2024. 03. 19. kedd
Bánk, József
: 394 Ft   : 362 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kiállítás

Itt találod az összes cikket a „Kiállítás” témában!

Metszet'23 – A bajai Duna Fotóklub alkotóinak nyílt tárlata a Schöffer Gyűjteményben

Metszet'23 – A bajai Duna Fotóklub alkotóinak nyílt tárlata a Schöffer Gyűjteményben

Pénteken nyílott kiállítás a 65 éves bajai alkotói kör friss terméséből. A bajai fotósok kalocsai Dunatáj Fotókörrel partneri kapcsolatokat ápolnak.
2023. 07. 16., 20:12
Művészetek Éjszakája a Fazekas Alkotóházban

„Hiába fürösztöd önmagadban, csak másban moshatod meg arcodat” – e mottóval tartották meg a környékbeli művészeknek bemutatkozási lehetőséget, mellé egy jó hangulatú estét kínáló „Művészetek Éjszakáját” a Kalocsai Fazekas Alkotóházban.

2023. 07. 02., 15:14
Szent Iván-éji programdömping – Múzeumok Éjszakája Kalocsán

Négy helyszínen zajlott, de a Viski Károly Múzeum volt a központi helyszíne Szent Iván éjjelén, múlt szombaton a Múzeumok Éjszakájának, ahol divatbemutató, színházi előadások, koncert, festménykiállítás, kézműves sarok és két – köztük egy új – kalandjáték várta az érdeklődőket.

2023. 01. 25., 16:31
Kiállítás-megnyitó a magyar kultúra napján

A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

2022. 09. 20., 07:00
100 éves a kalocsai állami rendőrség – Kiállítás a Viski Károly Múzeumban

Rendkívül informatív, tartalmas, helyi jellegzetességekkel kiegészített időszaki kiállítás mutatja be a 100 éves kalocsai állami rendőrségtörténetét, amelyet szombat délelőtt nyitottak meg népes közönség és élénk médiaérdeklődés mellett. A tárlat jövő év szeptemberéig látogatható a Viski Károly Múzeumúban.

2022. 09. 03., 16:06
Török „Töce” Tibor első kiállítása az Érsekkert bejáratánál lesz

Az interneten – főként a Facebookon - már évek óta ismertek a fotói, és a csoportos kiállításokon is kellő népszerűségnek örvendnek a képei, azonban önálló kiállítása eddig még nem volt. 18 év anyagát válogatta most össze, amit szeptember 9-én megmutat a nagyközönségnek.

2022. 08. 21., 10:20
Kiállítással zárult a Dunatáj Fotókör fotósulija

A Dunatáj Fotókör ebben az évben is meghirdette a fényképezés iránt érdeklődő fiatalok körében méltán népszerű fotótanfolyamát, a „Fotósulit”. A tanfolyamot záró tárlaton a suli tizenöt növendékének két-két bemutatkozó képét tekinthetik meg az érdeklődők.

2022. 06. 24., 09:06
Fókuszban városunk öröksége – Kalocsa hungarikumait bemutató installációk a Városházán

Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

2022. 06. 22., 11:02
Múzeumok Éjszakája

Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

2022. 03. 12., 08:09
Nagykőrösi Művésztelep 8.: „Kortárs 23” –Kiállítás a Schöffer-Gyűjteményben

Péntektől látható a negyedszázados hagyománnyal rendelkező, nemzetközi művésztelep kortárs művészeinek tárlata. A kiállítás hazánk mellett öt másik ország összesen huszonhárom alkotójának sokféle technikával készült műveit, azok által számos különböző művészi látás- és kifejezésmód színvonalas példáit vonultatja föl.

2022. 02. 04., 10:00
150 éves a Kalocsai Tűzoltóság – Kiállítás a Városi Galériában

Rendkívül informatív, tartalmas, helyi jellegzetességekkel kiegészített vándorkiállítás mutatja be a magyar tűzoltóság másfél évszázadát Kalocsán, amelyet kedd délután nyitottak meg népes, rangos közönség előtt és élénk médiaérdeklődés mellett. A tárlat a jövő hét végéig látogatható.

2020. 09. 08., 09:22
Kalocsa ART 2020 –Négy újonc a 23 kiállító alkotó között

Pénteken nyílt meg a Kalocsa ART évente megrendezésre kerülő válogatott tárlata a Kiállítóteremben. A kiállítást megnyitotta: Pécsi Vivien. A fesztiváldíjas mű Mester Krisztián munkáját dicséri – erős kezdés: ő az első kiállítók egyike.

2020. 05. 15., 09:09
Ma még csak egy fénykép, holnap már örök emlék – Interjú Török Töce Tiborral a karantén-kiállításáról

A napokban megjelent virtuális kiállításáról beszélgettünk a sokoldalú Török Töce Tiborral, akitől megtudhatjuk egyebek mellett azt is, hogy az óvodában szaloncukor volt a jele. Miért érdekes ez? Olvasd el interjúnkat, ismerd meg jobban Töcét és az elmúlt 15 évét néhány visszaemlékezéséből, és a jövőre vetített terveiből!

2020. 04. 10., 14:35
A Művelődési Központ húsvéti rajzpályázata– Eredményhirdetés!

A Kalocsai Művelődési Központ és Könyvtár – tekintettel a bezárt iskolákra és kijárási korlátozásokra – rajzpályázatot hirdetett húsvét témamegjelöléssel. A kis képzőművészek a dicsőség és sikerélmény mellé komoly jutalomban is részesülnek. Volt, aki a bezártságra is utalt pályaművével.

2019. 08. 29., 20:50
15 FÉNY-ÉV - Jubileumi kiállítás megnyitó

A Dunatáj Fotókör alkotócsoportja és a Viski Károly Múzeum tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, baráti körét a “15 FÉNY-ÉV” című kiállítás megnyitójára.

2019. 06. 24., 10:48
Átírta az időjárás a Múzeumok éjszakájának programját – „A nadrág” helyett „A vihar” került színre a Viski Múzeumban

Öt helyszínen készültek programokkal a Múzeumok éjszakájára. Ebből egy, az érsekkerti csillagászati bemutató teljesen dugába dőlt, a múzeumban viszont a Stabil Frazír koncert és a színdarab kivételével minden más programot élénk érdeklődés mellett tartottak meg, akárcsak a Galériába és a Schöffer Gyűjteménybe tervezetteket.

2019. 06. 02., 13:53
F:61:töredékek - Rendhagyó kiállítás kalocsai művészek munkáiból

Kalocsai művészek képeit tekinthették meg az érdeklődők mindössze egy estén, szombaton. A kiállításmegnyitón Oláh Gábor „lépett színpadra”, aki hol egyedül, egy szál gitárral énekelt, hol zenekarával a a kalocsaiak körében jól ismert Black Rose-zal zúzott, hol pedig verset mondott.

2018. 07. 02., 10:46
Prokop Péter állandó kiállítás nyílt az ASTRICEUM Érseki Múzeumban

Kalocsa neves szülöttje, Prokop Péter pap, festőművész, költő, polihisztor, gazdag életútjának egyik legmeghatározóbb fejezetéből, képzőművészeti munkásságából nyílt gyűjteményes kiállítás az ASTRICEUM Érseki Múzeum meghitt bensőséges tetőtéri kiállító terében.

2018. 06. 26., 15:26
BRÉKINGNYÚZ: Elveszett a város pénzesládája! – A megtalálók osztoztak a kincsen!

A pénzesláda a Viski Károly Múzeumból tűnt el, és egy sor kalandor eredt az elveszett kincs nyomába. A láda aranypénzekkel volt tele, és akik rátaláltak, ki is vették a részüket belőle. És ez csak a kisebbik jó volt: fontosabb, hogy egy olyan kincset pillanthattak meg, amelyet „közönséges halandók” nem láthattak hosszú-hosszú ideje már.

2018. 04. 25., 08:20
Kapu a művészetre – Kalocsa Art 2018

Kalocsa Art, amelyet 2004-ben keltettek életre azzal a szándékkal, hogy a város és környéke hivatásos és amatőr művészeinek alkotását bemutathassák, pénteken ismét kaput nyitott a művészetre.

2018. 03. 27., 15:53
Pannon-Art és vendégei – Horvát-magyar nemzetközi kiállítás nyílt Kalocsán

Két horvátországi és egy magyar alkotói csoportosulás – a szabadkai Kro-Art csoport és a Beliscei Festészeti Alkotókör, illetve a dusnoki Pannon-Art – művészeinek egy-egy alkotásából összeállított kiállítás péntek délutáni megnyitóján a Pécsi Horvát Főkonzulátus is képviseltette magát.

2018. 03. 12., 18:18
„A természet fensége” – Kőrösi Tamás kiállítása Budapesten

A kalocsai festőművész ifjú kora óta termékenyen alkot, mégis viszonylag későn, 2011-ben állt képeivel a közönség elé az akkor már negyvenes éveiben járó festő. Azóta viszont városunkban és másutt is többször kerültek egyéni, vagy csoportos tárlatra képei, és kiállításai a Kiskőrös Szüret rendszeres programpontját jelentik. Szombaton Budapesten nyílt kiállítása Kőrösi Tamásnak, amely egy hónapon át lesz megtekinthető.

2017. 11. 30., 21:55
Képírók számvetése

November 23-án 17 órakor a Városi Galériában „Képírók számvetése” címmel nyílt közös kiállítása Kiss Istvánnak, Bukor Tibornak és Kőrösi Tamásnak. Három férfi – mester és tanítványai.

2017. 09. 17., 18:29
Evanics Rózsa alkotásai a Platánban

Rózsabimbók címmel nyílt meg szerda délután Evanics Rózsa első önálló kiállítása, amely az idei Paprikafesztivál kínálatát színesítette a Platán Rendezvényközpontban.

2017. 06. 29., 10:24
Múzeumok éjszakája – Öt helyszínen zajlottak a programok

Részben már hagyományosnak mondható programokkal, de újításokkal – sőt új állandó tárlattal – kiegészülve tartották meg az idei Múzeumok éjszakája rendezvényeit Kalocsán, öt helyszínen, június 24-én, szombaton. Kultúra, kaland, ismeretszerzés, egyéni és közösségi élmények a legrövidebb, itt és most mégis hosszú éjszakán.

2017. 06. 28., 13:21
Szombaton nyílt meg Vinczellér Imre állandó kiállítása

Hatalmas érdeklődés kísérte a Múzeumok Éjszakája keretében, annak nyitórendezvényeként megtartott tárlatnyitót szombaton délután. A kalocsai kötődésű művész a város számára egy átfogó válogatást ajánlott föl műveiből, azzal a feltétellel, hogy méltó állandó kiállítóhelyet kapnak a képek. Ezt az egykori zsinagóga épületének földszinti termében találta meg az önkormányzat.

2017. 06. 07., 20:53
Így ünnepelt a TEIT – Családi és szakmai programok két helyszínen a 25. évfordulón

A fönnállásának negyedszázados évfordulóját idén ünneplő TEIT az Érsekkertben játékos vetélkedőkkel, főzőversennyel és koncerttel fűszerezett családi nappal, a főiskola (egykori nagyszeminárium) épületében Vincze Bálint természetfotóiból fotókiállítással és szakmai konferenciával emlékezett meg a jeles évfordulóról.

2017. 04. 13., 15:26
Porsche találkozó Kalocsán – A programok nagy része zártkörű lesz

Jövő hét szombaton tartják a Porsche Club Pannonia találkozóját Meszesen, de a kapcsolódó háziversenyt a kalocsai reptéren rendezik. Az előzetes tervekkel ellentétben sajnos a rendezvény nagy része zártkörű lesz, de azért jut izgalmas csemege az érdeklődőknek!

2017. 01. 12., 15:04
Diószegi Balázs festőművész kiállítása

Diószegi Balázs festőművésznek nyílik kiállítása a Városi Galériában január 20-án pénteken. A kiállítást Szakál Aurél, a kiskunhalasi Thorma János Múzeum igazgatója nyitja meg. Közreműködik: Betlenné Dajkó Ágnes és Csupor Balázs.

2016. 12. 01., 15:50
Kalocsai alkotók bemutatkozó kiállítása – Halásztelken a KKMK a vendég

Múlt héten 22 kalocsai és környékbeli képzőművész, a Kalocsai Kortárs Művészeti Klub tagjainak alkotásaiból nyílt meghívásos kiállítás Halásztelken. Városunkban hamarosan hasonló tárlaton mutatkozhatnak be az ottani képzőművészeti közélet szereplői a tervek szerint.

2016. 09. 22., 14:14
50 év zene a tárlókban – Koncerttel nyílt kiállítás a zeneiskola nagy jubileumára

A Liszt Ferenc Zeneiskola, mai Liszt Ferenc AMI ötvenéves történetét feldolgozó időszaki kiállítás nyílt a Viski Károly Múzeumban múlt csütörtökön. A megnyitón az intézmény tanárai és diákjai mellett az egykori növendékek közül is sokan megjelentek, közülük öten családias hangulatú koncerten is bemutatták a közönségnek, meddig jutottak a zenei pályán.

2016. 05. 04., 09:41
Bemutatókkal népszerűsítették az új esküvői helyszínt

Bár az esküvői szezon már elkezdődött, az Érsekkert megnyitása mégis aktualitást adott a szombaton megtartott bemutatóknak. A helyszínként idén debütáló Platán Rendezvényközpontra már most sok a foglalás, és a szervezők bíznak abban, hogy a jövőben még többen választják majd házasságkötésük helyszínéül a kitűnő adottságokkal megáldott parkot és létesítményeit.

2016. 04. 20., 13:54
Esküvő bemutató az Érsekkertben

Április 30-án, szombaton délután a megújult Platán Rendezvényközpont teraszán kisebb esküvői kiállítással egybekötött bemutató esküvőket szervez a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár.

2016. 04. 20., 13:43
Látogatható a KalocsaART idei tárlata

Múlt pénteken tartották az idei Kalocsa Art kiállításának megnyitóját. A 25 kiállító művész közt ebben az évben három újonc is szerepel.

2016. 04. 14., 09:21
Huszonöt alkotó az idei Kalocsa-Arton

Április 15-én, pénteken 17 órakor nyílik meg a Városi Galériában a Kalocsa-Art idei tárlata. A Kalocsa és térsége képzőművészeinek alkotásait felvonultató kiállítás tizenharmadszor kerül megrendezése.

2016. 03. 04., 10:02
Hedonati – Naomi Devil kiállítás másodszor Kalocsán

Nagy érdeklődés mellett nyílt múlt pénteken Ördögh Noémi, alias Naomi Devil kiállítása. Szürreális víziók, posztmodern üzenet, professzionalizmus, itt-ott némi jó értelemben vett hatásvadászattal. Kattintson virtuális tárlatunkért!

2016. 01. 22., 10:55
Veres József ikonfestő munkáiból nyílik kiállítás

Romsics Imre múzeumigazgató köszöntő szavai után Kiss István művésztanár pénteken 17 órakor fogja megnyitni Veres József ikonfestő kiállítását, amelynek egészen február 21-ig ad majd otthont a Városi Galéria.

2015. 12. 10., 09:56
Emlékkiállítás nyílik Czár János munkáiból

December 15-én emlékkiállítás nyílik Czár János fafaragó népijáték-készítő munkáiból a Dózsa György Szakközépiskola Martinovics utcai könyvtárában. Ugyanezen a napon 15 órától Tamás László alkotóról szóló könyvét is bemutatják.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 18., 11:53
Egy szemléletformáló előadás keretében az érdeklődők megtanulhatják a telepítés helyes módját, majd ezt követően a gyakorlatban is létrehozhatnak egy igazi esőkertet. Még >>>
2024. 03. 14., 09:29
Egy B kategóriás jogosítvány körülbelül félmillió forintba kerül, azonban 2024. szeptember 1-jétől az állam ingyenesen biztosítja a jogosítványt a középiskolásoknak. Még >>>
2024. 03. 12., 15:13
Az idegenek vezetékes telefonon hívják fel a gyanútlanokat, és azzal a történettel állnak elő, hogy közeli hozzátartozójuk bajba keveredett, ami miatt a rendőrök elvitték őket, de bizonyos összeg fejében kikerülhetnek a rendőrségi őrizetből. Még >>>
2024. 03. 11., 09:59
Dr. Filvig Géza a polgármesterjelölt, és négy új képviselőjelölt van a csapatban, akiket a sajtóeseményt követően rövid bemutatkozásra kért a városi televízió. Még >>>
2024. 03. 10., 08:39
Fontos összetartó tevékenységüket, amivel a nyugdíjasok életét színesítik, Kalocsa Város Önkormányzata a jövőben is maximálisan támogatja. Még >>>
2024. 03. 09., 11:44
Helyszíni beszámolók szerint rengeteg a tűzoltó a népszerű hotelnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK