2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Ígéretesen startolt a dusnoki Rác Pünkösd szombaton

Zsiga Ferenc  |  2024. 05. 19., 16:29

Idén kétnaposra szervezték Dusnok hagyományosan egyik legnagyobb közösségi ünnepét, a Rác Pünkösdöt, amelynek szombati és vasárnapi műsorfolyama már az első napon a község valamennyi generációját a Bara Szabadidő Központba csábította. Az idei pünkösdi programnak azzal is hangsúlyt adtak, hogy az alkalomra a helyi újság, a Dusnoki Híradó rendkívüli pünkösdi számmal jelentkezett.

A gyermekeknek a Horgász Egyesület a szórakoztatáson túl az utánpótlás nevelés jegyében rendezett horgászversenyt szombaton. A verseny végén a lázban égő kis pecások az óvodásokkal együtt a Bara tótól csak néhány lépésre felállított színpadhoz vonultak, ahol a Bing nyuszi című gyermekműsor cukorkaágyúval várta őket. Azért nem mindenki ért oda, a nagyobbacskák egy része inkább a körhintánál, a kézműves játszóháznál és a Pirula kézműves műhelynél időzött, az ottani programokba vetette magát.

Miközben a község sportszerető közönsége a Dusnok KSE - Borotai SE nagypályás futballmérkőzésen szurkolt a helyi csapatnak, a Bara Szabadidő Központban Naske-Fábián Anikó Mozgásstúdiója dusnoki tagjai modern balett bemutatót tartottak.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A délutáni Sörpong bajnokság igazából a vállalkozóbb kedvű felnőtteknek szólt, de a gyerekek sem maradtak ki a jóból, ők a frissen szerzett csillámtetoválásokkal, arcfestésekkel és hajfonatokkal büszkélkedve kivételesen egészen 21 óráig élvezhették a gyerek discot.

Az AK26 22 órától adott háromnegyed órás koncertje után Dj Gabriel Aquarel jutott főszerephez, a kitartóbbak egészen hajnali három óráig maradtak.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Az első nap eseményeiről és a vasárnapi programról Bényi Emese, a dusnoki József Attila Művelődési Ház vezetője, főszervező adott interjút.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK