2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Két új Paprika Lovagot avattak a fesztiválon

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 09. 17., 16:45

A hagyományokhoz híven az idei Paprikafesztiválon is új lovagokat avattak a Kalocsai Szent István Paprika Lovagrend tagjai. Kiss-Csepregi Sándor és Krivács András is sikeresen teljesítették a beavatás előtti próbatételt, így szeptember 16-án délelőtt, a fesztivál második napján mindkettőjüket Paprika Lovaggá ütötték az érsekkerti szabadtéri színpadon.

A Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. a borlovagrendek mintájára 2001. január 22-én alapította a Kalocsai Szent István Paprika Lovagrendet. A rend azóta minden évben új tagokkal bővül, akiket hagyományosan a korábbi Paprika Napok, mostani Kalocsai Paprikafesztivál keretében avatnak fel.

Idén Kiss-Csepregi Sándor, a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. nedves ételízesítő üzem vezetője és Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke állta ki a lovagrendi próbát, azaz kóstolta meg „vakon” az elé tálalt őrölt fűszerpaprika készítményeket, és választotta ki közülük [helyesen] a kalocsait, majd tette le ünnepélyesen a lovagi esküt.

Mindkettőjük elkötelezettsége a fűszerpaprika iránt közismert, munkájuk érdemessé teszi őket a lovagrend tagjai sorába való felvételt – hangzott el az ünnepségen.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek


Kiss-Csepregi Sándor a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. nedves ételízesítő üzem vezetője. 1961-ben született Hajóson. A Kalocsai Mezőgazdasági Szakközépiskolában letett érettségi után a Szegedi Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen élelmiszer-technológus üzemmérnöki diplomát, majd belső auditori ISO 9001:2000-es képesítést szerzett. Kezdetben Kalocsán, majd Pécsett tejüzemben termelési- és üzemvezető, majd húsfeldolgozás és sütőipari feldolgozási tapasztalatszerzést követően 2008-tól a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt-nél a nedves ételízesítő üzem vezetője.
A szakmai kihívásokat kedvelő vezető feladatkörébe tartozik az üzem termelési programjának előkészítése, a termelés szervezése, termékfejlesztés, belső auditori feladatok ellátása. Az új fejlesztésekben, új ízvilág kialakításában jó érzékkel, aktívan részt vesz. A paprikából készült krémeket nem csak gyártja, hanem főzésre is használja és ajánlja. Kedvenc időtöltései közé tartozik a bográcsos ételek, halászlé és a paprikás ételek főzése.
Krivács András a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke. 1977-ben Győrött született. 1995-ben Mátészalkán gépészeti szakközépiskolában érettségizett, majd a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán idegenforgalmi szakmenedzserként diplomázott. 2016-ban a Nyíregyházi Egyetemen közgazdász oklevelet szerzett vendéglátás szakon.
Munkája széleskörű, a szállodai és turisztikai szolgáltatás területén projektfejlesztéssel, új ügyfélszolgálati rendszer kiépítéssel, üzletvezetéssel, pénzügyi tervezéssel, ügyvitellel, új gasztronómiai trendek bevezetésével, HACCP rendszer bevezetésével, integrálásával, építési, átalakítási munkák felügyeletével foglalkozott.
Külföldi kulináris rendezvényeken többször is méltón képviselte hazánkat. 2012-től a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke. 2016-tól a Dégenfeld Kastélymúzeum rendezvény és marketing vezetője, 2017-től a Nyíregyházi Egyetem óraadója. Munkássága értékeléseként számos elismerést és oklevelet kapott. A Magyar Gasztronómiai Szövetség erfurti IKA Culinary Olympics rendezvényen elért eredményét elismerő oklevelet, a luxemburgi Luxexpo kulináris világbajnokságon elért eredményéért elismerést kapott. 2014-ben kiérdemelte az Év szállodája Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében díjat, a Vállalkozók Országos Szövetségének díját. 2016-ban Pro Turismo-díjban részesült a Nemzetgazdasági Minisztériumtól, valamint Lónyay Menyhért díjat vehetett át Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gazdasági tevékenységének fejlesztéséért.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK