2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Dusnokon kívül-belül megújult a háziorvosi rendelő és szolgálati lakás - Településképi jelentőségű beruházás

Zsiga Ferenc  |  2019. 02. 21., 09:40

Dusnokon kívül-belül megújult a háziorvosi rendelőt és fogorvosi rendelőt befogadó épület. A Vajas-híd felől érkezőket immár egy korszerű, a településkép szempontjából is figyelemre méltó létesítmény fogadja. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP pályázatán elnyert 48,5 millió forintból a szolgálati lakás fejlesztése is megvalósult, de mentőbeálló, akadálymentes bejárat és parkoló, új műszerek is segítik a betegellátást. A beruházásról Palotai Péter polgármestert kérdeztük.

A településvezető elmondta: Dusnok Község Önkormányzata 2017-ben nyújtott be pályázatot a megyei önkormányzat TOP Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című felhívására. Az elnyert 48 500 000 forint, vissza nem térítendő uniós forrásból a háziorvosi és fogorvosi rendelő felújítása, a szolgálati lakás korszerűsítése valósult meg, alapvető cél az épület energiahatékonyságának növelése volt.

A dusnoki háziorvosi rendelő 2017-ben
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Palotai Péter arról is beszámolt, hogy belső átalakításokkal új elkülönítő és pihenőszoba, bővítéssel egy adminisztrátori szoba került kialakításra. A betegek igényeinek megfelelően a fogászati rendelő áthelyezésével külön fogászati váróterem jött létre. A változtatás lehetővé teszi, hogy a két betegcsoport ne találkozzon. A belső felújítások részeként teljes körűen megvalósult a villamoshálózat felújítása, burkolatok cseréje, a festések. Az épületben rendelő háziorvos részére defibrillátort is beszereztünk – mondta a polgármester.

Mint hangsúlyozta, a létesítmény külső homlokzati szigetelésében, fejlesztésében a szolgálati lakás is érintett. A fogászati új váróhelyiségben gyermekjátszó sarkot is kialakítottak. A rendelkezésre álló parkolók meghagyásával az épület előtt egy új mentőbeálló és egy akadálymentes parkolót is a betegeket szolgálja.

Az intézmény épülete a felújítást követően
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A polgármester szerint a beruházásban a gazdaságosabb működtetés érdekében tett korszerűsítési munkálatok a meghatározóak, hiszen jelentősen hozzájárulnak a működési költségek csökkentéséhez. Palotai Péter fontosnak tartotta, hogy a szakemberek a födém- és tetőszigetelést a padlástérben oldották meg. Az elvetemedett külső nyílászárókat korszerű, hőszigetelt nyílászárókra cserélték. Az épület komplex külső hőszigetelést kapott, a korszerűtlen kazánok helyett immár kondenzációs kazán, szabályozható termosztatikus szelepekkel ellátott rendszer van az épületben – fejtette ki Palotai Péter.

A polgármester aláhúzta: a beruházás a munkahelyteremtéshez is hozzájárul. A megújult létesítményben összesen öt fő dolgozik. Egy háziorvos, egy körzeti ápoló, egy fogorvos, egy fogorvosi asszisztens, valamint a takarító személyzet.

Dusnokon kívül-belül megújult a háziorvosi rendelőt és fogorvosi rendelőt befogadó épület
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A fejlesztés a TOP-4.1.1-15-BK1 - Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése– Háziorvosi és fogorvosi rendelők felújítása, energiahatékonyságuk növelése Dusnokon projekt keretében valósult meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK