2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A városházán történtek majdnem felérnek Répási Ferenc bitang nagy fogásával

Téglás Boglárka  |  2017. 12. 17., 19:41

Megint milliós hetet hagyunk magunk mögött, amiről még sokáig hallani fogunk. 65-, 140-, és 500 millióról volt szó a héten, de vajon felér R. Ferenc óriási harcsájával? Természetesen ez egy költői kérdés volt. Hogy mi volt még óriási? Hát a banán! Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

Kezdjük is egyből a banánnal!

Amit Dunapatajon egy kalocsai diáklány vett észre, és rögtön kapva kapott a lehetőségen, megvette és jól megette. De mielőtt megtette, megörökítette nekünk is, hogy irigykedhessünk!
Pedig csak egy zsepiért ugrott be a boltba. Még jó, hogy körbenézett…
Elmondása szerint a görbülettel együtt 34 centiméter hosszú, közel fél kilós banán nemcsak méreteivel, de ízvilágában is rendkívüli volt.

Ez van Patajon… Eközben Kalocsán

Kohány Balázs személyáben bemutatták a KFC új edzőjét, aki maga is korábban a Kalocsai Futball Club játékosa volt. Portálunk munkatársa feltett neki pár kérdést, hogy azzal is közelebb hozzuk őt a labdarúgást kedvelők széles kalocsai táborához.

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy hamarosan akasszák majd a hóhért, ugyanis Kohány Balázsból, a pengés egykori dunaújvárosi, majd bajai és kalocsai focistából immár edző lesz, azaz az ő kezében lesz már a korbács, ő tart majd ínszaggató edzéseket egykori csapattársainak. Igaz, a KFC jelenlegi helyzetében azért mint játékosra is szüksége lenne még a klubnak, de a tavaszt – ha ideje engedi –, Géderlakon akarja még pályán tölteni.
bővebben ...

- Ha most kellene röviden megfogalmaznod az első felnőtt csapatodnál edzői filozófiádat, mik lennének ennek sarokkövei?

A játékosként begyűjtött tapasztalataim, a foci ismerete, az edzői vizsgákon megszerzett valamilyen szintű szakértelem, ha megfelelő kommunikációs képességgel, de főleg motivációs képességgel is társul részemről, akkor már elindulhat egy tartalmas közös munka. Bizonyára jöhetnek majd gyengébb periódusok is, ezért jó, ha az edző fel van vértezve a válságkezelés képességével is. A cél nem is lehet más, mint egy fegyelmezett, sok futáson alapuló, egészségesen agresszív csapat kialakítása, amely ellen senki nem mehet biztosra.

- csak hogy egy kérdést és választ kiragadjunk az interjúból.

Kívánjuk, hogy legalább annyira eredményesen és lelkesen vegyen részt a csapata életében, mint elődje Márton Zsolt, aki nemrég köszönt el szeretett klubjától, mert előreláthatólag egy-két évet Németországban tölt párjával.

65 millió

Sajtótájékoztatót tartott dr. Bálint József polgármester, amelyen többi mellett bejelentette: az Interreg-IPA, határmenti együttműködés Magyarország–Szerbia 2017-2020. című program keretében 209.310 euró támogatást nyert Kalocsa testvérvárosával Kúlával közösen a partneri kapcsolatok fejlesztésére. Ez 310 forintos elszámolási váltó árfolyamon számolva 64,89 millió forint, ami 60-40 %-os arányba oszlik meg városunk javára.

A pályázat a lehetséges 100 pontból 98-at ért el, ezzel a legmagasabb pontszámú pályázatként nyerte el a támogatást.

Dr. Bálint József megragadta az alkalmat, hogy további nyertes pályázatokról is beszámoljon:

  • 60 milliót nyert az önkormányzat EFOP pályázaton a zsinagóga további fejlesztésére
  • 40 milliót nyertünk óvodai és iskola szociális segítő hálózat kiépítésére
  • 50 milliót nyert a KKKK egész életen át tartó tanulást segítő programok szervezésére, 24 havi lebonyolításban.

140 millió

A héten írtunk Kanyó Péter a közmeghallgatáson kifejtett véleményéről is, miszerint az önkormányzat többek között potyára fizetett ki 140 millió (+Áfa) forintot a Démásznak.

Kanyó emellett úgy tudja, hogy a személye és a volt polgármester ellen született egy följelentés,

annak az iratanyagát is szerette volna kikérni. Nem kapta meg azt sem, hogy följelentés van ellene folyamatban, bár tudomása szerint ez az óta már megszűnt.
Erre a polgármestertől kapott válasza annyi volt: "Az eljárást bűncselekmény hiányában megszűntették."

500 millió

Az Emberi Erőforrások Fejlesztési Operatív Program 4.1.2-es kódszámú pályázati kiírásán nyertek el több mint 550 millió forintot, amelyet a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésére költhetnek, kétéves megvalósítási intervallummal több mint 553 millió Ft értékben.
Amellett, hogy ezen összegből emeleti szintet építenek majd az iskola lapos tetős földszintes épületére, az alapingatlannak a teljes elektromos hálózatát is fel fogják újítani. A tankerületi vezető elmondta, hogy a majdani emeleten

fejlesztő termek, természettudományos terem, nyelvi labor és könyvtár kerül kialakításra,

a szükséges mellékhelyiségek, és tanári, illetve irodahelyiségek mellett.

Azonban a hét hírének mégsem ezek bizonyultak, hanem a harcsa-sztori

Látványos fárasztás után december 12-én, kedden 12.30 órakor a Vajas Kubikus parti szakaszán került szákba az a 10 kilogramm körüli szürke harcsa, amely a kalocsai Répási Ferenc horgásztudományát dicséri. Az eredetileg pontyoknak készített gilisztacsokor hamar felkelthette a rettegett kopoltyús figyelmét, mert alig telt el fél óra a horgászatból, egy erőteljes kapás után az úszó hirtelen eltűnt, a hal a bevágást követően azonnal több tíz métert húzott le a 30-as zsinórból.

A hazai vizek legnagyobb ragadozója először a Paprika gyár irányába úszott a parttól mintegy 6-8 méterre, majd miután a megfordítására irányuló kíséret sikertelen volt, többször kitört a Vajas közepe felé. Bő 10 perc is eltelt, míg a szerelék adta kereteket jól felmérő horgász maga elé tudta csalogatni az akkor még ereje teljében lévő halat. Az alacsony vízállás, a különösen partközelben sekély víz miatt ez egyáltalán nem volt kockázatmentes.

Heti büszkeség

Elkészítette első lemezét a Kalocsai Ifjúsági Fúvózenekar a városi színházban. Reggeltől kora estig tartottak a felvételek, bár stúdió tapasztalattal alig néhányan rendelkeztek közülük! Néhány apróságot leszámítva minden a terveknek megfelelően alakult és sikeresen rögzítették a műveket.

Ne feledd!

- December 18-án, hétfőn Kalocsán az Ökopontban véradásra lesz lehetőséged 13-16 óráig.
Helyszín: Kalocsa, Kossuth Lajos u. 50.
- December 21-én egy nagyszerű előadáson vehetsz részt, egy zenés-táncos mesejátékon, a Diótörőn.
- December 23-án IV. Adventi gyertyagyújtás a Sétálóutcában, ahol a Kalocsa Kamarakórus ünnepi műsorát láthatod, hallhatod. A gyertyát meggyújtja: dr. Mészáros István, a Szent István király templom igazgatója.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés