2023. 02. 02. csütörtök
Aida, Karolina
: 388 Ft   : 352 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Két új Paprika Lovagot avattak a fesztiválon

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 09. 17., 16:45

A hagyományokhoz híven az idei Paprikafesztiválon is új lovagokat avattak a Kalocsai Szent István Paprika Lovagrend tagjai. Kiss-Csepregi Sándor és Krivács András is sikeresen teljesítették a beavatás előtti próbatételt, így szeptember 16-án délelőtt, a fesztivál második napján mindkettőjüket Paprika Lovaggá ütötték az érsekkerti szabadtéri színpadon.

A Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. a borlovagrendek mintájára 2001. január 22-én alapította a Kalocsai Szent István Paprika Lovagrendet. A rend azóta minden évben új tagokkal bővül, akiket hagyományosan a korábbi Paprika Napok, mostani Kalocsai Paprikafesztivál keretében avatnak fel.

Idén Kiss-Csepregi Sándor, a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. nedves ételízesítő üzem vezetője és Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke állta ki a lovagrendi próbát, azaz kóstolta meg „vakon” az elé tálalt őrölt fűszerpaprika készítményeket, és választotta ki közülük [helyesen] a kalocsait, majd tette le ünnepélyesen a lovagi esküt.

Mindkettőjük elkötelezettsége a fűszerpaprika iránt közismert, munkájuk érdemessé teszi őket a lovagrend tagjai sorába való felvételt – hangzott el az ünnepségen.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek


Kiss-Csepregi Sándor a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. nedves ételízesítő üzem vezetője. 1961-ben született Hajóson. A Kalocsai Mezőgazdasági Szakközépiskolában letett érettségi után a Szegedi Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen élelmiszer-technológus üzemmérnöki diplomát, majd belső auditori ISO 9001:2000-es képesítést szerzett. Kezdetben Kalocsán, majd Pécsett tejüzemben termelési- és üzemvezető, majd húsfeldolgozás és sütőipari feldolgozási tapasztalatszerzést követően 2008-tól a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt-nél a nedves ételízesítő üzem vezetője.
A szakmai kihívásokat kedvelő vezető feladatkörébe tartozik az üzem termelési programjának előkészítése, a termelés szervezése, termékfejlesztés, belső auditori feladatok ellátása. Az új fejlesztésekben, új ízvilág kialakításában jó érzékkel, aktívan részt vesz. A paprikából készült krémeket nem csak gyártja, hanem főzésre is használja és ajánlja. Kedvenc időtöltései közé tartozik a bográcsos ételek, halászlé és a paprikás ételek főzése.
Krivács András a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke. 1977-ben Győrött született. 1995-ben Mátészalkán gépészeti szakközépiskolában érettségizett, majd a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán idegenforgalmi szakmenedzserként diplomázott. 2016-ban a Nyíregyházi Egyetemen közgazdász oklevelet szerzett vendéglátás szakon.
Munkája széleskörű, a szállodai és turisztikai szolgáltatás területén projektfejlesztéssel, új ügyfélszolgálati rendszer kiépítéssel, üzletvezetéssel, pénzügyi tervezéssel, ügyvitellel, új gasztronómiai trendek bevezetésével, HACCP rendszer bevezetésével, integrálásával, építési, átalakítási munkák felügyeletével foglalkozott.
Külföldi kulináris rendezvényeken többször is méltón képviselte hazánkat. 2012-től a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke. 2016-tól a Dégenfeld Kastélymúzeum rendezvény és marketing vezetője, 2017-től a Nyíregyházi Egyetem óraadója. Munkássága értékeléseként számos elismerést és oklevelet kapott. A Magyar Gasztronómiai Szövetség erfurti IKA Culinary Olympics rendezvényen elért eredményét elismerő oklevelet, a luxemburgi Luxexpo kulináris világbajnokságon elért eredményéért elismerést kapott. 2014-ben kiérdemelte az Év szállodája Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében díjat, a Vállalkozók Országos Szövetségének díját. 2016-ban Pro Turismo-díjban részesült a Nemzetgazdasági Minisztériumtól, valamint Lónyay Menyhért díjat vehetett át Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gazdasági tevékenységének fejlesztéséért.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023-01-26 08:05:00
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 02., 08:58
A néphagyomány a tavaszvárásra figyel február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, hiszen megfigyelések szerint a barna medve ilyenkor felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Még >>>
2023. 02. 02., 08:52
Az adatok szerint 2013 és 2019 között jellemzően évi 120-135 ezren nyelvvizsgáztak, tavaly csak 83 ezren. Még >>>
2023. 02. 02., 08:34
Az alezredesek eddig megbízott kapitányként irányították a rendőrkapitányságokat. Még >>>
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK