2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Új év, új élet. A sport kimagasló, és a „bulizási” is dübörgött szilveszterkor

Téglás Boglárka  |  2018. 01. 07., 11:23

Változásokat hozott magával az új esztendő a postán és az utakon is, amikről nem árt ha gyorsan tájékozódsz! Városunk sportjáról csak jót tudunk írni, a szilveszterről meg mindenki döntse el maga... Ez lesz most a divat, a BULIZÁSI- ahogy Dorina énekli. Tóth Dani viszont megmutatja nektek, nekünk, hogy hogyan bulizott Kalocsa, Bátya és Dunapataj a teljesség igénye nélkül újévkor, ezáltal segít emlékezni is az "áldozatoknak" :) Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

Pezsgővel, tűzijátékkal, bulival, tánccal, jó hangulattal indult el a 2018-as év, amit Tóth Dani is megörökített. Kalocsa, Bátya, Dunapataj, a teljesség igénye nélkül. Sem a szórakozóhelyek, sem a házibulik nem maradtak ki a repertoárból. Egy biztos, a Patron 8. részéből egy igazán kerek képet kaphatunk arról, ki hogyan ünnepelt az év ezen napján. Dani segít emlékezni! :)

Először is, Isten hozott nálunk, Kevin! 

A Kalocsai Szent Kereszt Kórház Szülészeti, Nőgyógyászati Osztályán január 3-án, 9 óra 5 perckor látta meg a napvilágot a 2018. év első újszülöttje, Kolompár Kevin, akit bátyai édesanyja harmadik gyermekeként, császármetszéssel segítettek a világra. Az édesanyát, Kolompár Szamantát nem sokkal a szülés előtt vették fel az osztályra, ahol az orvosok és a szülésznők már maguk is kíváncsiak voltak, mikor születik, és ha már világra jött, kisfiú vagy kislány lesz-e a város idei évi első babája. Az anyukának, Kevinnek és az egész családnak sok boldogságot, egészséget és örömet kívánunk a nagy esemény alkalmából

Ma is tanultunk valamit

Holnaptól viszik el a fenyőfákat!
A fenyőfákat az ingatlan előtti közterületre kell kihelyezni a gyűjtési napon reggel 7 óráig, és az elszállítás időpontjáig ott is kell hagyni, oly módon, hogy azt a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatni tudja.

A fenyőfabegyűjtés időpontjai: Január 8-12 és 22-26.

Drágulnak a postai szolgáltatások január 16-tól
Átlagosan 3%-os áremelkedés várható: a hivatalos irat ára 10 forinttal 370 forintra, az ajánlott és tértivevény többletszolgáltatás pedig 5-5 forinttal 295 és 205 forintra nő. A postai egyetemes szolgáltatásban nyújtott belföldi postacsomag ára a leggyakoribb, 2 kilogramm alatti súly esetén 1490 forintról 1530 forintra, az MPL üzleti csomag ugyanezzel a súlyhatárral 1690 forintról 1740 forintra, postaponti kézbesítés esetén 1320 forintról 1355 forintra emelkedik. Az MPL Netcsomag a leggyakrabban igénybe vett S méret esetében háznál kézbesítés esetén 1530 forint, postaponti kézbesítésnél 1180 forint lesz. A belföldi EMS gyorsposta 1 kilogrammig 3790 forintról 3900 forintra nő. Viszont nem emelkedik a leggyakrabban feladott termék, a nem könyvelt – más néven közönséges – levél, valamint az elsőbbségi levél díja, a levelezőlap és a képeslap ára. Szintén nem változik a csomagautomata ára, sem az üzleti csomaghoz kapcsolódó többletszolgáltatások – például az értéknyilvánítás, délutáni vagy szombati kézbesítés – díjai, sem a nemzetközi csomagárak.

Csak munkanapokon és csak munkaidőben síkosságmentesítenek és túrnak havat
Erről Loibl László, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője tartott keserű hangvételű sajtótájkoztatót a héten, szükség lesz tehát a fokozott odafigyelésre, ha lesz még havazás!
Visszalépések várhatóak a város virágosításában is: biztosan nem lesznek a villanyoszlopokon muskátlik, mert nem lesz rá pénz – fejtette ki az ügyvezető.

Február végéig lehet pályázni az idei Kalocsa ART kiállításon való részvételre
A kiállításon való részvételre a pályázatot a Viski Károly Múzeum hirdeti meg kalocsai, Kalocsa környéki, illetve Kalocsához kötődő képzőművészek számára, akik maximum 5, 2016 és 2018 között készített, Kalocsán eddig nem kiállított alkotással jelentkezhetnek. 
Jelentkezni vagy bővebb információt kérni a Schöffer Gyűjteményben (Kalocsa, Szent István kir. út 76.) lehet Mácsainé Iván Évánál (+36 20 409 5575, macsaineivaneva@gmail.com).

Változnak a rendőrség traffipaxozási szokásai
2018-ban kevesebbszer lehet majd találkozni az autópályák, illetve autóutak hídjairól, felüljáróiról sebességet mérő rendőrökkel. Azonban lakott területen belül, illetve a balesetveszélyes csomópontoknál, valamint a kétsávos utakon jóval többször kell a háromlábúra számítani.

Az elmúlt hetekben mért adatok alapján Kalocsa levegőminősége teljesen átlagosnak, normálisnak bizonyult. Azonban a végső megkönnyebbülésig hátravan még három további mérés, amelyek egyenként két hetet vesznek majd igénybe, így tavasszal, nyáron és végül ősszel is megjelenik városunkban az Akusztika Mérnöki Iroda Kft. mérőautója.

Ami a sportot illeti

Az utóbbi években már látványosan elsorvadt az egykoron oly nagy népszerűségnek örvendő szilveszteri utcai futóverseny iránti érdeklődés, a hajdani közel ezres nagyságrend mára már alig félszázra zsugorodott. Akik viszont jöttek a Kalocsai Földön Futók karizmatikus vezetőjének, Posztobányi Zoltánnak a hívó szavára, azok egy „jóízűt” futhattak a város utcáin a mintegy 5 kilométeres távon, a nap hangulatához illő extrém jelmezekben.

Évzáró bankettel ünnepeltek a röpisek

A nyáron edzőváltáson átesett szakosztály – Kováts Ágnestől Szigeti Anna vehette át a kormányrudat –, ebben a megújult közegben pozitív mérleggel, mi több dicséretes győzelmekkel megfűszerezve zárta a bajnoki alapszakasz eddigi etapját, hiszen hét győzelem mellett hat vereségével a rangot adó negyedik helyen áll a tíz csapatos csoportban.

Győzni tudtunk: Tatán, Érden, a „Közgáz” ellen és „Palotán”, valamint az UTE, a Gödöllő és ismét az érdiek ellen hazai pályán.
December 22-én, pénteken este a Kalocsai Teniszcentrum ünnepváróan feldíszített helyiségében a fenti eredménysort, és természetesen egymást is ünnepelték röplabdázóink a KSE elnöke Jenei Tibor és szponzoraik jelenlétében, ahol egy hangulatos záró banketten koccintottak az elért sikerekre.

Megfogyva bár, de törve nem!

A Gézengúz Utánpótlás Kézilabda Club Kalocsa szépreményű fiatal serdülő kézilabdázói a 2017/18-as bajnoki évadban is jó teljesítményt nyújtottak egy megújult bajnoki közegben, a Fiú Serdülő III. osztály Dél-Nyugat csoportjában.
Fiataljaink az ötödik helyről várhatják a tavaszi folytatást, ráadásul úgy, hogy mindössze két ponttal vagyunk csak lemaradva az ezüstérmes helyen álló pécsiektől.

Kalocsai Kézilabda Club

A megyebajnokságban szereplő női együttese története legjobb teljesítményével, egyben legjobb helyezésével zárta a 2017/18-as évad őszi szakaszát, ráadásul lányaink a harmadik helyen csupán két pontos hátrányban állnak a Bácsalmástól és a listavezető kiskunhalasi amazonoktól.
Aki követi őket tudja, hogy soha ilyen mennyiségű és intenzitású munkát nem végeztek még a lányok a gárda 2008-as megalakulása óta.
A legjobb gólszerzők: Alföldi Babett 103, Fábián Emőke 69, Bors Ramóna 50, Tóth Gabriella 39 találattal.

A „kossuthos” diák nyerte a megyei diákolimpiát

December 20-án, Soltvadkert volt a rendező házigazdája az Asztalitenisz „B”-kategória megyei diákolimpiai fináléjának, ahol a VI. korcsoportos fiúk kilenc fős mezőnyében a kalocsai Kossuth Zsuzsanna középiskola végzős diákja Rogács Erik a bajnoki dobogó legfelső fokára állhatott.


Erik KÉPVISELHETI MAJD BÁCS MEGYÉT A KARCAGON MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ ORSZÁGOS DÖNTŐBEN.

Egész héten gondolkodtam, mikor ültem az iskolapadban... ♫

Nem olyan rég robbant be a köztudatba a fiatal lány, Dorina, akinek Buli Buli című slágere igazi közönségkedvenc lett és nemrég megjelent új klipje is. A 13 éves lány mesélt a hirtelen jött népszerűségről, és azt is elárulta, hogyan tudja összeegyeztetni tanulmányait a fellépésekkel.

Ahogy korábban írtuk, Dorina szilveszter előttre ígérte nekünk új klipjét, amit ha eddig nem láttatok, feltétlen nézzetek meg:

Segíteni jó!

Január 12-én az E.T. Pizzériában jótékonysági adománygyűjtést szerveznek Lakatos Norbinak, a lufizsonglőrnek, hogy kijuthasson Amerikába egy nemzetközi megmérettetésre és ezzel valóra válthassa az álmát.
A hajtogatott lufid mellé ne felejts el csillámtetkót is kérni, valamint E.T.-ék vendégül látnak egy szelet pizzával is. :) 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK