2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Heti körkép – Fesztivál, pünkösd, korai kampány és családi dráma

Illés György Cinó  |  2019. 06. 16., 19:13

Összefoglaltuk a hét fontosabb eseményeit. Rövid ismertetőnkkel ajánljuk cikkeinket olvasóink szíves figyelmébe!

Húzós hétvége volt

Múlt hét pénteken, szombaton és vasárnap Kalocsán fészkelt a Kék Madár. A zenei fesztiválról számos cikket írtunk. A megnyitó rendezvényen, amelyen az UniCum Laude Énekegyüttes adott műsort, megtudtuk, miért nem volt itt Bayer Ilona, de írtunk a és az ahhoz kapcsolódó képzőművészeti kiállításról is, ott voltunk Szakcsi Lakatos Béla koncertjén is, a színházi gyerekprogramon pedig – amelyen a portálunknak nyilatkozatot is adó, kalocsai származású Jakab Tekla szervezésében a veszprémi Kabóca Bábszínház előadását láthattuk – kiderült, hogy idén 43 gyermeket fog támogatni a fesztivál alapítványa.


Forrás: KALOhírek

Portálunk kamerája előtt, a „Beszélgetős muzsika” című programon készült videónkban megszólalt Lakatos György fesztiváligazgató, aki az idei fesztivált összefoglaló cikkünkben külön is értékelte.

Egyidejűleg Dusnokon a szokásos kavalkáddal várta az érdeklődőket a Rác Pünkösd, amelynek idei kínálatát most első ízben tradicionális rác lagzi is színesítette, és fölelevenítették a régi Barai szabadidőparkban tartott főzőcskézés hagyományát is. A leglátványosabb pillanatokat – több néptáncos produkciót, a rác lagzi hangulatát és a Neoton Família koncertjét – videón is megörökítettük, amelyet a rendezvényről szóló cikkünkbe ágyazva tekinthetnek meg.


Forrás: KALOhírek

Solton is volt látnivaló: Révbérpuszta lovasparadicsomában Guinness-rekordot állított föl a bölcskei Tóth Lajos azzal, hogy egyszerre húsz lovat fogott maga elé, és a hátsók hátsóján állva kormányozta őket, így beállítva a „puszta húszas” rekordot, amelyet Gál Gábor, a Magyarországi Rekordok Adatbázisának regisztrátora hitelesített.

Zajlik a politikai élet

A Fidesz kalocsai csoportja a tisztújító közgyűlésük keretében választott polgármesterjelöltet. A pártszervezet nevében Simon Zoltán helyi elnök jelentette be, hogy a Kalocsa Jövőjéért Egyesület polgármesterjelöltjét, Filvig Gézát támogatják. A párt helyi szervezete élén további két évre megerősítették Simon Zoltánt, ahogyan a három korábbi alelnököt, Illés Attilát, Marsovszky Lászlót és Tihanyi Tibornét is újraválasztották a következő két éves időtartamra.


Forrás: KALOhírek

E hét csütörtökön bejelentette megalakulását a meglehetősen színes összetételű Szövetségben Városunkért Egyesület, amely szintén polgármesterjelöltet állít az őszi választásokra: amint a Negyvennyolcasok terén tartott sajtótájékoztatójukon az újdonsült szervezet elnöke, Farkas Tibor bejelentette, e szerepre Faragó Lászlót kérték föl.
Ennek kapcsán összefoglaltuk, hogy mi zajlik az ellenzéki térfélen az őszi helyhatósági választásokra való felkészülés tekintetében.

Nem csak a közélet forr: közben az időjárás heve is nehezíti a dolgunkat. Szerdától hőségriadó van érvényben, de a tévébemondónak már napokkal korábban fölforrhatott az agyvize...

Késelés Sükösdön egy kiskutya miatt


Forrás: KALOhírek

Sajnos ez a hét sem múlt el rendkívüli esemény nélkül: Egy fiú nevelőapját szúrta le. A 15 éves fiú egy kiskutyát vitt haza, azonban erről nevelőapjával nem egyeztetett. A 47 éves férfi, a fiú anyjának élettársa ezt kérte számon a fiútól, majd szó szót követett, végül a büntethetőségi határt alig túllépett fiú szívtájékon szúrta nevelőapját, aki életveszélyes sérülést szenvedett. Az elkövetőt őrizetbe vették.

Sport

A hétvége programját hat településen is színesítette a kilenc korcsoportban, mindkét nem számára megrendezettPünkösdi kézilabdatorna, amelyre 44 egyesület 125 csapata nevezett be. A Gézengúz UKC Kalocsa tizenhárom csapattal indult, közülük az U15-ös korcsoportban hibátlan játékkal, ötből öt nyert játszmával szerezte meg az első helyet a kalocsai gárda, míg a serdülő korcsoportban küzdő fiúcsapatunk a Füzesabony SC csapata ellen játszhattak döntőt. A finálé végén sajnos az ellenfél örülhetett, noha a korábbi versenyszakaszban egyszer már sikerült föléjük kerekedniük a mieinknek. A két legeredményesebb alakulatunkat Buzogány Szabolcs edzette.

Dusnokon a Rác Pünkösd keretében igazi fociünnep volt, hatalmas ováció közepette avatták bajnokká a megyei másodosztályú futballbajnokság déli csoportjában az örök rivális Géderlakot legyőző dusnoki csapatot. Az érmeket Losonczy László, az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság igazgatója és Böde Dániel, NBI-es játékos adta át a játékosoknak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei