2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Grandiózus projekt, ezt látni kell!

2024. 03. 04., 14:41

Előbb dr. Zöld-Nagy Viktória helyettes államtitkár és dr. Horváth Kálmán főispán, majd Lantos Csaba energiaügyi miniszter járt a Paks II. építési területén. A döntéshozók azt is szemügyre vehették, hogyan zajlik a talajszilárdítás és hogyan készülnek a 30 méter mély cölöpök.

Itt komoly munka folyik!

– összegezte látogatásának tapasztalatait Lantos Csaba.


Az energiaügyi miniszter Steiner Attila energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár, valamint Mátrai Károly Tamás, az MVM Zrt. vezérigazgatója kíséretében járt az építési területen. A látogatókat Jákli Gergely elnök-vezérigazgató és Kiss László Gábor programigazgató, illetve Vitalij Poljanyin, az ASZE Rt. alelnöke, a Paks II. építési projekt igazgatója tájékoztatta a projekt előrehaladásáról.      


Személyesen is meg akartam nézni, hogyan halad az építkezés, mert az országnak nagyon nagy szüksége van az új atomerőmű működésére.”– fogalmazott a miniszter.  Emlékeztetett rá, hogy újabb 20 évvel meghosszabbítják a meglévő négy blokk üzemidejét.

Közben elkészülnek az új blokkok, és azt reméljük, hogy jó húsz évig párhuzamosan termel majd a hat egység és száz százalékban karbonmentes forrásból tudjuk kiszolgálni a hazai áramigényt."– hangsúlyozta Lantos Csaba, aki arra is kitért, hogy a kormány elkötelezett a zöld energia mellett, ezért alapozza a fogyasztók ellátását megújuló és nukleáris energiára.

Ezt megelőzően dr. Zöld-Nagy Viktória munkaerőpiacért, munkavédelemért és foglalkoztatásfelügyeletért felelős helyettes államtitkár és dr. Horváth Kálmán, Tolna vármegye főispánja, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium és Tolna Vármegyei Kormányhivatal mintegy húsz munkatársa járt a Paks II. Atomerőmű építési területén.

Nemcsak a munkavédelmi és a környezetvédelmi kérdésekről kaptunk hasznos információkat a területbejárás során, hanem a teljes építkezésről.”– mondta dr. Zöld-Nagy Viktória. A helyettes államtitkár hozzátette, a projekt munkaerőpiaci és munkavédelmi szempontból is kiemelt beruházás, így hasznos volt látni, hogyan is zajlik az építkezés.


Ez egy grandiózus projekt. Jó az, ha testközelből látjuk, hogyan épül az atomerőmű és nemcsak a dokumentációból tájékozódunk."– emelte ki dr. Horváth Kálmán, a vármegye főispánja hozzáfűzve, hogy a kormányhivatal dolgozóinak főként az úgynevezett kerítésen kívüli munkák kapcsán vannak engedélyezési és ellenőrzési feladatai.

Nemcsak a folyamatban lévő munkákról, azok technológiájáról, hanem a bennük rejlő potenciális munkavédelmi és környezetvédelmi kockázatokról és azok menedzseléséről is tájékoztatást adtunk a hatóság munkatársainak.”– húzta alá Kiss László Gábor. A programigazgató elmondta, hogy hamarosan átadják a betonüzemet, készül a fémmegmunkáló üzem, a porszóró, homokszóró, illetve porfestő üzemek, valamint a fővállalkozói és megrendelői irodaépületek, de a munka dandárját az ötös blokki nukleáris sziget alatti talajszilárdítás adja, amit a helyszínen meg is mutattak a látogatóknak. * Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK