2023. 09. 25. hétfő
Eufrozina, Kende
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Négy hónapja letartóztatásban a nevelőapját szívtájékon szúró, 15 éves „igazságosztó” – Lebénult alkarral, de él a sértett, újabb fordulatok

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 01., 09:01

Megmentették az életét annak az egyik fajszi cégnél dolgozó, 47 éves sükösdi férfinek, akit élettársa 15 éves fia szúrt szívtájékon június 9-én, 19 órakor a sértett otthonában. Időközben a közel négy hónapja letartóztatásban lévő, valószínűleg az ítéletig abban is maradó fiú börtön kapcsolattartónak nem az anyját, hanem a nagyanyját nevezte meg. Értesülésünk szerint az anyát a szakértő gyermeknevelésre alkalmatlannak nyilvánította. A sértett nevelőapa ugyan már túl van az életveszélyen, de egyik alkarja lebénult, ami a fiatalkorú esetében, az esetleg maradandó testi fogyatékosság miatt súlyosbító körülmény lehet majd a bíróságon.

Mint emlékezetes, a különös brutalitással nevelőapjára támadó gyanúsítottnak nem volt elég, hogy a férfit szívtájékon szúrta, de a kést még meg is forgatta a sértett mellkasában. A kishíján elhalálozott, a szúrás miatt erősen kivérzett férfit jó ideig mesterséges kómában tartották. Talán ez okozza, hogy a sérelmére elkövetett súlyos bűncselekményről nincsenek konkrét emlékei.


Forrás: facebook

Az eset óta egyre több információ jutott birtokunkba az elkövetéssel alaposan gyanúsított fiúról, aki szinte az első pillanattól kezdve ellenségesen viselkedett anyja élettársával. Mindeközben a fiú vérszerinti apja börtönbüntetését töltötte, de úgy tudjuk, onnan nem sokkal a fia letartóztatása után szabadult.

Mint emlékezetes, a látszatra békés természetű, de barátai szerint kötekedő, bejegyzései alapján az agresszivitástól, rasszizmustól sem távol álló, letartóztatásban lévő gyanúsított facebook oldalát is megtaláltuk. Neve kezdőbetűit fiatal kora miatt nem írjuk le.

A KALOCSAI NEGYVENNYOLCASOK TERÉN LÉVŐ SZOBORCSOPORT KÖZPONTI ALAKJÁN PÓZOLÓ FIÚ A FACEBOOK PROFILJÁT A NEVE UTÁN ZÁRÓJELBE TETT „AZ IGAZSÁGOSZTÓ” NÉVEN JEGYEZTE.

A büntetőeljárás jelenlegi állása szerint viszont – valószínűleg még hosszú hónapok után, mert az igazságügyi szakértői véleményekre még várni kell - számára érkezik el az igazság pillanata.

 „Vagyok, aki vagyok, az is maradok/Ez a véremben van, tudod ilyenek a nagyok/Családom szent, ha szidod oda kapok/Amíg egy számot írsz, én egy albumot kirakok…" – áll „Az igazságosztó” bejegyzései között.

Ahogy azt a napokban megtudtuk, a szívtájékon szúrt, hosszú ideig mesterséges kómában tartott sértett életéért az orvosok sikerrel küzdöttek, de

JELENLEG EGYIK ALKARJA LEBÉNULT ÁLLAPOTBAN VAN. TERÁPIÁS KEZELÉSEN VESZ RÉSZT, HOGY AZT EGYKOR VALAHOGY TALÁN, VALAMILYEN SZINTEN MAJD HASZNÁLNI TUDJA.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a férfit az esetet követő közel egy hét múlva rövid időre megához térítették a mesterséges kómából, de olyan felzaklatott állapotba került, hogy jobbnak látták, ha továbbra is kómában tartják.

Mint korábban beszámoltunk róla, a férfi élettársának 15 éves fia azon szólalkozott össze a vele közös háztartásban élő nevelőapjával, hogy az egy kiskutyát vitt haza, de erről vele nem egyeztetett. A régóta tartó családi konfliktus ilyenfajta végkimenetele megdöbbentette a fiú édesanyját és a szomszédokat, de még a sokat látott rendőrök is értetlenül álltak az eset előtt.

Sükösdön példa nélküli, hogy egy ilyen, éppen csak a büntethetőségi életkori határt átlépő, egyébként dusnoki kötődéssel is rendelkező fiatalt a legsúlyosabb bűncselekmények egyikével gyanúsítanak.


Forrás: facebook

Az életveszélyes állapotban kórházba szállított férfi a tetthelyen 27 percig feküdt eszméletlenül.

MIRE A MENTŐSZOLGÁLAT MEGÉRKEZETT, SOK VÉRT VESZÍTETT, DE ÓRIÁSI ERŐFESZÍTÉSEK ÁRÁN, AHOGY TUDJUK, SEBÉSZI BRAVÚRRAL, MEGMENTETTÉK AZ ÉLETÉT.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által működtetett police.hu esetet követő tájékoztatása szerint: „A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy 15 éves fiú ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatal 2019. június 9-én 19 óra körül sükösdi otthonukban – előzetes szóváltást követően – szívtájékon szúrta édesanyja élettársát, egy 47 éves férfit.

Az elsődleges orvosi vélemény alapján a sértett életveszélyes sérülést szenvedett.

Információnk szerint a fiú nem csak szívtájékon szúrta a férfit, hanem közben a kést oldal irányba is elmozdította. Talán ennek következménye, hogy a sértett egyik karja a bénulás jegyeit mutatja.
bővebben ...

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható fiatalkorút a rendőrök elfogták és előállították. Őt kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Az eset körülményeit a megyei nyomozók vizsgálják.” – állt a rendőrségi közleményben.

Mint megtudtuk, a 47 éves férfi és a nála fiatalabb élettársa Sükösdről naponta, az egyik fajszi céghez járt dolgozni. A férfi több mint 10 éve, élettársa, az őt megszúró fiú anyja két éve dolgozik a cégnél, mindketten megbecsült tagjai a kollektívának.

A FÉRFI NINCS ABBAN AZ ÁLLAPOTBAN, HOGY A MUNKÁT AKÁRCSAK A KÖZELJÖVŐBEN FELVEGYE.

A fiatalkorú gyanúsítottról. „Az igazságosztóról” utoljára június 4-én, az áradó Duna partján készült fotó, akkor azzal módosította a valószínűleg most is elérhető Facebook profilját.

A DEVIÁNS, AGRESSZIÓBA, RASSZIZMUSBA HAJLÓ BEJEGYZÉSEK ARRA UTALNAK, HOGY AZOKAT EGY BIZONYTALAN ÉRTÉKRENDŰ, FENYEGETŐ, ERŐSZAKRA HAJLAMOS, ÉLETKORA KÖVETKEZTÉBEN IS FORMÁLÓDÓ SZEMÉLYISÉG ÍRTA, AKI EZZEL AKART KITŰNNI, FELHÍVNI MAGÁRA A FIGYELMET.

A családot ismerők szerint a kiskutya befogadása csak apropója volt annak, hogy szóváltásba keveredjen a fiú és nevelőapja. Azt azonban nehezen tudják elképzelni, hogy a szúrás nem hirtelen felindulásból, hanem előre kitervelten történt. Ugyanakkor olyan információink vannak, hogy

A FIÚ NEM CSAK SZÍVTÁJÉKON SZÚRTA A FÉRFIT, HANEM KÖZBEN A KÉST OLDAL IRÁNYBA ELMOZDÍTOTTA, MEGFORGATTA. TALÁN ENNEK A KÖVETKEZMÉNYE, HOGY A SÉRTETT EGYIK ALKARJA A BÉNULÁS JELEIT MUTATJA.

Egyik forrásunk szerint az életveszélyes állapotban kórházba szállított férfi a tetthelyen 27 percig feküdt eszméletlenül, amíg a mentőszolgálat megérkezett, sok vért veszített.


Forrás: facebook

Annyi már bizonyos, hogy a sértett hál’ Istennek túlélte a támadást, így a bűncselekmény minősítése, az életveszélyt okozó testisértés csak akkor változik, ha az orvos-szakértők maradandó fogyatékosságot állapítanak meg a nevelőapánál. Amint újabb fejlemény jut tudomásunkra, arról tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 25., 17:54
A tűz felügyelet nélkül nem hagyható, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Még >>>
2023. 09. 25., 10:50
Csendháborítás miatt igyekezett a helyszínre a rendőr, de ott váratlan helyzettel szembesült. Azonnal cselekedett. Még >>>
2023. 09. 25., 10:21
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK