2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Átadták a felújított gyermekorvosi és védőnői rendelőt Dusnokon

Átadták a felújított gyermekorvosi és védőnői rendelőt Dusnokon
Zsiga Ferenc  |  2019. 09. 28., 14:32

A Gyermekorvosi és a védőnői rendelő megújítása, egyúttal az ott dolgozó szakemberek, a nagyközönség számára való átadása alkalmával rendeztek bensőséges ünnepséget Dusnokon szeptember 27-én. A megyei önkormányzat TOP pályázatán elnyert 20 millió forintból felújított, gyermekbarát színekben tündöklő, mese illusztrációkkal barátságosabbá tett, tágas, immár energiahatékony rendelőre azért is nagy szükség van, mert Dusnok azon községek közé tartozik, ahol a megszületett gyermekek száma évről évre emelkedik.

A gyermekorvosi rendelő avatószalagját Palotai Péter polgármester és dr. Váraljay Edit gyermekorvos vágta át, a helyiségeket Kis Tamás István, katolikus plébános szentelte meg, majd a felújított, több részből álló rendelőegységet az alkalomra összegyűlt közönség körbejárhatta, megtekinthette.

Mint megtudtuk, az átalakítás, felújítás alkalmával a rendelő falát díszítő életfát újrafestették. Az ágak egyes leveleire majd azoknak az újszülötteknek a neve kerül, akiket a védőnői szolgálat ellátott, illetve ellát majd a jövőben.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

Mint emlékezetes, Dusnokon februárban adták át a településképi szempontból is jelentős, kívül-belül megújult háziorvosi és fogorvosi rendelőt, de a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP pályázatán elnyert 48,5 millió forintból az épületben lévő szolgálati lakás fejlesztése is megvalósult.

A Vajas-híd felől érkezőket immár egy korszerű, a településkép szempontjából is figyelemre méltó létesítmény fogadja.
bővebben ...

A megújult gyermekorvosi és védőnői rendelő pénteki átadásával az önkormányzat a TOP pályázat segítségével gyakorlatilag teljes egészében korszerűsítette a kötelező, illetve önként vállalt feladatai közé sorolt egészségügyi alapellátás infrastruktúráját. Mint Palotai Péter portálunknak hangsúlyozta, mindkét beruházás esetében nem csak a modernizálás, de a dolgozók élet- és munkakörülményeinek a javítása, az energiahatékonyság növelése révén a közüzemi számlák csökkentése volt a cél.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés