2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

DOKU-mentáljuk a hetet

Téglás Boglárka  |  2017. 08. 06., 13:18

A nyár eddigi legforróbb hetén vagyunk túl, aki teheti vízpartra menekül, a szerencsésebbek légkondicionált helyiségekben végzik hétköznapi teendőiket, de a pokoli hőség legtöbbünket megvisel: a kalocsai kórházban megnégyszereződött a héten a betegek száma. De szerencsére nem minden az időjárásról szólt augusztus elején, a KALOhíreken például épp a napokban debütált nagy sikerrel egy új videósorozat, a DOKU. Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

Keddtől hőségriadó van érvényben. Harmadfokú hőségriasztás elrendelésére akkor kerül sor, ha legalább három egymást követő napon eléri, vagy akár meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 fokot. A tartós hőség az egészséges szervezetet is megviseli, a szív- és a keringési betegségben szenvedőkön túl, ilyenkor bárkinél előfordulhatnak egészségügyi panaszok.

A hivatalos adatok szerint a napi átlaghőmérséklet 5 Celsius fokos emelkedése átlagosan 10 százalékkal növeli a halálozás kockázatát, 12 százalékkal a szív- és érrendszeri betegségek miatti halálozást. A pokoli hőség miatt megnégyszereződött a kórházba került betegek száma Kalocsán is.

Mi történik ilyenkor a strandjainkon?

Szeliden július utolsó hétvégéjén rendezték a VII. Halászléfőző Fesztivált, ahol Csóti Sándortól kaptahattunk arra vonatkozó tanácsokat, hogy hogyan is kell olyan halászlevet főzni, hogy az jobb legyen mint a mellé kínált kenyér.

Egy héttel később, immáron augusztus első hétvégéjén ismét pezsgett a Sze-li-di-tó, jaj de jó a Szelidi-tó…, ahová az előzetes hírek szerint érdemes volt kiruccani, mert már pénteken elkezdődtek a programok, s egészen máig tartanak a Gasztro Fesztivál keretein belül.

A Duna vízállása pedig a korábbi kiugró 4-5 méteres növekedéshez képest a héten jelentősen csökkent, így aki inkább „Duna párti”, újra mehet oda csobbanni és napozni.
Azért persze csak óvatosan 11 és 15 óra között!

Nem csak strandolni lehet a hét végén

Pénteken kezdetét vette a VIII. Géderlaki Falunap, ahol élőben láthattuk a RockSzegecs zenekart Szegedről, valamint mintegy a rendezvénysorozat felütéseként, a Kalocsai Színház művészei a Faluház színpadán péntek este 19 órától mutatták be az „Anconai szerelmesek” című zenés komédiát. 

Ezen a hétvégén tartják a bátyai Fokhagymafesztivált is, amelynek kínálatán már tavaly ősszel elkezdett dolgozni az időközben egyesületi formát öltött szervezőcsapat, úgyhogy ezt sem éri meg kihagyni! 


Ugye ismered a géderi Taxi bácsit?

Gyorsbeszédű pincérként ismerhették meg sokan. De korántsem „csak” pincér, pedig, amint a #DOKU első részéből kiderül, a felszolgáló szakmát is lehet igazi hivatásként űzni!

Kéthetente jönnek a többiek, vajon ki lesz a következő szereplő a #DOKU-ban? 

Ami a sportot illeti

Sokat hallhatunk, olvashatunk a KFC helyzetéről, ami valóban nem túl rózsás a focisták és a szurkolóik szemével nézve sem. Talán még sohasem volt olyan nagy felfordulás a negyedszázada alapított Kalocsai Futball Club életében, mint most nyáron. A távozók között voltak a Kohány-testvérek is, a fogyatkozó csapat múlt heti edzőmeccsén ki sem tudott állni. Kohány Gábort eligazolása okairól is kifaggatuk a héten.

Még öt hír a hétről:

Ez a hét sem volt balaestbentes az 51-esen
Félmilliárdból lesz városközpontja Soltnak

Egy hónap múlva ismét járhat a gerjeni komp
Falunapon mulattak a fajsziak
Négy díjjal tért haza Bulgáriából a Csajgorás


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés