2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Heti körkép – Nem csak Kalocsa híreivel

Illés György Cinó  |  2019. 10. 04., 14:15

Dusnokon az egészségügyi infrastruktúra megújításában tettek újabb fontos lépést, Solton újabb nagyrendezvénnyel költötték városuk jó hírét, Uszód a község polgármesterének átadott miniszteri kitüntetés révén került válogatásunkba. Kalocsán új nevet kapott a KSE Városi Sporttelep, focistáink ezúttal idegenben győztek, és eddig csak egy gólt kaptak, a kézilabdás lányok pedig elsöprő győzelmet arattak idehaza. A nyár elején történt családi drámáról – a szívtájékon szúrt nevelőapa esetéről – újabb fordulatokról szereztünk tudomást.

Ezúttal felvételről láthatják munkatársaink, Borbély-Juhász Ágnes és Tóth Barna csevegését a hét legérdekesebb híreiről:

HÍREK A KALOCSAI-SÁRKÖZBŐL

Dusnokon megújult a Gyermekorvosi és védőnői rendelő

Húszmilliós TOP pályázati forrás felhasználásával megújult Dusnokon a gyermekorvosi és a védőnői rendelő, amelyet bensőséges ünnepség keretében adtak át szeptember 27-én. A gyermekorvosi rendelő avatószalagját Palotai Péter polgármester és dr. Váraljay Edit gyermekorvos vágta át, a helyiségeket Kis Tamás István, katolikus plébános szentelte meg. Ez idén már nem is az első egészségügyi célú épület-felújítás a településen: a télutón adták át a kívül-belül megújult háziorvosi és fogorvosi rendelőt, és az épületben lévő szolgálati lakás fejlesztése is megvalósult.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KALOhírek

Nagyrendezvény Solton

Változatos programokkal, vetélkedőkkel, bemutatókkal, ételkóstolóval izgalmassá tett települési nagyrendezvényt tartottak szeptember 28-án Solton. A rendezvényen részt vett és beszédet mondott Font Sándor országgyűlési képviselő, megnyitó beszédet pedig Kalmár Pál polgármester mondott. A település lakosságát a szó szoros és átvitt értelmében is megmozgató középpontjában a vidéki értékőrzés, a közösségfejlesztés és a hagyományok álltak. Sztárvendég Sipos Tamás, az Irigy Hónaljmirigy és a Sing Sing frontembere volt, de legalább akkora érdeklődés kísérte a régi használati tárgyak, viseletek kiállítását, vagy a mezőgazdasági gépek bemutatóját, valamint a közösségi sportversenyeket is.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KALOhírek

KÖZÉLET POLITIKA

Molnár Ferenc nevét viseli mostantól a KSE Városi Sporttelep

A névadásról a hétfő délelőtti képviselő-testületi ülésen határozott a kalocsai önkormányzati grémium. A „Mágusról” ilyen módon történő megemlékezésre a KFC vezetősége tett javaslatot.

Rangos elismerést kapott Bedi Gyula

Ezúttal nem fotósként, hanem polgármesterként végzett munkáját értékelték Uszód község önkormányzatának vezetőjét: a Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából rendezett központi ünnepségen Pogácsás Tibortól a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárától vehetett át miniszteri díjat mások mellett Bedi Gyula. Az államtitkár az alkalmat arra is megragadta, hogy összefoglalja az önkormányzati rendszer fejlődésének történetét az 1990-es rendszerváltástól napjainkig.

KÉKFÉNY

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KALOhírek

Új információk az „Igazságosztó” fiatalkorú késelőről

Nyár elején borzolta a kedélyeket az a bűntény, amikor egy konyhakéssel szúrta szívtájékon nevelőapját egy mindössze 15 éves fiú. Ő jelenleg előzetesben várja a bírósági döntést. Az áldozat életét sikerült megmenteni, de egyik karja lebénult – ez súlyosbító körülmény lehet a tárgyaláson.

Az eset hátteréről új információkat sikerült megtudnunk, amelyek közül a leginkább elgondolkodtató részlet nem is az sértettre, de még csak az elkövetőre sem, hanem az ügy mellékszereplőjére, a közösségi médiában önmagát „Igazságosztónak” nevező, fiatal késelő édesanyjára vonatkozik. Nem véletlen, hogy a fogságban kapcsolattartóként nagymamáját jelölte meg…

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KALOhírek

Bemutatkoztak, programot ismertettek a Szívből Kalocsáért Egyesület jelöltjei

Két városi szintű kampányrendezvényt is tartott Bagó Zoltán polgármesterjelölt és képviselőjelölt-társai, Gyarmati-Simigh Dóra, dr. Zsigmond Katalin, Turi Tibor, Farkas Sándor, Kollár János, Kovács Margit, dr. Pap Gizella és Molnár Krisztián.

Múlt csütörtökön Burai Krisztián föllépésével színesített fórumon mutatkoztak be a jelöltek az érsekkerti szabadtári színpadon, és röviden ismertették a város és az egyes körzetek jövőjével kapcsolatos elképzeléseiket, e hét hétfőn pedig a színházban tartottak lakossági fórumot, amelyen Bagó Zoltán az uniós forrásokhoz való hozzáférés kérdéseiről tartott előadást.

SPORT

Hatalmas arányú győzelmet arattak a kalocsai kézilabdás lányok

Mégpedig a tavalyi bronzérmes, a majsai amazonhad fölött arattak diadalt múlt szombaton hazai pályán, 30–19-es végeredménnyel 11 gólt verve rá az örök riválisunkra. Cikkünkben megszólal Dávidházi Sándor edző is, aki egészséges optimizmussal nyilatkozott portálunknak.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KALOhírek

Otthon verte a sereghajtót a KFC

Focistáink az eddig győzelem nélkül álló, mindössze egy döntetlennel szerénykedő Bácsalmás PVSE alakulatánál vendégeskedtek múlt vasárnap, és a vendégjoggal nem túlzottan visszaélve 1–2 arányú győzelemmel tértek haza. Kohány Balázs edző portálunknak adott értékelésében rámutatott, hogy az ellenfél jelenlegi helyezése messze nem tükrözi csapatuk ütőképességét, ezért nem vehették félvállról a meccset, de az eddigi eredmények tükrében, amelyek szerint mindössze egy kapott góllal áll csapatunk, és 12 külön pontot söpörtek be, bizakodva tekint a folytatásra is.

PROGRAMAJÁNLÓ

Pénteken délután négykor a Negyvennyolcasok terén tartják a kalocsai önkormányzat Aradi Vértanúk Emléknapjának tiszteletére szervezett megemlékezését.

Péntek fél ötkor kezdődik a Méhecskék Sportegyesület TAO-forrásból megvalósult, új füves focipályájának átadója, a pályát stílusosan focimeccsel avatva: a Méhecskék U11–Kinderball U11 bemutató mérkőzés szórakoztatja előbb a közönséget öt órai kezdettel, majd a szülők gyerekek focijával folytatódik a rendezvény hat órától.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KALOhírek

Pénteken hét órára dr. Filvig Géza és Sztojka István az RNÖ elnöke, a Firosz nemzetiségi önkormányzati képviselőjelöltje Mamukó Berci koncertjére várja a Szőlőhegy Szabadidőközpontba az érdeklődőket.

Szombaton az új Vízi turisztikai központ átadásával egybekötött szüreti felvonulást tartanak Dusnokon.

Szombaton az Idősek Világnapja alkalmából a Nagyasszonyunk Katolikus Iskola színháztermébe várja Egy rózsaszál című zenés estjére Filvig Géza polgármesterjelölt. Közreműködik a Szirt együttes.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: KALOhírek

Jövő hétfőn, október 7-én, 10 órától Solton, a Béke tér 1. szám alatti Városháza dísztermében a vállalkozókat érintő aktuális ismeretekről tartanak workshopot „Marketing trendek és tanácsok kisvállalkozásoknak!” címmel.

Jövő kedden 9 órától tartják városunkban az immár nagy hagyományokra visszatekintő, Te is lehetnél című érzékenyítő programot az Érsekkertben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK