2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Heti mérleg

Itt találod az összes cikket a „Heti mérleg” témában!

Heti mérleg – Díjesők, önkéntes hulladékszedés, emlékműállításról döntött a képviselő–testület

Heti mérleg – Díjesők, önkéntes hulladékszedés, emlékműállításról döntött a képviselő–testület

Kalocsa és a környező települések legfrissebb hírei, néhány hasznos információval– itt a KALOhírek heti összefoglalója!
2020. 12. 12., 08:26
Hét nap hírei a Kalocsai Néplap tükrében – Visszapillantó lapszemle, 2020. 50. hét

Száz éve épp a hosszú ideje első békés karácsonyra készültek eleink. A mostani karácsonyt a koronavírus-járvány teszi emlékezetessé, de arról, hogy másra is emlékezhessünk, sokan sokfélével próbálkoznak, az élet nem áll meg. Közben, alig, hogy elment a Mikulás, máris nyakunkon a tél, és még a vágyainkon is uralkodnunk kell.

2019. 10. 11., 13:42
Heti körkép – Hírösszefoglaló szinte politikamentesesen

Jó hírek Dusnokról, szomorú hír Öregcsertőről, szobor- és focipálya-avatás, gasztronómiai siker Kalocsán, valamint a focistáink újabb diadala – ez fért ma a videóval is kiegészített heti összefoglalónkba, no, meg elég sűrű programajánló.

2019. 10. 04., 14:15
Heti körkép – Nem csak Kalocsa híreivel

Ezen a héten több hírünk került be válogatásunkba a Kalocsai-Sárköz más településeiről, mint városunkból. Nem mintha itt ne történtek volna érdekes dolgok. Mindezekről most is videón is beszámol Borbély-Juhász Ágnes és Tóth Barna.

2019. 09. 06., 15:05
Heti körkép – Több örömteli hír mellett sajnos volt egy tragikus baleset is

A kalocsai színházban teltházas fórumot tartott Szijjártó Péter, megmaradt az iskola Öregcsertőn, megújult az óvoda-bölcsőde Hajóson, új főzőverseny indult Szakmáron, meghalt egy fölborult kamion sofőrje Miskén. Kilenccsapatos kézilabda-rangadó volt Kalocsán, Bátyán pedig a szakmári focisták „kiénekelték a hazaiak csőréből a sajtot”. Programajánlónkban falunapok, fesztivál, koncert és kiállítás is szerepel – minderről élő videós bejelentkezésünket utólag is megtekinthetik olvasóink.

2019. 08. 23., 13:57
Heti körkép – Ezen a héten csak örömteli híreink voltak!

Hosszúhétvége, ünnepségek garmadája, buli hegyek, sporttáborozó gyerekek, és még a kézilabdás lányok is jól játszottak. Cikkünkben a vonatkozó kattintható hivatkozások és a témaköröket feldolgozó, ma 11-kor sugárzott élő videónk beágyazott felvétele.

2019. 08. 16., 15:00
Heti körkép – Hosszú hét után hosszú hétvége, hurrá!

Hú, megint húzós hét áll mögöttünk és előttünk egyaránt. Borbély-Juhász Ágnes és Tóth Barna ma délelőtt élő videón mondta el, mik voltak a legfontosabbak a héten, itt és most pedig írásban is összeszedjük a lényeget.

2019. 08. 09., 14:12
Öröm és gyász Öregcsertőn, máshol minden szinten állt a bál

Falunapi vigasságok és tragikus események: öngyilkosság és tömegverekedés tette emlékezetessé a mögöttünk hagyott hetet. Nem csillapodik, és a választásokig valószínűleg már nem is fog csillapodni a közéleti hullámverés – két sajtótájékoztatóról is beszámoltunk. E hétvégén Gubbantós és KALOhírek Piknik, kiállításmegnyitó fog izgalmakat hozni, jövő hétvégén őrület.

2019. 07. 26., 16:30
Heti körkép, videóval! - Amerikai focival és horgászversennyel színesített falunaptól a bátyai mintaprojektig

E heti legfontosabb híreink vidéki blokkja a Homokmégyi Falunappal indult, majd két solti hírrel folytatódott. A jó, hogy hamarosan indul a solti városközpont kivitelezése, a rossz pedig hogy bezárt az Aranykulcs Vendéglő, amellyel megszűnt az állandó illemhely használati lehetőség a településen. A vidéki hírek sorát a bátyai vízmegtartó mintaprojekt indulásáról szóló örömhír zárta.

2019. 07. 19., 13:57
Heti körkép, videóval! – Megújulás nehézségekkel, forró nyári napok a közéletben, üdítő meglepetésként focigála Kalocsán

E heti, legfontosabb cikkeink közt Kalocsa két pályázati projektjéről, egy választási jelölő szervezet csapatának bemutatásáról, egy másik stáb programismertetőjéről, egy harmadik polgármesterének a térség országgyűlési képviselőjével folytatott pengeváltásáról, valamint az utóbbi eset egyik szereplője, Font Sándor portálunknak adott nagyinterjújáról, és két szenzációgyanús sporthírről is olvashatnak. A programajánló most sem marad el: homokmégyi, szelidi és kalocsai programokat ajánlunk olvasóink figyelmébe. Videós összefoglalónkban Tóth Barna beszélgetőtársa ezúttal Borbély-Juhász Ágnes helyett Bényi Eszter volt.

2019. 07. 12., 16:01
Heti körkép VIDEÓVAL! – Idén elmaradt az uborkaszezon! Aktuális híreinket videónkon Borbély-Juhász Ágnes és Tóth Barna kommentálja

Falunap volt Foktőn, de elmarad a bátyai Fokhagymafesztivál. Választási megállapodást kötött Filvig Géza polgármesterjelölt és Sztojka István RNÖ-elnök. Kerpács Rezső lett Bolvári Ferdinánd polgármesterjelölt és stábja kampányszóvivője. Vállalkozói Klub alakult Kalocsán, illusztris vendégekkel. Kapus nélkül maradt a KFC, de remek eredményekkel tértek haza az OB-ről az evezőseink – ezek voltak a legfontosabbak a héten. Bővebben minderről a cikkben, amelybe ágyazva, felvételről most is megtekinthetik a Heti körkép élő videóját.

2019. 07. 05., 14:27
Heti körkép VIDEÓVAL! – Javul a bűnözési, romlik a baleseti statisztika, de szerencsére van, aki ellássa a sérülteket: elismerések Semmelweis-napon, közben Világ- és Európa-bajnokot is avattunk

E heti összefoglalónkban szó esik három gyilkosságról is, de szerencsére csak a rendőrségi statisztika kapcsán. A héten ugyanis nem folyt vér a térségben. Akit csak az ilyesmi érdekli, lapozzon! A többieknek az egészségügy, a Magyar Közút Zrt. és a KKC háza tájáról szolgálhatunk érdekes információkkal, a birkózás világából pedig egy szenzációs hírt is szállítottunk. Egy kisebb autóbaleset erre a hétre is jutott, de ez nem a következményei, hanem a tanulságai miatt volt érdekes.

2019. 06. 21., 14:10
Heti Körkép VIDEÓVAL! – Szívből Kalocsa, szívtájékon Sükösd és Fajsz, megújult csillagda és leromlott óvoda

Összefoglaltuk az elmúlt napok legfontosabb híreit. Cikkünkhöz kapcsolódó videónkban az izgalmasabb témákról – felújított és elöregedett tetőszerkezetekről, egy új, kalocsai jelöltállító szervezetről és a múlt héten nagy port fölvert késelési ügy fiatalkorú gyanúsítottjáról – portálunk munkatársai beszélgetnek. Ráadásnak vaskos programajánló a jövő hétre!

2018. 02. 25., 22:47
Frissítem állapotom, avagy Heti mérleget olvasok

Sporttörténelmet írt aranyérmek, „Év Magyar Beszállítója”, 50. évforduló, 138 milliós pályázat, na és Angeli Gabriella a dübörgő kampányban - tőlük volt hangos a hetünk. Nehéz dolog baj nélkül megúszni az ifjúságot, ha az embernek vannak jó barátai, akikkel el lehet ütni néha az időt, erről mesélhetne Bufurc bácsi is akár! Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

2018. 01. 28., 19:01
Pillants velünk vissza a hétre! – Ez nem zsarolás....

Cseppet sem politikamentes hetet hagyunk magunk mögött, kisebb-nagyobb vitákkal ötvözve. „Zsarol, mondjon le...” Megintés a testületi ülésen - esti csemegék Olvasóinknak. A legfontosabb: láttad már a Patron új részét? Megbánod ha lemaradsz! - Ez sem volt zsarolás.

2018. 01. 07., 11:23
Új év, új élet. A sport kimagasló, és a „bulizási” is dübörgött szilveszterkor

Változásokat hozott magával az új esztendő a postán és az utakon is, amikről nem árt ha gyorsan tájékozódsz! Városunk sportjáról csak jót tudunk írni, a szilveszterről meg mindenki döntse el maga... Ez lesz most a divat, a BULIZÁSI - ahogy Dorina énekli. Tóth Dani viszont megmutatja nektek, nekünk, hogy hogyan bulizott Kalocsa, Bátya és Dunapataj a teljesség igénye nélkül újévkor, ezáltal segít emlékezni is az "áldozatoknak" :) Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

2017. 12. 10., 17:41
Bearanyozta a hetet a Mikulás

A Mikulás zsákjában idén is volt minden jó, piros alma, mogyoró. És nem csak a gyerekekre gondolt! A felnőtteknek akciókat hozott, hogy több maradjon a pénztárcájukban karácsonyra: a Schiszler Nike üzletben minden termékhez kedvezménnyel juthatunk hozzá, az Il Primoban minden pizza árából 20% kedvezményt kaphatunk egészen karácsonyig, míg a Mozgó Mozi MA a legfrissebb filmeket hozta, hozza Kalocsára. Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

2017. 12. 03., 12:00
A héten bemutatkoztunk az országnak

Ki így, ki úgy mutatkozott be az elmúlt időszakban az országnak. Míg Kolics edző a bajai meccs után a véleményével vált híressé, Sebők Gábor a hobbijával kapcsolatosan létrehozott október közepén egy FB oldalt, amit mára már több mint 8 ezren követnek. Hajrá Gábor! Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

2017. 11. 19., 18:07
Sikerek és milliók jellemezték a hetet

Csak úgy röpködnek a milliók városunkban, hol pozitív, hol negatív értelemben véve. 80 millió, 400 millió, hova és mire? A nyugdíjasok idén még karácsony előtt megkapják a 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt, de jól figyeljenek oda, nehogy a „helyettes postás” áldozatává váljanak! Röplabda, kézilabda, csak úgy tarolnak csapataink. Hogyan teheted szebbé városunk karácsonyát? Kattints! Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

2017. 11. 05., 21:12
Eseménydús hetet zártunk

Gólyabál, sport, szélvihar, csalás, családi nap. Végveszélyben a paprika fővárosa címünk, Kalocsán és környékén már csak ezer hektáron piroslik a paprika. Mi történt még a héten? Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

2017. 10. 22., 11:39
A hét tanulsága: koszos kézzel nem nyúlunk Holló Mátyás birkáihoz!

Holnap, hétfőn munkaszüneti nap lesz, visszamenőleg pedig hasonló jó dolgok történtek városunkban, illetve környékén. Pillants vissza a hétre, hogy mi történt az üveghegyen túl, ahol koszos kézzel birkához senki nem nyúl… Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

2017. 09. 10., 15:22
Így indult a szeptember

A gyerekek kiélvezhetik a tanév első hétvégéjét, bár ilyenkor még a legtöbben szorgalmasan készítik az izgalmas házi feladatokat, akár szombaton is. Ez a hétvégi lelkesedés a következő hétre már valószínű alábbhagy, hiszen alig várjuk mi is,- és a gyerekek is a Paprikafesztivált! 82 millió lett a Menza Kft. számláján, hogy hogyan? Itt kiderül! Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

2017. 08. 06., 13:18
DOKU-mentáljuk a hetet

A nyár eddigi legforróbb hetén vagyunk túl, aki teheti vízpartra menekül, a szerencsésebbek légkondicionált helyiségekben végzik hétköznapi teendőiket, de a pokoli hőség legtöbbünket megvisel: a kalocsai kórházban megnégyszereződött a héten a betegek száma. De szerencsére nem minden az időjárásról szólt augusztus elején, a KALOhíreken például épp a napokban debütált nagy sikerrel egy új videósorozat, a DOKU. Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

2017. 06. 11., 22:48
Hamarosan kitör a vakáció

A nyári időszakban még jobban jöhet heti összefoglalónk, amivel pár perc alatt képbe kerülhetsz az elmúlt napok eseményeit illetően.

2017. 05. 21., 21:44
Kommunális adó jöhet Kalocsán

Átszabott vállalkozói adóemelésről és a lakosságra kivetni szándékolt új adónem bevezetéséről is tárgyalt az önkormányzat a város legnagyobb adófizető vállalkozóival, amint azt egyiküktől megtudtuk. Csúszik a kórház új épületszárnyának használatbavételi eljárása, egyre közelebb a nagy rendezvények. Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

2017. 05. 13., 11:42
Van valami a levegőben – A negatív csengésű hírek ütöttek nagyobbat a héten

Kalocsán belvárosi őzikegázolás, Solton raktártűz borzolta a kedélyeket, Szakmár fölött szupercellát fotóztak. Sokan adtak nemtetszésüknek hangot a jövő héten induló tíznapos ivóvízhálózat-fertőtlenítéssel kapcsolatban, eközben a középiskolásoknak kisebb bajuk is nagyobb volt ennél, mert a héten az érettségi megmérettetései vártak rájuk. Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

2017. 04. 09., 15:49
27 késszúrással ölte meg barátnőjét, Kalocsán rejtette el a holttestet

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség Sz. Pállal szemben, aki 2015-ben 27 késszúrással megölte barátnőjét, majd a holttestet szőnyegbe csavarta és elásta egy kalocsai ház udvarán. A férfit Kalocsán fogták el, hiába próbált meg egy kanapé ágyneműtartójában elrejtőzni a rendőrök elől. Szintén Kalocsán, csak már a napokban fogtak el egy 37 éves hercegszántói férfit, aki Sükösdön kötözött meg és rabolt ki egy férfit. Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

2017. 04. 01., 22:24
A falunapok, fesztiválok éve lesz 2017 a kalocsai járásban

A legtöbb települést 1 millió forint közeli összeggel támogatja a JETA falunapjának, fesztiváljának megrendezésében, de van ahová ettől is nagyobb segítség érkezik. Az hagyján, hogy elindult a turisztikai szezon, de már a kampány is megkezdődött a 2018-as választásokra. Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK