2024. 05. 23. csütörtök
Dezső
: 387 Ft   : 357 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Paks 2

Itt találod az összes cikket a „Paks 2” témában!

Paks II. – Talajszilárdítás 17 hektáron

Paks II. – Talajszilárdítás 17 hektáron

Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 10:49
Tesztekkel garantálják a biztonságot a Paks II. projektben

A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)

2024. 05. 06., 09:55
Zajlik a reaktortartály kovácsolása

A Szentpétervár melletti Kolpinoban készül a Paks II. Atomerőmű 5. blokkjának reaktortartálya. Az atomerőmű szívének tekintett berendezés gyártásának megkezdése a Paks II. beruházás egy újabb jelentős állomása. A helyszínen, az Atomenergomas üzemében a részegységek kovácsolásának indulása alkalmából tartott ünnepségen Jákli Gergely, a Paks II. Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte: – Azon dolgozunk, hogy a 2030-as évek elejére hálózatra kapcsolhassuk az új blokkokat. (x)

2024. 04. 23., 13:19
Látványos videó a Pakson folyó munkáról

Dolgoznak a német Bauer cég munkagépei a két új paksi blokk építési területén, a hatalmas monstrumok a munkagödör alatti talajt erősítik meg annak érdekében, hogy az kellő szilárdságú legyen és biztonságos alapot adjon a nagytömegű épületeknek. A talajszilárdítás során összesen 1,5 millió méter furat készül, a mintegy 17 hektár terület megerősítéséhez egymillió tonna cementet használnak fel. (x)

2024. 04. 19., 14:27
Jákli Gergely: A vállalkozások számára Európa-szerte jó referencia a Paks II. projektben végzett munka

Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

2024. 04. 04., 14:17
A jövő magyar gazdaságának pillére a zöld energia

A zöld energia a magyar gazdaság jövőjének záloga. Ennek egyik alappillére a biztonságos és megbízható atomenergia – olvasható a Top Energy Executives in Hungary 2024 magazinban. A hazai vezető energiaipari cégek menedzsereit bemutató angol nyelvű kiadványban először szerepel a Paks II. atomerőmű-projekt. (x)

2024. 03. 26., 08:33
A Paks II. projektbe most bekapcsolódó szereplők jó referenciát szerezhetnek a nukleáris iparban

A Paks II. projektbe most bekapcsolódó szereplők jó referenciát szerezhetnek a nukleáris iparban, és később komoly eséllyel pályázhatnak nemcsak a környező országokban, de az Európa- és világszerte induló atomerőmű-beruházások beszállítóiként is. Mindezt a Paks II. Zrt. elnök-vezérigazgató mondta el a Portfolio konferencián. Jákli Gergely arról beszélt, hogy a paksi beruházáson megszerezhető referencia megnyitja ezt a piacot a vállalkozók számára. Kiemelte, hogy vannak új atomerőmű-építési és üzemidőhosszabbítási projektek, ahol szakemberekre, vállalkozásokra van szükség, különösen olyanokra, akik már tapasztalatot szereztek nukleáris területen. (x)

2024. 03. 04., 14:41
Grandiózus projekt, ezt látni kell!

Előbb dr. Zöld-Nagy Viktória helyettes államtitkár és dr. Horváth Kálmán főispán, majd Lantos Csaba energiaügyi miniszter járt a Paks II. építési területén. A döntéshozók azt is szemügyre vehették, hogyan zajlik a talajszilárdítás és hogyan készülnek a 30 méter mély cölöpök. (x)

2024. 03. 01., 13:21
Friss videó a Paks II. beruházás területéről

Magyarország elkötelezett a zöld energia mellett, ezért a megújulók mellett a nukleáris energia használatra épít. Az országnak nagy szüksége van az új atomerőműre. Minderről Lantos Csaba energiaügyi miniszter beszélt Pakson miután a Paksi Atomerőműben járt, ahol a 4-es blokk karbantartása folyik éppen, majd az új blokkok építési területét tekintette meg, ahol Jákli Gergely elnök-vezérigazgató tájékoztatta a projekt aktualitásairól. (x)

2024. 02. 23., 07:56
Friss videó a Paks II. beruházás területéről

A Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és az Atomix Kft. Tűzoltási és Kárelhárítási Szakágazatának tűzoltói számára negyedévente szerveznek területbejárást az új atomerőmű építési területén annak érdekében, hogy a dinamikusan változó munkaterületen megfelelő helyismeretre tegyenek szert. (x)

2024. 02. 12., 16:08
Fenyvesi Csaba a #mipakskettesek sorozat legújabb epizódjának főszereplője

A mérnöki hivatást egy Verne-regény hatására választotta Fenyvesi Csaba. Repülni, repülőgépet tervezni vágyott, de a sors más pálya felé sodorta, amit cseppet sem bánt meg. Egy hasonlóan unikális terület, az atomenergia mellett köteleződött el egy életre. Immár üzemfelkészítési főmérnökként a Paks II. projekt szakembergárdáját erősíti több évtizedes tapasztalatával. (x)

2024. 02. 05., 17:22
A nemzetközi együttműködés aktív résztvevője a Paks II.

Halad a nyugat-európai trendekkel a két új paksi atomerőmű-blokk építését koordináló társaság. A Paks II. Zrt. több nemzetközi szervezet tagjaként igyekszik hasznosítani a felgyülemlett tapasztalatokat, aktív résztvevője a szakmai párbeszédnek, információ megosztásnak. (x)

2024. 01. 19., 16:02
Szikrázó napsütés, hatalmas szél vagy éppen havazás?

Nemcsak az atomerőművek működése független az időjárástól, hanem az építésük is. A Paks II. atomerőmű építési területén folyamatos a munkavégzés, télen-nyáron dolgoznak a munkagépek. (x)

2024. 01. 17., 17:43
A Paks II. Atomerőmű területén jól haladnak a terület-előkészítési munkák

A körültekintően végzett, hatóság által felügyelt munkálatok három kulcsfeladatra tagolhatók: a talaj kiemelése, a résfal megépítése és a talajszilárdítás. A munkagödör mélyítése a talajvízszintig megtörtént, megépült a 2,7 km hosszúságú résfal, s novemberben megkezdődött a talajszilárdítás. Ennek során a nemzetközi gyakorlatból ismert technológiával a blokkok épületei alatti talaj megerősítése történik meg. (x)

2024. 01. 17., 14:37
Az elmúlt év a terület-előkészítésről szólt

Az atomerőmű-építés első, előkészítési szakasza lezárult és 2023 augusztusában a beruházás átlépett a második, a valós fizikai építkezés szakaszába. Az elmúlt évben jelentős előrehaladás történt a terület-előkészítésben, ami idén folytatódik. (x)

2023. 12. 23., 15:58
Épülnek a kiszolgáló létesítmények az új paksi atomerőmű területén

Elkészült a résfal, zajlik a talajszilárdítás, épülnek a kiszolgáló létesítmények az új paksi atomerőmű területén. A projekt aktualitásairól a térség polgármesterei a helyszínen tájékozódhattak, de szó volt róla az Energycon konferencián és többek között a Magyar Nukleáris Társaság rendezvényén is. (x)

2023. 12. 17., 10:03
Adomány nagycsaládosoknak

Az adományokat az egyesület elnöke Kissné Szirtes Andrea vette át Rákóczi Pétertől, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatójától. (x)

2023. 12. 12., 10:45
Elkészült a résfal a Paks II. Atomerőmű területén

A 2,7 kilométer hosszúságú, 32 méter mély földalatti vízzáró falat kétműszakos munkarendben, 12 órás váltásban, éjjel-nappal építették. A blokkok területét függyönyszerűen körülölelő építmény feladata egyrészt, hogy a talajvíz csak kontrolláltan és minimális mértékben juthasson be a munkagödörbe, másrészt, hogy megakadályozza, hogy a résfalon kívül lecsökkenjen a talajvíz szintje, ami a Paksi Atomerőmű üzemelő négy blokkjának tekintetében kiemelten fontos feltétel. A résfalat a speciális mélyépítési piac egyik meghatározó hazai szereplője a Bauer Magyarország Kft. építette. További műszaki részletek a videóban. (x)

2023. 12. 11., 13:36
Átfogó tájékoztatást kapott a TEIT delegációja

Az aktuális és közeljövőben várható munkálatokról és a Paks II. projekthez kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésről kaptak tájékoztatást ismét a környező települések vezetői. A TEIT polgármesterek ezúttal személyesen jártak az építési területen. (x)

2023. 12. 07., 13:50
A tudományos eszmecserék aktív résztvevője a Paks II. társaság

Kiemelt téma volt a Paks II. projekt a Magyar Nukleáris Társaság szakmai fórumán. A szervezet huszadik alkalommal tartotta meg szimpóziumát, hogy elősegítse a hazai műszaki és tudományos eszmecserét, és lehetőséget biztosítson egymás kölcsönös tájékoztatására az aktuális szakmai ügyekről. (x)

2023. 11. 29., 12:25
Paks II. – Jól haladnak a területelőkészítő munkák

A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)

2023. 11. 13., 08:54
Pécsett is téma volt a Paks II. beruházás

A magyar, illetve külföldi kis-, közép- és nagyvállalatokat tömörítő Joint Venture Szövetség pécsi rendezvényén kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)

2023. 11. 07., 08:33
Szijjártó Péter: jól halad a munka a Paks II. projektben

Kitermeltünk 1,5 millió köbméter földet, elkészült a résfal közel kétharmada, múlt héten megkezdtük a talajszilárdítást – tájékoztatott a Paks II. projekt legfontosabb aktualitásairól Szijjártó Péter Pécsett. (x)

2023. 10. 26., 10:32
Aktualitások a Paks II. projektben

Minden feltétel adott, hogy a beruházás megfelelő ütemben haladjon – fogalmazott Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója, miután Magyar Levente államtitkárral és Jákli Gergellyel, a Paks II. Zrt. elnök-vezérigazgatójával megnézték az építkezést. (x)

2023. 10. 24., 19:43
Őszi állásbörzéken a Paks II. Zrt.

Rendszeres résztvevője az egyetemek és egyéb szervezetek állásbörzéinek a Paks II. Zrt. 2023 őszén is várta és várja a társaság standja az érdeklődőket az egyetemi börzéken. (x)

2023. 10. 16., 17:00
Lehetőségek a Paks II. projektben

Egy atomerőmű építésében és üzemeltetésében szerepet vállalni kivételes dolog, egyrészt azért, mert ez egy korszerű, páratlanul komplex műszaki létesítmény, másrészt azért, mert akár száz éven át szolgálja majd a hazai fogyasztókat. Ehhez a kivételes projekthez csatlakozni lehetőségük van a pályakezdő fiataloknak, tapasztalt szakembereknek ugyanúgy, mint a hazai vállalkozásoknak. (x)

2023. 10. 09., 11:47
Összehangolt munka kell a gyors előrelépéshez

Hatékony együttműködésre van szükség a megrendelő és a fővállalkozó között ahhoz, hogy a közeljövő legfontosabb mérföldköveit eredményesen tudják teljesíteni. Minderről Alekszandr Merten, az Atomsztrojexport alelnöke, a Paks II. építési projektigazgatója beszélt a Paks II. Zrt. társasági lapjában. (x)

2023. 09. 18., 14:13
A Paks II. beruházás volt a téma a fórumsorozaton

Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

2023. 08. 25., 11:29
Kora tavasztól őszig járja a környező településeket a Paks II. Zrt. tájékoztató sátra

Legutóbb Madocsán és Pálfán vettek részt a falunapon. A felnőtteket kvízzel, a gyermekeket logikai, építős játékokkal és óriáskirakókkal várták. Augusztus 19-én, Hajóson a város napján számítottak a projekt iránt érdeklődőkre. Ezen a hétvégén Ordasra látogatnak el, majd a kalocsai XXXII. Csíplek Kalocsa! Paprika- és Gasztrofesztiválon vernek sátrat. (x)

2023. 08. 23., 10:22
Folyamatos műszakban épül a résfal

Kétműszakos munkarendben, 12 órás váltásban folyik a munka a két új blokk területén. Éjjel-nappal építik a résfalat, amelynek hossza 2,5 km, vastagság egy méter lesz. (x)

2023. 08. 15., 14:48
Gondosan tervezték meg az új blokkok hűtését

A két új paksi atomerőművi blokk hűtéséhez, akárcsak a meglévő négyhez, a Duna vizét használják majd. Már a telephely vizsgálatakor is nagy figyelmet szenteltek ennek a témakörnek, akárcsak a létesítmény tervezésekor. (x)

2023. 07. 25., 14:46
Grandiózus munka vette kezdetét Pakson

Nagy ívű, grandiózus munka indult el júliusban a résfalazással az új atomerőmű építési területén. Maga a technológia bevált és világszerte használatos, ám a paksi résfal méretei nem lesznek hétköznapiak. (x)

2023. 06. 13., 14:34
CAMP: a nukleáris szakma tudományos eszmecseréje

Négy kontinens 22 országából több mint száz nukleáris szakember vett részt személyesen vagy online a CAMP (Code Application and Maintenance Program) konferencián Budapesten. (x)

2023. 05. 30., 12:49
 A török erőműépítés tapasztalatait felhasználják a Paks II. projektben

A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

2023. 05. 11., 10:39
Ismerjék meg a Paks II. Zrt. egyik gazdasági szakemberét

A Kalocsa TV Magazin műsorában két nemzetközi konferenciára, valamint egy budapesti és egy pécsi állásbörzére kalauzolják a nézőket, végül a Mi, Paks2-esek sorozat új epizódjából megismerhetik a Paks II. Zrt. egyik gazdasági szakemberét. (x)

2023. 05. 05., 16:29
Halad a betonkeverő komplexum építése

Az új paksi blokkok helyszínének közvetlen szomszédságában, az építési-szerelési bázison sorra készülnek a csarnokok, üzemek, raktárak. A nagy kapacitású betonkeverő komplexum több építménye felépült már. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK