2023. 09. 28. csütörtök
Vencel
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

A Paks II. beruházás volt a téma a fórumsorozaton

2023. 09. 18., 14:13

Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást.

Egy ilyen léptékű beruházásnál nagyon fontos, hogy a helyben élők első kézből jussanak információhoz. Mi többek közt a településvezetőkön keresztül tudunk beszámolni arról, mi a jelentősége ennek a beruházásnak, hol tartunk a projekt megvalósításában, milyen fontos mérföldkövek vannak előttünk."– fogalmazott Rákóczi Péter.


A Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója rámutatott, hogy a régióban élők megszokták az atomerőmű szomszédságát, jó tapasztalatokkal rendelkeznek róla. Mint hangsúlyozta, természetesen a médiában és online felületeiken is folyamatos a tájékoztatás, így Soprontól Gyuláig, Los Angelestől Melbourne-ig bárki nyomon követheti a beruházást, de a személyes tájékoztatás meghatározó, mert az itt élők a legjobb hírvivői a Paks II. projektnek.


Az ilyen találkozások a visszajelzések miatt is fontosak, mi most azt tapasztaltuk, hogy a településvezetők érdeklődnek a beruházás iránt, tájékoztatásuk szerint nagy a várakozás a régióban."Ezt dr. Filvig Géza polgármester is megerősítette a sorozat negyedik állomásán, Kalocsán.


Az energiaválság megmutatta, mennyire fontos, hogy minél önállóbb legyen az ország az energiaellátás terén. A Paks II. beruházás az egész ország számára előrelépést jelent és az itt élők számára is meghatározó lesz.”

– húzta alá. Véleménye szerint a közvetlen, autentikus információ a ma tapasztalható hírdömpingben különösen fontos. Mint aláhúzta, a Paks II. beruházás egyik hozadéka, hogy híd épül a Dunán Kalocsánál, így a beruházáshoz és az autópályához is „közelebb” kerül a város. – Megszoktuk, hogy nukleáris létesítmény mellett élünk, várjuk a beruházást és annak jótékony hatását a térségre – összegezte.

A hat állomásból álló fórumsorozatot a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács és a KDMFÜ Nonprofit Kft. szervezte azzal a céllal, hogy a 99 települést magába foglaló kiemelt térség fejlesztésének aktualitásait, a települések igényeit megvitassák. Grónay Andrea, a kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy elkészült és a kormány elfogadta a kiemelt térség közép és hosszú távú fejlesztési stratégiáját és operatív programját. Előbbi 2027-ig, utóbbi 2035-ig nyújt kitekintést.

Hat prioritási területet fogalmaztunk meg, reméljük, kapunk megfelelő forrást a megvalósításhoz."– fogalmazott. Grónay Andrea arra is kitért, hogy a workshopok során azért kérték a Paks II. Zrt. partnerségét, mert a beruházás hosszú távon jelentős hatást gyakorol a térség gazdaságára, fejlődésére, ezért össze kell hangolniuk vele az általuk koordinált tevékenységet.
* Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 07:10
Muzsikaszótól lesz hangos a város, amikor néptáncosaink színes forgataga a város hét pontján tart majd bemutatókat a Kalocsai Szüreti Felvonulás keretében. A helyszínek közt nyolc lovas kocsi szállítja majd a hagyományőrzőket, akik között talán már határon túliakat is láthatunk majd. Mutatjuk az időpontot és a helyszíneket!
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 28., 10:12
Egy hónap múlva délután öt órakor már sötét lesz. Még >>>
2023. 09. 28., 09:14
Igazi C-vitamin bomba a piros csipkebogyó! Még >>>
2023. 09. 27., 16:56
A Kórházlelkészi Szolgálatának működése - mely a „Kéz a kézben” nevet kapta - jóval túlmutat a lelkipásztori szentségkiszolgáltatáson és az időszakos kórházi szentmiséken. Még >>>
2023. 09. 27., 10:33
Valaki kihasználta, hogy a vendégek nem zárták be az ajtót; az ismeretlen a szobából elemelt közel 150.000 forintot. Még >>>
2023. 09. 26., 12:16
Úgy tett, mintha megcsalt férjként rajtakapta volna az asszonyt és egy gázriasztó pisztollyal kirabolta a „házasságtörésben vétkes" férfi riválisát. Még >>>
2023. 09. 25., 17:54
A tűz felügyelet nélkül nem hagyható, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK