2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Sikerek és milliók jellemezték a hetet

Téglás Boglárka  |  2017. 11. 19., 18:07

Csak úgy röpködnek a milliók városunkban, hol pozitív, hol negatív értelemben véve. 80 millió, 400 millió, hova és mire? A nyugdíjasok idén még karácsony előtt megkapják a 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt, de jól figyeljenek oda, nehogy a „helyettes postás” áldozatává váljanak! Röplabda, kézilabda, csak úgy tarolnak csapataink. Hogyan teheted szebbé városunk karácsonyát? Kattints! Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

80 millió, pontosabban 82 millió forint. Akár találós kérdés is lehetne, hogy hová kapcsolódik, de valószínűleg mindenki tudja a választ: a Menza Kft-hez!
Hogy hogyan keletkezett ez a hatalmas adósság, annak dr. Filvig Géza sem értette okát, meg is kérdezte Kati Lászlótól:

Amikor vizsgálatot végzett a bizottság a Menza Kft.-nél, akkor nem látták, illetve nem gondolta, hogy az önkormányzat felé jelezni kellene, hogy a Menza Kft. milyen úton halad, hogy ezek a több tízmilliós tartozások ne mélyedjenek, ne nőjön az összeg, és a tartozását ne halmozza tovább?

Kati László válaszában elmondta:

Láttuk folyamatosan, de úgy láttuk, én úgy vettem észre, hogy stagnál. Tehát, hogy nem növekszik, hanem marad mindig ugyanaz a beszállítói tartozás. Nem csökken, nem nő, hanem így stagnál ezen a millió forinton, ami nem tudom pontosan most így fejből, hogy a rövidlejáratú… Most nem tudom a számokat most így, hirtelen fejből... 82 millió. .. Vizsgáltuk, hát próbáltuk. Én … ööö … arra az … eee (köhög), beszéltük a polgármester úrral is, hogy mik a lehetőségek, és arra az elhatározásra jutottunk, ahogy’ most alakulnak a dolgok.További hírekről a Menza Kft.-vel kapcsolatban itt olvashat:

Aki már unja a Menza-témát, kétli, hogy érdemes-e rákattintani, annak ízelítőül egyetlen mondat: „Fölhívom a figyelmét, hogy nyilvános ülésen van a képviselő asszony, gondolja meg, hogy miket mond!”, extra mézesmadzag: fölállt az Angeli–Filvig tengely!
bővebben ...

A Menza Kft. végelszámolásának múlt heti híre alkalmat ad, hogy áttekintsük a Kft. kevés dicsőséget hozó pályafutását. Szép reményekkel indult, és a közétkeztetéssel kapcsolatos, rábízott feladatokat megfelelően el is látta, azonban azt a küldetést, hogy e kötelező önkormányzati feladat forráshiányának ellentételezéséhez piaci tevékenységével hozzájáruljon, nem tudta teljesíteni. Sőt! De miért? Alakulhatott volna másképp? Politikai koncepció, vagy gazdasági racionalitás alapján döntöttek? Ki rontotta el, és mikor? – a válaszokat nem adjuk készen, az alapanyagot viszont összegyűjtöttük. Íme:
bővebben ...

Bár csak második nekifutásra, de kimondta a testület az áment a Menza Kft. megszüntetésére, megindították a végelszámolást. De mi jön ez után? Mi az eljárás várható kimenetele? Hogyan szervezik meg az eddig a Kft. által folytatott közétkeztetési ellátást? Mi lesz a Menza konyháinak sorsa? Mi lesz a dolgozókkal? Mi lesz a Kft. tartozásaival? – súlyos kérdések, amelyekre keressük a válaszokat.
bővebben ...

 És a 400 millió?

Az összesen 400 milliós forrást Kalocsa hét további településsel karöltve, Dunaszentbenedek, Géderlak, Ordas, Öregcsertő, Szakmár, Újtelek és Uszód konzorciumi társulásával nyerte el.
A cél a lemaradó rétegek felzárkóztatása, lehetőségeik kibontakoztatása, be- illetve visszavezetésük a munka világába képzések és órák révén, személyes mentorálással, korrepetálással és a közösségi érzés erősítése kulturális rendezvények segítségével.
Másodlagos célkitűzés volt a kistérségi együttműködés erősítése, a konzorciumvezetők központi szerepének és a térségével való interakciójának erősítése.

Bács-Kiskun megyében elsőként a mi konzorciumunkat hirdették ki győztesként.

Még karácsony előtt megkapják a 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok

Az utalványokat az előző évhez hasonlóan most is a postások viszik majd ki. 

A juttatást azok is megkapják, akik novemberben vagy decemberben mennek nyugdíjba!
Ezzel is elismerve a már nyugdíjba vonultak korábbi teljesítményét.

A postás viszi, és nem kéri a bankkártyájukat, főleg nem a PIN kódot hozzá!

A hónap elején egy ötven év körüli férfi becsengetett ugyanis a lakótelep egyik társasházának lakásába, ahol egy egyedül élő, idős asszony lakott, majd bemutatkozott, mint a környék postásának helyettesítője, és a sértett bankszámla-vezetésére vonatkozó kérdések garmadáját zúdította az asszonyra.

Mire a hölgy értesítette hozzátartozóját, és bementek a bankba, már 150 ezer forinttal kevesebb pénz volt a számláján.

Röplabda, kézilabda

Röplabdás lányaink 1 óra 20 perc játékidő után a fővárosi gárdát is térdre kényszerítették törzsközönségük hangos tetszés nyilvánítása mellett.
Míg ötjátszmás heroikus ütközetben maradt alul a Kalocsai SE NBII-es női együttese a röplabda bajnokság november 12-i játéknapján a fővárosban, az MTK annyi nagy összecsapást megélt legendás csarnokában.

Szigeti Anna edző így nyilatkozott:

Sajnos a remélt bajnoki pontokat nem tudtuk hazahozni, de csalódásunk legfőbb oka talán abban áll, hogy egy már megnyert meccset sikerült elveszítenünk. Hiszen az első játszmában már szó szerint térdre kényszerítettük őket, ám lehet, hogy akkor hihettük el, hogy a meccsnek és az ellenfélnek is vége.

Ezzel szemben november 11-én, szombaton este a vele azonos pontszámmal álló régi vetélytárs Hőgyész alakulatával ütközött meg a Kolics-regiment a Városi Sportcsarnok küzdőterén, ahol az előzetes esélylatolgatók is háromesélyes végeredményt prognosztizáltak. Szerencsére a végjátékot mind fizikálisan, mind mentálisan jobban bírták

a Kolics-tanítványok, nagyszerű győzelmet arattak.

A csarnokba ellátogatók ezúttal is színvonalas ütközetet láthattak a pénzükért.

Még van időd jelentkezni, hogy szebbé tedd az ünnepeket!

Hogy mivel segíthetsz?
A Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár várja azoknak a kalocsai lakosoknak a jelentkezését, akiknek 3,5 méternél magasabb fenyőfájuk van, és szívesen felajánlanák a városnak azt.
Illetve, ha szeretnél kézműveskedni, ezáltal az adventi és karácsonyi hangulatot megteremteni a sétálóutcában, akkor csatlakozz!

Jelentkezni az e-mail címükön: kalokultura@kalocsa.hu, vagy a 78/600-777-es telefonszámon lehet.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés