2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Így indult a szeptember

Téglás Boglárka  |  2017. 09. 10., 15:22

A gyerekek kiélvezhetik a tanév első hétvégéjét, bár ilyenkor még a legtöbben szorgalmasan készítik az izgalmas házi feladatokat, akár szombaton is. Ez a hétvégi lelkesedés a következő hétre már valószínű alábbhagy, hiszen alig várjuk mi is,- és a gyerekek is a Paprikafesztivált! 82 millió lett a Menza Kft. számláján, hogy hogyan? Itt kiderül! Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

Leírni is hihetetlen, de huszonnyolcadszor rendezik meg az idén Kalocsán a város piros aranyának szüretére időzített Paprika Napokból lett Paprikafesztivált, amely a Csajdakertből a belvároson át tavaly „kötött ki” úgy tűnik, végleges helyszínén, a Kalocsa Szíve Program részeként megújult Érsekkertben. A Paprikafesztivál nem fesztivál a nagy odaadással készített paprikás ételek nélkül, úgyhogy ismét szerepel a programban a Paprikás Ételek Főzőversenye és a  Szürkemarha Pörköltfőző Verseny is. 
Szintén a hétvégi forgatag keretében, egész pontosan péntek délután négy órakor ünnepélyes keretek között avatják fel dr. Márkus Ferenc néhai paprikakutató névtábláját a Margit Malom és a Vajas csatorna által határolt utcaszakaszon. 
Jó hír, hogy idén nyereményjáték is lesz a fesztiválon, méghozzá a mindkét napra az Érsekkertbe kitepelülő kecskeméti Linartech Autó Kft.-nek köszönhetően. Az ott is megtekinthető Toyota C-HR modellt egy szerencsés olvasónk egy egész hétvégén keresztül tesztvezetheti! Ehhez szükség lesz az onlájn kuponunkra.

Találós kérdés: szobrászművész, kő-fa-ragó és kalocsai. Ki ő?

A megfejtés az új, nagysikerű videósorozatunkból, a DOKU második részéből kiderül!
Még az is lehet, hogy ismered. Egy kis segítség: Kiss István a fejfáját nála rendelte meg.
Szerinted igaz, hogy a művészek kivétel nélkül utálják az embereket? Elbújnak a világ elől? Folyamatosan sírnak a 10 éves sérüléseik miatt? Én ezt nem tudnám elképzelni Farkas Tiborról! Hoppá… Tehát róla szól a DOKU második része. Aki ismeri őt, az biztos vagyok benne, hogy meg fogja nézni, aki nem, az pedig kíváncsiságból tegye meg, érdemes! 

Vajon Tibi is a Vicai Optikába jár szemvizsgálatra?

Ugyanis egy új rendszert mutatott be Viczay Endre, a Vicai Optika diplomás optometrisája: a Hoya EyeGenius-t, ami kényelmesen és pontosan dolgozik, így alig tíz perc alatt meghatározza, hogy egész pontosan milyen lencsére van szükség.
Amíg a hagyományos látásvizsgálat külön-külön koncentrál a két szemünkre, addig a binokuláris vizsgálat azt is megállapítja, hogy a szem tér- és mélységlátása megfelelően működik-e. A Hoya EyeGenius nagyszerűsége egyebek mellett abban rejlik, hogy mindkét vizsgálatot magában foglalja.
Ráadásul nem kell megfizethetetlen árakra gondolni, hiszen míg a hagyományos vizsgálat 2.000 Ft, ez a korszerű és gyors vizsgálat 4.000 Ft. (Nem mellesleg úgy tudjuk, az országban a Vicai Optikában a legolcsóbb!)


Forrás: KALOhírek

Bárcsak akkor láttunk volna rosszul, amikor a Menza Kft-ről olvastunk… 

Újra felélte tőkéjét, és jelentős adósságot halmozott fel a Menza Kft.- Ezúttal 82 millió forintot úgy, hogy az önkormányzat 92 millió fortintot fizetett be ebbe a társaságba mindösszesen tulajdonosi pótbefizetéssel. Hogyan juthatott el idáig a kft.?
A kórház sem tart már igényt a cég szolgáltatásaira, ugyanis a bajai kórház lett a beszállítója a Kalocsai Szent Kereszt Kórháznak. Eredetileg február 28-ig volt szerződése a Menza Kft-vel, amit még a télen közös megegyezéssel augusztus 31-ig meghosszabbítottak. Ez a határidő lejárt, tehát a szerződés megszüntetéséről már nem kellett dönteni.

Mi a helyzet jelenleg a helyi focival? 

Korábban nem sok jót olvashattunk a Kalocsai Futball Clubról, nem adtak bele mindent a játékba, hiányzott az akarat, vagy a motiváció. Ennek eredményeként a támogatóikra sem igazán számíthattak, hiszen már-már ők is úgy vélhették, hogy vége a KFC-nek.
Azonban az évadot győzelemmel kezdték, és azóta is hozzák a formájukat a fiúk.  Meg is lett az eredménye, Kovács „Neszár” Tibor új hálószettel támogatta a csapatot, amit Karcsi bácsi már fel is szerelt! Remélhetőleg ezt látványos gólokkal fogják meghálálni a fiúk! 


Forrás: KALOhírek

A Nemzeti Lovas Színház Mácsaszálláson bravúrozott

Nemrégiben nyílt meg a Csatangoló Lovarda, amivel egy kalocsai lovas leányzó, Kis Csilla Lilla régi álmát teljesítette be.
Hogy több embernek tudomására jusson a lovaglási lehetőség, Csilla nyílt napot tartott, ahová meghívta a Nemzeti Lovas Színház vezetőjét, Pintér Tibort és két társát, Pápai Kírát és Mohácsi Márkot. A kedvezőtlen időjárás miatt lovaik nélkül érkeztek, azonban az idő idővel jobb lett, a gyerekek, és az érdeklődők pedig várták az előadásukat, így rögtönözniük kellett.  
Felpattantak Csilla lovaira
, ezzel is bizonyítva, hogy nem csak a saját lovaikkal tudnak bánni, hanem teljesen „idegen” jószágokkal is. Ez az eset azt is igazolta, hogy a Mácsán található lovak is bírják a kiképzést, és nem csak a jól ismert gazdájukra figyelnek, ezért bátran ajánljuk minden lókedvelőnek ezt a helyet! A lovak nyugodtak, Csilla pedig kreatív, segítőkész.


Forrás: KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés