szentestével, ezért a közös városi adventi gyertyagyújtást szombaton tartották a sétálóutcában. Ezen az estén dr. Mészáros István templomigazgató gondolatébresztő köszöntőjét hallhatták a megjelentek, akik közös imádságot és karácsonyi lézershow-t követően térhettek haza ünnepelni.

2017. 12. 19., 15:12
„Közeleg az emberfia” – Már a harmadik adventi gyertya is ég

A vasárnap alkonyat után a sétálóutcában tartott ünnepségen Balasi László evangélikus lelkész mondott ünnepi beszédet, és ő gyújtotta meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját dr. Magóné Tóth Gyöngyi köszöntő szavalata után, majd a Liszt AMI magánénekes növendékei szórakoztatták az egybegyűlteket.

2017. 12. 12., 09:17
Telepítették a szeretet programot a pünkösdiek – Útmutatás XXI. századi módra

A Magyar Pünkösdi Egyház Kalocsai gyülekezete szolgált műsorral Advent második vasárnapján, bronzvasárnapon a sétálóutcai gyertyagyújtás mellé. Énekes összeállításaikon kívül egy diszpécser és egy őszintén szeretetre vágyó ügyfél között zajló képzeletbeli párbeszédet is előadtak: installálták a szeretet programot. A telepítés lépései kezdő felhasználóknak is egyszerűek, még karácsony előtt érdemes beszerezni a programot!

2017. 11. 23., 08:22
I. Adventi gyertyagyújtás Kalocsán a Sétálóutcában

Szolgál a Kalocsai Református Egyházközség énekkara. Díszvilágítást felkapcsolja és a gyertyát meggyújtja: Gera Csontos Hajnalka református lelkipásztor. V. Jótékonysági Mikulás gurulás!

2017. 11. 09., 11:44
Jelentkezz és ügyeskedj velük

A Kalocsa Könyvtár dolgozóihoz lesz lehetőséged csatlakozni kézműveskedni, ezáltal az adventi és karácsonyi hangulatot megteremteni a Sétálóutcában.

2017. 10. 13., 19:53
Odatett a jó idő és a roma pop a Roma Kultúra Napjának

Zene-bona, tánc, dínomdánom, finom csülkös bableves, palacsinta volt bőven, jó hangulatért sem kellett a szomszédba menni, mégis a szokottnál kisebb érdeklődés kísérte a múlt pénteken, Kalocsán immár harmadszor megtartott Roma Kultúra Napja programjait. Megtudtuk, miért!

2017. 10. 06., 22:21
Bemelegítés a szombati motoros estre – Eddig nem látott koncertvideók a kalózok találkozójáról

Elmúlt a nyár, már egy hónapja fesztivál és falunapok nélkül szűkösködünk, leszámítva a Paprikafesztivált. Ám annak a szombat esti programjait is elmosta az eső. Kárpótlásul – egyben bemelegítésképpen a holnapi motoros jótékonysági estre – nézegessünk a Pirates Family MC szelidi találkozóján készült, eddig nem publikált koncertvideókat!

2017. 05. 29., 09:09
Gyermeknap az Érsekkertben

A Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár szervezésében május 28-án az érsekkerti Platán rendezvényközpontban rendezték meg Kalocsa város gyermeknapját.

2017. 05. 02., 15:58
Majális a mozgás jegyében – Jó hangulatú nap, kiváló fesztiválidőben

A Kalocsai Liszt Ferenc AMI néptánccsoportjainak és a Solti Mazsorett Egyesület csinos hölgyeinek menettánca, majd a tömegeket vonzó májusfa állítás, illetve a hangulatos Platán Rendezvényközpontban este megtartott Veracruz koncert foglalta keretbe az idei Mazsorett és Sport majálist.

2017. 02. 14., 15:55
Hajnalig vigadtak a 2017. évi jogászbál vendégei

Az idén kilencedik alkalommal megtartott bálra Kiskunhalasról, Kiskőrösről és Bajáról is érkeztek a jogvégzett vendégek és partnereik, hogy a színvonalas rendezvényen együtt, jókedvűen búcsúztassák a telet.

2017. 01. 18., 11:16
Itt a báli szezon! – Szerényebb idei választék a mulatni vágyóknak

A Kertvárosi Általános Iskola múlt pénteken tartott báljával indult az idei báli szezon, később több iskola és a jogászok is megtartják rendezvényüket, de a korábban megrendezett bálok közül számos rendezvény hiányzik az idei farsang kínálatából.

2016. 12. 20., 11:39
Angyal, lila palásttal – Advent utolsó gyertyája is ég

Keresztelő Szent Jánost és egy, a Mennyekből alászálló angyalt jelképez advent negyedik, utolsó gyertyája, amelyet az Eperföldi Általános Iskola küldöttsége gyújtott meg, a műsort is ők adták, plusz volt egy meglepetés is.

2016. 12. 14., 08:56
Ezüstvasárnapi gyertyagyújtás az ÉNO gondozottjaival

A kalocsaiak hagyományos, közös gyertyagyújtásának múlt vasárnapi alkalmával az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona (ÉNO) gondozottjainak műsora melengette meg az ünnepekre hangolódó szíveket.

2016. 12. 11., 20:10
Hintóval érkezett Kalocsára a Mikulás

Bár az alkalomhoz dukáló hóesés elmaradt december 6-án, Miklós napján, a Télapó idén sem feledkezett meg „kötelezettségeiről”. Kalocsára az összegyűlt gyereksereg daloló hívására ajándékokkal teli puttonnyal és krampusz segítőjével hintón érkezett.

2016. 06. 01., 21:31
Gyerekzsivajtól volt hangos az Érsekkert

Koncert, palacsinta, kézműves foglalkozások, „csillámtetkó”, nyuszi simogatás és lovaglás is várta május utolsó vasárnapján, azaz Gyermeknapon a kalocsai porontyokat az Érsekkertben.

2016. 05. 13., 16:08
Gyermeknap palacsintával, lovaglással, kincskereséssel az „Érsiben”

Ha május utolsó vasárnapja, akkor Gyereknap! – e felkiáltással tette közzé közösségi oldalán a szervező Kalocsa Kulturális Központ a rendezvény plakátját, valamint az eseményhez kapcsolódó felhívását. A programok lebonyolításához ugyanis önkéntesek jelentkezését is várják.

2016. 05. 03., 09:27
Királynő nélkül majálisoztak

Április utolsó napján tizedik alkalommal rendeztek Romajálist Kalocsán, a Roma Közösségi Házban. A hagyományos rendezvényre idén is sok színes programmal készült a helyi nemzetiségi önkormányzat.

2016. 05. 03., 08:46
Járási majális Kalocsán – Fókuszpontban a folklór

Az érsekkerti, régen megszokott helyszínen tartották meg a város és a járás majálisát tegnap Kalocsán. A sok szokásos programelem között a folklórprogramok kiemelt szerepet kaptak. Már előző nap megkezdődött a mulatság, két bemutató esküvőt tartottak az Érsekkert bejáratánál álló fogadóépületnél.

2016. 05. 02., 15:22
Épületszentelés után nyitott a Hagyományok Háza

Április 30-án nem csak a Platán Rendezvényközpont, hanem az Érsekkert főbejáratánál álló új fogadóépület is debütált. Utóbbiban a Kalocsai Hagyományőrző Néptánc Egyesület szervező és gyűjtő munkájának köszönhetően népi hagyományaink kaphatnak nagyobb nyilvánosságot.

2016. 04. 14., 11:00
Elkészült a Járási Majális részletes programja

A megújult Érsekkert első szabadtéri programján a színpadon egymást váltják majd a járás településeinek tánccsoportjai, népdalkörei, mazsorettjei, de lesz sportszínház, vidámpark, csónakázás, gyermekkoncert és motoros bemutató is. Este héttől pedig az Easter zenekar koncertje segít a levezetésben.

2016. 02. 08., 11:20
Jutalomeső és hajnalig tartó mulatozás – Sportbál 2016

Idén február 6-án, szombaton este hét órától tartották a hagyományok szerint farsangi időszakban megrendezett Sportbált, amelynek keretében ezúttal is oklevelekkel, és kupákkal díjazták az elmúlt esztendő legkiemelkedőbb eredményeit elért sportolókat, csapatokat és edzőket.

2016. 02. 03., 12:17
Csütörtökön kezdődik a mohácsi busójárás

A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel megkezdődik csütörtökön a mohácsi busójárás, amelynek keretében hat napon át 1200 jelmezes űzi a telet a Duna-parti városban.

2016. 01. 25., 07:24
Színvonal, elegancia, jókedv a 2016. évi jogászbálon

A városban és környékén hosszú évek óta az egyik legkiemelkedőbb társasági esemény a jogászbál, amelyet idén is a Magyar Jogász Egylet Kalocsai Csoportja szervezett. A január 23-án, szombaton, a kalocsai Katolikus Intézmény aulájában megrendezett bálra leginkább a színvonalas, elegáns, jókedvű jelzők illenek.

2015. 12. 15., 09:51
Elkezdődött a Karácsonyi forgatag és vásár

A Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola 4.B osztályosainak és a Csokonai óvoda Kids Club angolos csoportjának karácsonyi műsoraival tegnap délután kezdetét vette a Karácsonyi forgatag kulturális része.

2015. 12. 14., 11:28
A harmadik gyertya is ég az adventi koszorún

Már a harmadik adventi gyertya lángja is ég a sétálóutcai nagy koszorún. Örömvasárnap a Magyar Pünkösdi Egyház Kalocsai Gyülekezete közreműködésével hangolódhatott a kalocsai lakosság a közelgő ünnepekre.

2015. 12. 10., 09:14
Negyedik adventi gyertyagyújtás

Advent negyedik vasárnapján a kulturális műsorban közreműködik a Bajai SZC KOssuth Zsuzsanna Humán és Kereskedelmi Szakközépiskolája és Szakiskolájának növendéke valamint a Kalocsa Kamarakórus. A gyertyát Gera Csontos Hajnalka, a Kalocsa-Fajsz Református Missziói Gyülekezetek lelkipásztora fogja meggyújtani.

2015. 12. 10., 09:09
Harmadik adventi gyertyagyújtás

Advent harmadik vasárnapján a kulturális műsorban közreműködik a Kalocsai Dózsa György Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium növendéke valamint a Magyar Pünkösdi Egyház Kalocsai Gyülekezete. A gyertyát Bálint Miklós, a Magyar Pünkösdi Egyház Kalocsai Gyülekezetének lelkipásztora fogja meggyújtani.

2015. 11. 23., 16:03
Dr. Mészáros István gyújtja meg a város első adventi gyertyáját

November 29-e már advent első vasárnapja. Ezen a napon hagyományosan a kalocsai sétálóutcában felállított karácsonyfa mellett is fellobban az adventi koszorú első gyertyájának lángja, és ezzel egy időben az utca díszkivilágítása is felragyog.

2015. 06. 22., 12:19
Szent Iván-éji néptánc gála a főiskola udvarán

Tizennyolc fellépő csoport mintegy félezer táncosával ünnepelhették Szent Iván éjjelét mindazok, akik péntek este ellátogattak a Tomori Pál Főiskola nagysátra alatt megtartott mulatságra.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 18., 11:53
Egy szemléletformáló előadás keretében az érdeklődők megtanulhatják a telepítés helyes módját, majd ezt követően a gyakorlatban is létrehozhatnak egy igazi esőkertet. Még >>>
2024. 03. 14., 09:29
Egy B kategóriás jogosítvány körülbelül félmillió forintba kerül, azonban 2024. szeptember 1-jétől az állam ingyenesen biztosítja a jogosítványt a középiskolásoknak. Még >>>
2024. 03. 12., 15:13
Az idegenek vezetékes telefonon hívják fel a gyanútlanokat, és azzal a történettel állnak elő, hogy közeli hozzátartozójuk bajba keveredett, ami miatt a rendőrök elvitték őket, de bizonyos összeg fejében kikerülhetnek a rendőrségi őrizetből. Még >>>
2024. 03. 11., 09:59
Dr. Filvig Géza a polgármesterjelölt, és négy új képviselőjelölt van a csapatban, akiket a sajtóeseményt követően rövid bemutatkozásra kért a városi televízió. Még >>>
2024. 03. 10., 08:39
Fontos összetartó tevékenységüket, amivel a nyugdíjasok életét színesítik, Kalocsa Város Önkormányzata a jövőben is maximálisan támogatja. Még >>>
2024. 03. 09., 11:44
Helyszíni beszámolók szerint rengeteg a tűzoltó a népszerű hotelnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK