2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Péntektől vasárnapig tart a VIII. Géderlaki Falunap

Helyszín: Géderlak, több helyszínen
Dátum: 2017. augusztus 04., péntek 19:00

Nem vitatható, hogy a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványnak (JETA) az idei falunapokra önrész nélkül, településenként biztosított egy-egy millió forintja nagyot lendített az ilyen rendezvények színvonalán. Ezek közé tartozik Géderlak is, ahol három napon át, augusztus 4-én, péntek délutántól egészen augusztus 6-án, vasárnap estig tartanak a színesebbnél színesebb falunapi programok.

Mintegy a rendezvénysorozat felütéseként, a Kalocsai Színház művészei a Faluház színpadán péntek este 19 órától mutatják be az „Anconai szerelmesek” című zenés komédiát. A darab a várakozások szerint zsúfolásig megtölti majd a nézőteret. A komédia oldott légkörét a „Bob és Bobek” duó élőzenéje fokozza majd, hogy a mulatság a 23 órakor kezdődő Retro discoval érje el a pénteki nap csúcspontját.

A Falunapnak otthont adó Emlékpark
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Aki a másnapi, szombati horgászversenyen is részt akar venni, annak bizony időben kell lefeküdni, mert a községi horgászegyesület taván reggel 7 órakor kell kivetni a horgokat.
Kicsit többet aludhatnak, akik a szombaton 9 órakor kezdődő „Géder Family” családi focira neveznek be a Nagyiskola udvarán. A kisebbeknek ugyanebben az időpontban kezdődik az arcfestés, csillámtetoválás és a sorversenyek, hogy aztán a déli óráktól mindenki pihenhessen egy kicsit, rágyúrhasson az éjszakába nyúló további programokra.

A falunap megnyitója, a 2017. évi díjak átadása szombaton 15 órakor kezdődik. Az eseményt emelkedetté teszi az is, hogy a tavalyi falunap óta született géderlakiakat és szüleiket köszönti a polgármester, majd a kicsik neve ünnepélyesen felkerül a község Életfájára.

Az Életfára kerülnek az egy év óta született kicsik nevei
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Tizenhat órakor a szabadtéri színpadon veszi kezdetét a hagyományőrző népi együttesek műsora, melyet a Csillag Musical Társulás mese színjátéka követ. Az „Egy rózsaszál” című operett szabadtéri megjelenítése a Kalocsai Színház előadásában oldottságával kicsit megágyaz Loránd Barnabás „Trabarna” humoristának.

Új rövidfilm-sorozatunkban érdekes, tanulságos, néha szomorú, néha felemelő történeteket mutatunk be. Köztünk élő, hétköznapi emberek, de nem hétköznapi sorsok, életek, történetek. Elsőnek egy, a műfajhoz képest könnyű fogás: Takács László, alias Taxi.
bővebben ...

A legnagyobb tömeget valószínűleg a szegedi RockSzegecs zenekar koncertje vonzza, hogy aztán a 22 órakor kezdődő tűzijátékot követő falunapi utcabál méltó és vidám befejezést adjon a programokban bővelkedő szombati napnak.

A vasárnapi szentmisét ezúttal 11 órától nem a templomban, hanem az Emlékparkban tartják, de igazából a 17 órakor kezdődő futballmérkőzés lesz a 2017. évi VIII. Géderlaki falunap záróakkordja.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei