2024. 04. 25. csütörtök
Márk
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Két új Paprika Lovagot avattak a fesztiválon

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 09. 17., 16:45

A hagyományokhoz híven az idei Paprikafesztiválon is új lovagokat avattak a Kalocsai Szent István Paprika Lovagrend tagjai. Kiss-Csepregi Sándor és Krivács András is sikeresen teljesítették a beavatás előtti próbatételt, így szeptember 16-án délelőtt, a fesztivál második napján mindkettőjüket Paprika Lovaggá ütötték az érsekkerti szabadtéri színpadon.

A Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. a borlovagrendek mintájára 2001. január 22-én alapította a Kalocsai Szent István Paprika Lovagrendet. A rend azóta minden évben új tagokkal bővül, akiket hagyományosan a korábbi Paprika Napok, mostani Kalocsai Paprikafesztivál keretében avatnak fel.

Idén Kiss-Csepregi Sándor, a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. nedves ételízesítő üzem vezetője és Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke állta ki a lovagrendi próbát, azaz kóstolta meg „vakon” az elé tálalt őrölt fűszerpaprika készítményeket, és választotta ki közülük [helyesen] a kalocsait, majd tette le ünnepélyesen a lovagi esküt.

Mindkettőjük elkötelezettsége a fűszerpaprika iránt közismert, munkájuk érdemessé teszi őket a lovagrend tagjai sorába való felvételt – hangzott el az ünnepségen.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek


Kiss-Csepregi Sándor a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. nedves ételízesítő üzem vezetője. 1961-ben született Hajóson. A Kalocsai Mezőgazdasági Szakközépiskolában letett érettségi után a Szegedi Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen élelmiszer-technológus üzemmérnöki diplomát, majd belső auditori ISO 9001:2000-es képesítést szerzett. Kezdetben Kalocsán, majd Pécsett tejüzemben termelési- és üzemvezető, majd húsfeldolgozás és sütőipari feldolgozási tapasztalatszerzést követően 2008-tól a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt-nél a nedves ételízesítő üzem vezetője.
A szakmai kihívásokat kedvelő vezető feladatkörébe tartozik az üzem termelési programjának előkészítése, a termelés szervezése, termékfejlesztés, belső auditori feladatok ellátása. Az új fejlesztésekben, új ízvilág kialakításában jó érzékkel, aktívan részt vesz. A paprikából készült krémeket nem csak gyártja, hanem főzésre is használja és ajánlja. Kedvenc időtöltései közé tartozik a bográcsos ételek, halászlé és a paprikás ételek főzése.
Krivács András a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke. 1977-ben Győrött született. 1995-ben Mátészalkán gépészeti szakközépiskolában érettségizett, majd a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán idegenforgalmi szakmenedzserként diplomázott. 2016-ban a Nyíregyházi Egyetemen közgazdász oklevelet szerzett vendéglátás szakon.
Munkája széleskörű, a szállodai és turisztikai szolgáltatás területén projektfejlesztéssel, új ügyfélszolgálati rendszer kiépítéssel, üzletvezetéssel, pénzügyi tervezéssel, ügyvitellel, új gasztronómiai trendek bevezetésével, HACCP rendszer bevezetésével, integrálásával, építési, átalakítási munkák felügyeletével foglalkozott.
Külföldi kulináris rendezvényeken többször is méltón képviselte hazánkat. 2012-től a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke. 2016-tól a Dégenfeld Kastélymúzeum rendezvény és marketing vezetője, 2017-től a Nyíregyházi Egyetem óraadója. Munkássága értékeléseként számos elismerést és oklevelet kapott. A Magyar Gasztronómiai Szövetség erfurti IKA Culinary Olympics rendezvényen elért eredményét elismerő oklevelet, a luxemburgi Luxexpo kulináris világbajnokságon elért eredményéért elismerést kapott. 2014-ben kiérdemelte az Év szállodája Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében díjat, a Vállalkozók Országos Szövetségének díját. 2016-ban Pro Turismo-díjban részesült a Nemzetgazdasági Minisztériumtól, valamint Lónyay Menyhért díjat vehetett át Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gazdasági tevékenységének fejlesztéséért.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 24., 09:57
Itt van a tökéletes lávasüti receptje. Egészen megúszós lett, de közben nem hiányzik belőle a rengeteg csokoládé sem. Minden csokirajongónak kötelező megcsinálni! Egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik. Még >>>
2024. 04. 23., 13:49
E hét pénteken és további négy hétvégén is szuper programokkal várnak mindenkit az Érsekkertben! Még >>>
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK