2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Egy hónap múlva újraindulhat a gerjeni komp! – Megérkezett a pénz az elsüllyedt hajó javítására

Illés György Cinó  |  2017. 08. 03., 20:40

12 millió forint állami támogatást kap Gerjen önkormányzata a Meszes-Gerjen kompátkelőnél szolgáló, a januárban történt dunai jégzajlás során elsüllyedt Szekszárd vontatóhajó javítására. A pénz tegnap már meg is érkezett az önkormányzat számlájára – tudta meg portálunk. Az önkormányzati testület felhatalmazása értelmében a javítási munkát a polgármester rendelheti meg, amire külföldi útjáról hazatérve hétfőn keríthet sort Romhányi Károly gerjeni polgármester. A városvezető jelenleg a település oroszországi testvérvárosában, Desznogorszkban tesz látogatást.

A kompvontató kishajó elsüllyedéséről annak idején írtunk, majd nyomon követtük a hajó kiemelését megelőző vizsgálatokat, majd a kiemelés műveletét is, amelyekkel a baleset okát igyekeztek tisztázni.

Mostantól fölgyorsulnak az események, mivel a hajójavítási projektet 12 millió forintos állami segítség hozza mozgásba. A támogatás ténye már korábban is ismert volt, hiszen az erről szóló határozat már megjelent a Magyar Közlönyben is.

TEGNAP AZONBAN TÉNYLEGESEN BEÉRKEZETT A TELEPÜLÉS SZÁMLÁJÁRA A HAJÓ JAVÍTÁSÁRA SZÁNT ÁLLAMI 12 MILLIÓ.

A támogatás 100%-os intenzitású, tehát a javítási beruházás önrészt nem igényel Gerjentől, a 12 millió forintos összegre irányuló kérelmet a település a javításra vonatkozó árajánlat ismeretében tette.

A HAJÓ JAVÍTÁSÁRA MEGBÍZÁST A POLGÁRMESTER ADHAT, AKI JELENLEG OROSZORSZÁGBAN, MOSZKVÁBAN, ILLETVE GERJEN TESTVÉRVÁROSÁBAN, DESZNOGORSZKBAN TARTÓZKODIK, AHOVÁ A GERJENI DUNA-ROCK AKUSZTIK EGYÜTTEST KÍSÉRTE EL EGY OTTANI ZENEI FESZTIVÁLRA.

Romhányi Károly ottani tartózkodását a testvérvárosi kapcsolatok ápolására is fölhasználja, majd Oroszországból való hazatérte után, várhatóan jövő hétfőn rendelheti meg a hajó javítását.

A javító cég előzetes nyilatkozata szerint

A KISHAJÓ JAVÍTÁSA 2-3 HETET VEHET IGÉNYBE.

A használatba vételhez szükséges lépések és a leendő üzemeltetővel való szerződéskötés után,

VÁRHATÓAN EGY HÓNAP MÚLVA ÁLLHAT ÚJRA A KÖZLEKEDŐK SZOLGÁLATÁBA A SZEKSZÁRD, ILLETVE AZ ÁLTALA VONTATOTT KOMP

– tudtuk meg.

A Duna-Rock Akusztik zenekarról és oroszországi fellépésükről Napi Gyors rovatunkban bővebben is olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés