2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Rablóból lesz a legjobb pandúr? - Kohány Balázs edzői premierre készül

Tamás Ferenc  |  2017. 12. 13., 22:44

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy hamarosan akasszák majd a hóhért, ugyanis Kohány Balázsból, a pengés egykori dunaújvárosi, majd bajai és kalocsai focistából immár edző lesz, azaz az ő kezében lesz már a korbács, ő tart majd ínszaggató edzéseket egykori csapattársainak. Igaz, a KFC jelenlegi helyzetében azért mint játékosra is szüksége lenne még a klubnak, de a tavaszt – ha ideje engedi –, Géderlakon akarja még pályán tölteni.

December 12-én, kedden a Városi Sportcentrum klubtermébe hirdetett sajtótájékoztatót a Kalocsai Futball Club vezetése, ahol az elnök Király Róbert a KFC korábbi játékosát Kohány Balázst, mint a megyei első osztályban szereplő felnőtt együttes szakvezetőjét mutatta be.
Az új edzőt a sajtótájékoztató után egy interjúra kértük, hogy ezzel is közelebb kerüljön a labdarúgást kedvelők széles kalocsai táborához.


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

- Játékos-pályafutásod alatt kik voltak azok az edzők, akikre szívesen emlékszel vissza, akiktől egykoron a legtöbbet kaptad?

Külön nem szeretnék senkit sem nevesíteni, természetesen nekem is voltak jobb és kevésbé jó edzőim. Mindenkitől tanultam valamit, és bizonyára valamennyien közrejátszottak abban, hogy felkeltették érdeklődésemet és vonzalmamat az edzői pálya iránt.

Ha most kellene röviden megfogalmaznod az első felnőtt csapatodnál edzői filozófiádat, mik lennének ennek sarokkövei?

A játékosként begyűjtött tapasztalataim, a foci ismerete, az edzői vizsgákon megszerzett valamilyen szintű szakértelem, ha megfelelő kommunikációs képességgel, de főleg motivációs képességgel is társul részemről, akkor már elindulhat egy tartalmas közös munka. Bizonyára jöhetnek majd gyengébb periódusok is, ezért jó, ha az edző fel van vértezve a válságkezelés képességével is. A cél nem is lehet más, mint egy fegyelmezett, sok futáson alapuló, egészségesen agresszív csapat kialakítása, amely ellen senki nem mehet biztosra.


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Kohány Balázs együttese a „megyeegyes” Kalocsa, milyen focit játszik majd a tavasz során, van-e már elképzelésed csapatod hadrendjéről, van-e favorizált felállási szisztémád?

Felállási formációban van több elképzelésem is, hiszen ismerem a csapatot, személy szerint a játékosokról is tudom, ki mit képes végrehajtani, megoldani. Szimpatikus a 4–3–3, és a 4–1–4–1-es hadrend is, de a közös munka során kiderülhet, hogy más felállásban akár ütőképesebb is lehet majd a csapat.


Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Mikor kezdi meg a gárda a felkészülést, heti hány tréninget tervezel, érkeznek-e új játékosok?

Január 11-én kezdjük a felkészülést, heti három edzéssel, plusz a tervezett négy-öt edzőmérkőzéssel. Örömmel jelenthetem be azt a tényt is, hogy kérésemnek megfelelően a vezetőség minden játékossal megegyezett a folytatásról. Busa Dávid már biztosan érkezik, és nagy örömömre a sérüléssel bajlódott Pandúr Tamás is visszatér a csapathoz. Rajtuk kívül még két-három fő van képben, akiket mindenképpen szeretnék Kalocsán tudni. Sőt, már olyanok is vannak, akik jelezték, hogy a nyáron mindenképpen jönnének.

Az interjú készítője mi mást tehetne ehhez: kívánjuk, úgy legyen!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés