2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai orvosokat, egészségügyi dolgozókat tüntettek ki Budapesten és Kecskeméten

Zsiga Ferenc  |  2024. 07. 09., 08:57

A kalocsai Szent Kereszt Kórházban június 27-én megrendezett Semmelweis-nap, a Magyar Egészségügy Napja ünnepet követően az anyaintézmény, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház július 4-én, csütörtök délután a Neumann János Egyetem CAMPUS épületében tartotta a nagyhírű magyar orvosról elnevezett naphoz kötődő ünnepségét, amelyen kalocsai egészségügyi dolgozóknak is elismeréseket adtak át. A kalocsai intézményt Tóth-Szivós Etelka, a Szent Kereszt Kórház vezetője és Dr. Tóth Norbert orvosszakmai vezető képviselte.

Dr. Horváth Zsolt orvos-igazgató köszöntőjében kiemelte:

A Semmelweis-napi ünnep alkalmat kínál a távoli és a közeli múltra való visszatekintésre. Ahogy Semmelweisnek is a betegek gyógyulásába vetett hite, akaratereje és a tudása adta a hátteret munkájához, úgy nekünk is ezt az utat kell követnünk.” hangsúlyozta az orvos-igazgató, hozzátéve:

A kórház a távoli és a közeli múltban is szép eredményeket ért el. a követelményeknek megfelelve. A kórház minden dolgozója tudása legjavát adja és a legnagyobb szeretettel, odaadással viseltet a betegek, hozzátartozóik és a munkatársaik irányába.”– mondta Horváth Zsolt, a továbbiakban kifejtve: Biztos vannak hiányosságok, és sajnos a múltból hozott örökség - gondolok itt a Covid-járványra - megtizedelte sorainkat, nehézzé tette az ellátást. A beteg-orvos viszonyt is kicsit megváltoztatta, de ebből is erőt merítünk, és előre tekintünk. A továbbiakban is szép reménnyel nézünk majd akár a kórház, akár a magyar egészségügy állapotának javulására. Ehhez kell egy erős csapat, ami nálunk adott – mondta az orvosi-igazgató, aki elismerését kifejezve zárta beszédét.

Semmelweis Ignácról, „az anyák megmentőjéről” való megemlékezést követően elismeréseket, főorvosi és adjunktusi előléptetéseket, illetve osztályvezetői főorvosi megbízásokat adtak át a munkatársaknak, és gratuláltak az állami, valamint egyéb elismerésben részesült kollégáknak.

Mint Kalocsát érintően elhangzott: a Belügyminisztérium központi ünnepségén a belügyminiszter az életműdíjnak számító Batthyany-Strattmann László Díj miniszteri elismerésben részesítette Id. Dr. Feke Gyula főorvost.
A Dr. Gondos Miklós vármegyei intézményvezető felterjesztésében foglaltak szerint: Dr. Feke Gyula 1976.10.25-én általános orvosi képesítést szerzett a Szegedi Tudományegyetemen „summa cum laude” minősítéssel. 1982-ben belgyógyászati, 2002-ben kardiológiai szakvizsgát, 2015-ben diabetológiai és 2017-ben felnőtt transtorakális echokardiográfiai licencvizsgát szerzett.  1976.10.01-től dolgozik a Kalocsai Kórházban, 1982-től a Belgyógyászati Osztályon. 2006-tól a Kardiológiai Szakrendelésen is részt vesz. 2001 óta az Európai Kardiológus Társaság tagja, 2019 óta „ESC Professional Member”-ként. 2015-től a Magyar Diabétes Társaság „Diabetológus orvosa”. Szakmai érdeklődése a kardiológián belül a kardiológiai és diabetológia határterületeire, a szívelégtelenségre, az ambuláns kardiológiai rehabilitációra, az echokardiológiára, hípertóniára és az utóbbi években a digitalizáció az egészségügyben témakörre terjed ki. Id. Dr. Feke Gyula több évtizede vesz részt aktívan a rezidens orvosok képzésében, melynek következtében több orvos az Ő segítő, támogató munkájának, pártfogásának köszönhetően választotta a Kalocsai Kórházat munkahelyéül és ma már valamilyen vezető pozíciót betöltve erősíti az orvosi kart.  Mindazt a tudást, melyet több évtizeden keresztül elsajátított naponta kamatoztatja a hatékony betegellátás, valamint rezidensképzés területen – áll egyebek mellett a kitüntetésre történő felterjesztésben. 

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Az ünnepségen főorvosi előléptetésben részesült a Kalocsai Szent kereszt Kórház Sürgősségi Betegellátási Osztálya osztályvezetője, Dr. Hum Zsigmond.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Kiváló Kórházi Dolgozó címben részesítették Zsinkáné Rideg Anitát, Kiváló Ápoló elismerést kapott Lakatosné Tótyik Ildikó, Kiváló Asszisztens lett Tóth Helga, kiváló előadó - ügyintéző elismerést vehetett át Tóthné Sztankó Edit.

 

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.
2024-07-12 13:52:28
Már csak a látvány miatt is érdemes volt kilátogatni július 6-án, szombaton az Érsekkertbe, ahol szebbnél szebb motorok sorakoztak fel a IX. Motoros vezetéstechnikai és családi napon. A kétkerekűek szerelmesei nemcsak élményekkel, de hasznos tudnivalókkal és tanácsokkal is gazdagodtak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK