2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Huszonnyolcadszor készül Kalocsa a Paprikafesztiválra

Helyszín: Érsekkert, Kalocsa
Dátum: 2017. szeptember 15., péntek 16:00
Huszonnyolcadszor készül Kalocsa a Paprikafesztiválra

Leírni is hihetetlen, de huszonnyolcadszor rendezik meg az idén Kalocsán a város piros aranyának szüretére időzített Paprika Napokból lett Paprikafesztivált, amely a Csajdakertből a belvároson át tavaly „kötött ki” úgy tűnik, végleges helyszínén, a Kalocsa Szíve Program részeként megújult Érsekkertben. Tavaly jól vizsgázott a terep, az idén, látva a kínálatot, a szervezők még jobban belakják és kiaknázzák a park és környezetének adottságait.

Bár a hivatalos flyer szerint, amelyet többek között a fesztiválszervező Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár internetes felületein mindenütt meg lehet találni, szeptember 15-16-i dátummal jelölik az esemény időpontját, a

„nulladik napok” felvezető eseményei már szerdán elkezdődnek, szeptember 13-án és 14-én.

Előbbin egy kiállítás-megnyitó, utóbbin egy könnyed utó-nyáresti buli garantál minőségi kikapcsolódást a Platán Rendezvényközpontba látogatóknak az esti órákban, pénteken és szombaton viszont faltól-falig válogathatunk a látványos eseményekből. Az elmaradhatatlan, protokolláris programok közül kiemelkedik a Zsigó Róbert államtitkár és dr. Bábel Balázs érsek által tartott pénteki hivatalos megnyitó, vagy éppen

a Kalocsa-Altino szombati testvértelepülési megállapodás ünnepélyes aláírása,

illetve a Szent István Paprika Lovagrend tagságának bővítése. Aztán, ha már a szombatra kitértünk, szép számmal gyűlnek a jelentkezések a huszonegyedik Paprikás Ételek Főzőversenyére és a kevésbé profik számára a negyedik Kalocsai Szürkemarha Pörköltfőző Versenyre is. Ez viszont senkinek ne szegje kedvét, korlátozott számban még akadnak szabad főzőhelyek, ajánlatos mielőbb lecsapni rájuk.

Nagy odaadással készített paprikás ételek nélkül nincs Paprikafesztivál!
Forrás: KALOhírek archív

Érdemes egy pillanatra elidőzni a fesztivál eseményeinek helyszín-listáján is, ebből ugyanis kiviláglik, hogy egy újabb, szám szerint harmadik színpaddal bővült a korábbi kínálat. A Bogrács színpadként elnevezett helyszín az Érsekkerti szabadtéri színpad és a Parkgondozó Kft. telephelyének bejáratával átellenben lévő parkolóban álló kisebb színpad mellé sorakozik fel, főképp a főzőversenyen résztvevőknek biztosítva szórakozási lehetőséget. Ők ugyanis az Érsekkert azon szegletében lesznek, amely korábban kívül esett az események sűrűjén, az idén viszont saját programot is kapnak a Bogrács színpadon.
Többek között a Száztagú cigányzenekar muzsikusainak néhány zenésze fogja őket szórakoztatni ezen a pódiumon.

A Borutca minden évben megtelik, idén is az Érsekkert bejáratánál lesz
Forrás: KALOhírek archív

A teljesség igénye nélkül folklór-forgatagot, koncerteket, könnyűzenei fellépéseket ígér a fesztivál, ahol a mulatóstól a retrón át a mai zenéig minden műfaj kedvelői találnak maguknak valót. Itt lesz a 3+2, Kaczor Feri, V-Tech Kefir, a Forró rágógumi, Pál „Elvis” Csaba, és az Ocho Macho, míg a gyermekeknek a Kék Madár Fesztiválon nagy sikert aratott Gryllus Vilmos és az István napok alkalmával hatalmas népszerűségnek örvendett ISZKIRI Zenekar készül műsorral.

A Balkán Fanatik tavalyi koncertjén egy gombostűt sem lehetett volna leejteni
Forrás: KALOhírek archív

A Tarr Kft. jóvoltából az idén sem hiányzik majd Bede Róbert közkedvelt televíziós szakács főzőshow-ja, akit visszatérő vendégként köszönthetünk már Kalocsán a Paprika TV-től.

Mindez még mindig csak a teljes kínálat szemelvényes ismertetése, hiszen még szóba sem került, hogy a reformáció ötszáz éves jubileuma alkalmából a református templom is szélesre tárja kapuit a rendezvény idején, és saját tárlattal készül Kovács László fazekasmester is a Fazekas Alkotóházban, péntek délután négy órakor pedig ünnepélyes keretek között avatják fel dr. Márkus Ferenc néhai paprikakutató névtábláját a Margit Malom és a Vajas csatorna által határolt utcaszakaszban,

e pillanattól az ő nevét viseli majd ez a szakasz.

A névadást megelőzően a fűszerpaprika-kutatás százéves évfordulójának alkalmából szakmai konferenciát rendeznek a Városháza dísztermében, szintén a Paprikafesztivál égisze alatt.

Lesz tehát miből válogatni!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.
2023-06-01 18:49:00
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK