2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Heti körkép – Nem csak Kalocsa híreivel

Illés György Cinó  |  2019. 10. 04., 14:15

Dusnokon az egészségügyi infrastruktúra megújításában tettek újabb fontos lépést, Solton újabb nagyrendezvénnyel költötték városuk jó hírét, Uszód a község polgármesterének átadott miniszteri kitüntetés révén került válogatásunkba. Kalocsán új nevet kapott a KSE Városi Sporttelep, focistáink ezúttal idegenben győztek, és eddig csak egy gólt kaptak, a kézilabdás lányok pedig elsöprő győzelmet arattak idehaza. A nyár elején történt családi drámáról – a szívtájékon szúrt nevelőapa esetéről – újabb fordulatokról szereztünk tudomást.

Ezúttal felvételről láthatják munkatársaink, Borbély-Juhász Ágnes és Tóth Barna csevegését a hét legérdekesebb híreiről:

HÍREK A KALOCSAI-SÁRKÖZBŐL

Dusnokon megújult a Gyermekorvosi és védőnői rendelő

Húszmilliós TOP pályázati forrás felhasználásával megújult Dusnokon a gyermekorvosi és a védőnői rendelő, amelyet bensőséges ünnepség keretében adtak át szeptember 27-én. A gyermekorvosi rendelő avatószalagját Palotai Péter polgármester és dr. Váraljay Edit gyermekorvos vágta át, a helyiségeket Kis Tamás István, katolikus plébános szentelte meg. Ez idén már nem is az első egészségügyi célú épület-felújítás a településen: a télutón adták át a kívül-belül megújult háziorvosi és fogorvosi rendelőt, és az épületben lévő szolgálati lakás fejlesztése is megvalósult.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KALOhírek

Nagyrendezvény Solton

Változatos programokkal, vetélkedőkkel, bemutatókkal, ételkóstolóval izgalmassá tett települési nagyrendezvényt tartottak szeptember 28-án Solton. A rendezvényen részt vett és beszédet mondott Font Sándor országgyűlési képviselő, megnyitó beszédet pedig Kalmár Pál polgármester mondott. A település lakosságát a szó szoros és átvitt értelmében is megmozgató középpontjában a vidéki értékőrzés, a közösségfejlesztés és a hagyományok álltak. Sztárvendég Sipos Tamás, az Irigy Hónaljmirigy és a Sing Sing frontembere volt, de legalább akkora érdeklődés kísérte a régi használati tárgyak, viseletek kiállítását, vagy a mezőgazdasági gépek bemutatóját, valamint a közösségi sportversenyeket is.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KALOhírek

KÖZÉLET POLITIKA

Molnár Ferenc nevét viseli mostantól a KSE Városi Sporttelep

A névadásról a hétfő délelőtti képviselő-testületi ülésen határozott a kalocsai önkormányzati grémium. A „Mágusról” ilyen módon történő megemlékezésre a KFC vezetősége tett javaslatot.

Rangos elismerést kapott Bedi Gyula

Ezúttal nem fotósként, hanem polgármesterként végzett munkáját értékelték Uszód község önkormányzatának vezetőjét: a Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából rendezett központi ünnepségen Pogácsás Tibortól a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárától vehetett át miniszteri díjat mások mellett Bedi Gyula. Az államtitkár az alkalmat arra is megragadta, hogy összefoglalja az önkormányzati rendszer fejlődésének történetét az 1990-es rendszerváltástól napjainkig.

KÉKFÉNY

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KALOhírek

Új információk az „Igazságosztó” fiatalkorú késelőről

Nyár elején borzolta a kedélyeket az a bűntény, amikor egy konyhakéssel szúrta szívtájékon nevelőapját egy mindössze 15 éves fiú. Ő jelenleg előzetesben várja a bírósági döntést. Az áldozat életét sikerült megmenteni, de egyik karja lebénult – ez súlyosbító körülmény lehet a tárgyaláson.

Az eset hátteréről új információkat sikerült megtudnunk, amelyek közül a leginkább elgondolkodtató részlet nem is az sértettre, de még csak az elkövetőre sem, hanem az ügy mellékszereplőjére, a közösségi médiában önmagát „Igazságosztónak” nevező, fiatal késelő édesanyjára vonatkozik. Nem véletlen, hogy a fogságban kapcsolattartóként nagymamáját jelölte meg…

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KALOhírek

Bemutatkoztak, programot ismertettek a Szívből Kalocsáért Egyesület jelöltjei

Két városi szintű kampányrendezvényt is tartott Bagó Zoltán polgármesterjelölt és képviselőjelölt-társai, Gyarmati-Simigh Dóra, dr. Zsigmond Katalin, Turi Tibor, Farkas Sándor, Kollár János, Kovács Margit, dr. Pap Gizella és Molnár Krisztián.

Múlt csütörtökön Burai Krisztián föllépésével színesített fórumon mutatkoztak be a jelöltek az érsekkerti szabadtári színpadon, és röviden ismertették a város és az egyes körzetek jövőjével kapcsolatos elképzeléseiket, e hét hétfőn pedig a színházban tartottak lakossági fórumot, amelyen Bagó Zoltán az uniós forrásokhoz való hozzáférés kérdéseiről tartott előadást.

SPORT

Hatalmas arányú győzelmet arattak a kalocsai kézilabdás lányok

Mégpedig a tavalyi bronzérmes, a majsai amazonhad fölött arattak diadalt múlt szombaton hazai pályán, 30–19-es végeredménnyel 11 gólt verve rá az örök riválisunkra. Cikkünkben megszólal Dávidházi Sándor edző is, aki egészséges optimizmussal nyilatkozott portálunknak.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KALOhírek

Otthon verte a sereghajtót a KFC

Focistáink az eddig győzelem nélkül álló, mindössze egy döntetlennel szerénykedő Bácsalmás PVSE alakulatánál vendégeskedtek múlt vasárnap, és a vendégjoggal nem túlzottan visszaélve 1–2 arányú győzelemmel tértek haza. Kohány Balázs edző portálunknak adott értékelésében rámutatott, hogy az ellenfél jelenlegi helyezése messze nem tükrözi csapatuk ütőképességét, ezért nem vehették félvállról a meccset, de az eddigi eredmények tükrében, amelyek szerint mindössze egy kapott góllal áll csapatunk, és 12 külön pontot söpörtek be, bizakodva tekint a folytatásra is.

PROGRAMAJÁNLÓ

Pénteken délután négykor a Negyvennyolcasok terén tartják a kalocsai önkormányzat Aradi Vértanúk Emléknapjának tiszteletére szervezett megemlékezését.

Péntek fél ötkor kezdődik a Méhecskék Sportegyesület TAO-forrásból megvalósult, új füves focipályájának átadója, a pályát stílusosan focimeccsel avatva: a Méhecskék U11–Kinderball U11 bemutató mérkőzés szórakoztatja előbb a közönséget öt órai kezdettel, majd a szülők gyerekek focijával folytatódik a rendezvény hat órától.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KALOhírek

Pénteken hét órára dr. Filvig Géza és Sztojka István az RNÖ elnöke, a Firosz nemzetiségi önkormányzati képviselőjelöltje Mamukó Berci koncertjére várja a Szőlőhegy Szabadidőközpontba az érdeklődőket.

Szombaton az új Vízi turisztikai központ átadásával egybekötött szüreti felvonulást tartanak Dusnokon.

Szombaton az Idősek Világnapja alkalmából a Nagyasszonyunk Katolikus Iskola színháztermébe várja Egy rózsaszál című zenés estjére Filvig Géza polgármesterjelölt. Közreműködik a Szirt együttes.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KALOhírek

Jövő hétfőn, október 7-én, 10 órától Solton, a Béke tér 1. szám alatti Városháza dísztermében a vállalkozókat érintő aktuális ismeretekről tartanak workshopot „Marketing trendek és tanácsok kisvállalkozásoknak!” címmel.

Jövő kedden 9 órától tartják városunkban az immár nagy hagyományokra visszatekintő, Te is lehetnél című érzékenyítő programot az Érsekkertben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés