2023. 06. 09. péntek
Félix
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Átadták a felújított gyermekorvosi és védőnői rendelőt Dusnokon

Átadták a felújított gyermekorvosi és védőnői rendelőt Dusnokon
Zsiga Ferenc  |  2019. 09. 28., 14:32

A Gyermekorvosi és a védőnői rendelő megújítása, egyúttal az ott dolgozó szakemberek, a nagyközönség számára való átadása alkalmával rendeztek bensőséges ünnepséget Dusnokon szeptember 27-én. A megyei önkormányzat TOP pályázatán elnyert 20 millió forintból felújított, gyermekbarát színekben tündöklő, mese illusztrációkkal barátságosabbá tett, tágas, immár energiahatékony rendelőre azért is nagy szükség van, mert Dusnok azon községek közé tartozik, ahol a megszületett gyermekek száma évről évre emelkedik.

A gyermekorvosi rendelő avatószalagját Palotai Péter polgármester és dr. Váraljay Edit gyermekorvos vágta át, a helyiségeket Kis Tamás István, katolikus plébános szentelte meg, majd a felújított, több részből álló rendelőegységet az alkalomra összegyűlt közönség körbejárhatta, megtekinthette.

Mint megtudtuk, az átalakítás, felújítás alkalmával a rendelő falát díszítő életfát újrafestették. Az ágak egyes leveleire majd azoknak az újszülötteknek a neve kerül, akiket a védőnői szolgálat ellátott, illetve ellát majd a jövőben.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

Mint emlékezetes, Dusnokon februárban adták át a településképi szempontból is jelentős, kívül-belül megújult háziorvosi és fogorvosi rendelőt, de a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP pályázatán elnyert 48,5 millió forintból az épületben lévő szolgálati lakás fejlesztése is megvalósult.

A Vajas-híd felől érkezőket immár egy korszerű, a településkép szempontjából is figyelemre méltó létesítmény fogadja.
bővebben ...

A megújult gyermekorvosi és védőnői rendelő pénteki átadásával az önkormányzat a TOP pályázat segítségével gyakorlatilag teljes egészében korszerűsítette a kötelező, illetve önként vállalt feladatai közé sorolt egészségügyi alapellátás infrastruktúráját. Mint Palotai Péter portálunknak hangsúlyozta, mindkét beruházás esetében nem csak a modernizálás, de a dolgozók élet- és munkakörülményeinek a javítása, az energiahatékonyság növelése révén a közüzemi számlák csökkentése volt a cél.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 06. 07., 10:16
Szinte elkényezteti a kiskőrösi és környékbeli komolyzene kedvelőket az a koncertkínálat, ami az utóbbi időben elérhető a városban. Helyi kötődésű, világhírű pályát befutott művészek látogattak vissza több alkalommal is szülővárosukba, hogy virtuóz játékukkal elkápráztassák a műértő közönséget.
2023-06-06 19:52:00
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 09., 08:38
Megszaporodtak a kullancsok az egész országban, de különösen a városokban. Még >>>
2023. 06. 08., 16:37
A NOVOFER Alapítvány, a reál tárgyak magas szintű elsajátításának ösztönzése érdekében „TUDATOS EGÉSZSÉG” címmel idén is meghirdette a Gábor Dénes Ösztöndíj pályázatot a hazai és a határainkon túl élő, magyarul tudó középiskolások körében. Még >>>
2023. 06. 08., 11:29
- Miért jöttél? A boldogság Kék Madaráért, a műsorokért, a fellépő művészekért, a szórakozásért, a támogatásért, a beteg gyermekekért? Nem számít, jöttél! Tömegével jöttél, mosolyogva, csillogó szemmel, várakozó mosollyal, földöntúli boldogsággal a végén. Még >>>
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK