2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Evanics Rózsa alkotásai a Platánban

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 09. 17., 18:29

Rózsabimbók címmel nyílt meg szerda délután Evanics Rózsa első önálló kiállítása, amely az idei Paprikafesztivál kínálatát színesítette a Platán Rendezvényközpontban, de azt követően is látogatható még.

Evanics Rózsa jelenleg Sükösdön él a kalocsai futballéletet követők számára jól ismert férjével, Evanics Zoltánnal. Két gyermek édesanyja és kétszeres büszke nagymama. Két évvel ezelőtt kezdett el először jobb agyféltekés rajzolással foglalkozni, aztán ahogy ő mondja, „átcsábult” a festészetre.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Aki ismeri az alkotót, tudja, hogy a kreatív tevékenység sosem állt tőle messze, ugyanis egykor Kalocsán tanult női szabóságot, és az itt tanultakat hasznosította, hasznosítja munkájában jelenleg is: ruhákat – elsősorban menyasszonyi ruhákat – tervez és készít.

Környékünk legpatinásabb esküvői szalonjában jártunk.
bővebben ...

Festészetében folyamatosan képzi magát, jelenleg a Zsilip Festőtanodába jár. Mestere Gasztonyi Kálmán festőművész, aki a mostani kiállítás címötletét is adta:

Rózsa keze munkái, festészetének bimbói, azaz Rózsabimbók.

Evanics Rózsa elmondása szerint a realista festészetet szereti. Amit lát, azt festi. Most kezd elmélyedni a tájképekben, illetve a korhű festészetben. Jelenleg szinte kizárólag vászonra dolgozik, nagy szeretettel és kíváncsisággal próbálgat ki különféle technikákat.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Első kiállításának megnyitóján Póli Róbert egy saját versét olvasta fel, Benedek Viktória, a Hang Vagy tehetségkutató verseny különdíjasa dalokkal szórakoztatta a közönséget, akik a képekben való elmélyedés közben finom falatokat fogyaszthattak, és akiket Szőke Lajos az első és egyetlen hazai kisüzemi whisky lepárló tulajdonosa kínált kiváló nedűjével.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK