2022. 12. 01. csütörtök
Elza
: 410 Ft   : 393 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Exkluzív interjú dr. Szabó Tiborral

Tamás Ferenc  |  2016. 12. 01., 16:24

Az idei versenyévad előtt Pásti Mihály visszalépése után új szakosztályvezető került a Kalocsai SE egyik legrégebben alapított és azóta is kiválóan prosperáló sportági szakosztályának élére, aki felkérése után rögtön teljes mellszélességgel vetette magát az asztaliteniszezők nagy családjára váró temérdek tennivaló végrehajtásába, a csapatok felkészülésének és versenyeztetésének minél problémamentesebb megoldásába. Ő nem más, mint városunk egyik közismert és nagy megbecsülésnek örvendő családjának, Szabó János tanár úrnak a fia, Kalocsa város ambiciózus és sikeres ügyvédje dr. Szabó Tibor, aki a sportág megismerését édesapjának is köszönhetően már gyermekkora óta megszerethette, és egy életre elkötelezte magát a kaucsuklabda pattogásának varázslatos világával.

Az új sportági vezetővel, a KSE asztalitenisz szakosztályának életéről, személyes terveiről és célkitűzéseiről beszélgettünk, arra kérve, hogy ossza meg velünk, hogy milyen elképzelések mentén kívánja építeni a szakosztály életét?

– A sportszeretetem talán valóban onnét indult, hogy édesapám annak idején a Kalocsai Kinizsiben kapusként focizott, majd gyakorlatilag végigsportolta az életét. Kosarazott, asztaliteniszezett – többek között a korábbi „Művház” pincéjében a keddenkénti nyílt napos pingpongozásnak is ő volt a létrehozója. Sok olyan fiatallal szeretette meg ezt a sportágat, akik a későbbiekben már versenyszerűen űzték. Így kerültem én is a pingpong közelébe, és kedveltem meg egy életre ezt a csodálatos játékot.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Aztán hosszú kihagyás után – jöttek a szegedi egyetemi évek, elkerültem a városból –, ám mintegy két éve a fiatalokkal foglalkozó Krizsai Éva invitált az edzőterembe, ahova Rogács Attila barátommal lejártunk péntekenként, és azóta is rendszeresen játszunk a nyílt napon. Itt aztán ismét találkozhattam a régiek közül Pásti Misivel, Farkas Zolival és a nyáron vetődött fel Misi részéről, hogy más irányú elfoglaltsága miatt elvállalnám-e a szakosztály vezetését. Elsősorban bízva a helyi segítők támogatásában, rövid mérlegelés után igent mondtam. Elkezdődött részemről a szervezés időszaka – Pásti Misire, Szilasi Tomira és Farkas Zolira támaszkodva aztán az egyeztetések után megválasztottak szakosztályvezetőnek.

Úgy gondolom, hogy egy sportági vezetőnek elsősorban a koordináció, a működési feltételek megteremtése és biztosítása mellett a sportolók felkutatása a legfőbb feladata. Ezek mentén láttam munkához, aztán, mint örömmel tapasztaltam, szép lassan beindult az élet, egy egészséges pezsdület költözött az edzőterembe, amely hangsúlyozom, nemcsak az én érdemem, hanem a fent említett triumvirátusé. De közülük is szeretném kiemelni Szilasi Tamás elévülhetetlen érdemeit, aki a végtelen sportági szeretete mellett nyugdíjasként sok időt fordít arra, hogy a kezdő fiatalokkal is megszerettesse ezt a játékot, és örömmel mondhatom, ma már mintegy harminc pingpongozó gyermek jár rendszeresen edzésre hozzá. Azt is örömmel vettük, hogy a Vagyonhasznosító Kft. még egy külön termet biztosított a megnövekedett létszám miatt is itt az „István úti” épületben, ahová például adogatógépet is be tudunk állítani, de a hely mindenképpen tökéletes az alapjáték megtanítására, a technika csiszolására.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Szilasi mellett Farkas Zoli is komoly edzői munkát végez – többek között Vida Zoltát és Rogács Eriket is ő edzi, miközben ő a „megyeegyes” csapatunk vezetője is. Az első osztályban szereplő gárdánk – Pásti Misi, Farkas Zoli, Németh Dávid, Rogács Erik – mellett azért ott vannak a Dusnoki Zoli vezette harmadosztályban szereplők is – Tóth Csaba, Harangozó Ferenc, Diel Tibor, Cselik Gyula, Kristóf Péter –, így két osztályban, két együttesünk is szerepel a megyei csapatbajnokságban.

A szakosztályunk vezetésének változásával szinte egyidőben megújult a Kalocsai SE vezetése is, hiszen Kőszegi Ferenc elnök nyugdíjba vonulásával új vezető, Jenei Tibor került az egyesület élére. Az új elnök ismertette már velünk szakosztály vezetőkkel az egyes sportágakkal kapcsolatos koncepcióját, a szponzori körrel és a menedzseléssel kapcsolatos terveit, gondolatait. Számomra szimpatikus volt, hogy Jenei elnök úr bizonyos üzleti alapokra kívánja helyezni a klubban folyó szakosztályok munkálkodását, mintegy megteremtve minden szakosztály önfenntartását. A mi esetünkben ma már hetven ember jár sportolni, akiknek több mint a felét már azok a gyerekek teszik ki, akikkel Szilasi Tamás foglalkozik heti három alkalommal is. Újításként bevezettük hétfői és szerdai napokon a délelőttönkénti úgynevezett „nyugdíjas pingpongozás” lehetőségét is.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A hagyományok jegyében Pásti Misi idén is szervezi az „amatőrök városi bajnokságát”, amelynek nyitónapja éppen november 28-án hétfőn volt. Ezen kívül lesz egy úgynevezett „Profi Liga” is, amely a tervek szerint december 3-án, szombaton indul, ahol a versenyzőink mellett a környékről meghívott igazoltak versenghetnek majd egymással, a bajnokságukat pedig Szilasi Tamás fogja majd irányítani.

A napi munkálkodásunkhoz szükséges eszközeink fejlesztéseit is fontosnak tartjuk, ezért Szilasi Tamással közösen összeraktunk egy pályázatot, ahol például már labdákat és ütőborításokat is nyertünk. Terveink között szerepel a termünk felszereltségének megújítása is, amiért szintén pályázni szeretnénk – fejezte be gondolatait a kalocsai pingpongosok életének mindennapjait megreformálni kívánó dr. Szabó Tibor, a KSE asztalitenisz szakosztályának nyáron megválasztott új vezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022-11-28 13:21:11
A rendezvény legfőbb célja az, hogy egy kulturális produkciókkal gazdagított, közösségi élmények megélésére alkalmas karácsonyi vásáron és bolhapiacon vehessenek részt a város és a térség lakói.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 01., 10:17
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Gyűjtsd össze mindet! Mutatjuk a részleteket! Még >>>
2022. 11. 30., 14:07
A pótösszeírás lezárultával véget ért a 2022-es népszámlálás, a határidőig 4,6 millió lakás- és 9,2 millió személyi kérdőív érkezett be, a becsült népesség 96 százaléka nyilatkozott az adatgyűjtésnél. Még >>>
2022. 11. 30., 12:22
A nagy sikerű kihelyezett osztályfőnöki órán a fiatalok kipróbálhatták a terhességi szimulációs mellényt és az öregségi szimulációs szettet, mely az empátiás készségek fejlesztésére hat. Még >>>
2022. 11. 30., 10:43
A rendőrök a látogatóknak tartottak tájékoztatót a felvételi eljárásról és a várható szolgálati feladatokról. Még >>>
2022. 11. 30., 09:37
A gyanúsított a sértettől élelmiszert és aprópénzt vett el, majd a bozótvágó késsel több helyen megsebesítette. Még >>>
2022. 11. 30., 09:25
Nagy szeretettel várnak mindenkit vasárnaponként Solton, a Béke téri Adventi gyertyagyújtásra, az azt követő fáklyás felvonulásra és az ünnepre hangoló kísérő programokra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK