2024. 05. 27. hétfő
Hella
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Egy hónap múlva újraindulhat a gerjeni komp! – Megérkezett a pénz az elsüllyedt hajó javítására

Illés György Cinó  |  2017. 08. 03., 20:40

12 millió forint állami támogatást kap Gerjen önkormányzata a Meszes-Gerjen kompátkelőnél szolgáló, a januárban történt dunai jégzajlás során elsüllyedt Szekszárd vontatóhajó javítására. A pénz tegnap már meg is érkezett az önkormányzat számlájára – tudta meg portálunk. Az önkormányzati testület felhatalmazása értelmében a javítási munkát a polgármester rendelheti meg, amire külföldi útjáról hazatérve hétfőn keríthet sort Romhányi Károly gerjeni polgármester. A városvezető jelenleg a település oroszországi testvérvárosában, Desznogorszkban tesz látogatást.

A kompvontató kishajó elsüllyedéséről annak idején írtunk, majd nyomon követtük a hajó kiemelését megelőző vizsgálatokat, majd a kiemelés műveletét is, amelyekkel a baleset okát igyekeztek tisztázni.

Mostantól fölgyorsulnak az események, mivel a hajójavítási projektet 12 millió forintos állami segítség hozza mozgásba. A támogatás ténye már korábban is ismert volt, hiszen az erről szóló határozat már megjelent a Magyar Közlönyben is.

TEGNAP AZONBAN TÉNYLEGESEN BEÉRKEZETT A TELEPÜLÉS SZÁMLÁJÁRA A HAJÓ JAVÍTÁSÁRA SZÁNT ÁLLAMI 12 MILLIÓ.

A támogatás 100%-os intenzitású, tehát a javítási beruházás önrészt nem igényel Gerjentől, a 12 millió forintos összegre irányuló kérelmet a település a javításra vonatkozó árajánlat ismeretében tette.

A HAJÓ JAVÍTÁSÁRA MEGBÍZÁST A POLGÁRMESTER ADHAT, AKI JELENLEG OROSZORSZÁGBAN, MOSZKVÁBAN, ILLETVE GERJEN TESTVÉRVÁROSÁBAN, DESZNOGORSZKBAN TARTÓZKODIK, AHOVÁ A GERJENI DUNA-ROCK AKUSZTIK EGYÜTTEST KÍSÉRTE EL EGY OTTANI ZENEI FESZTIVÁLRA.

Romhányi Károly ottani tartózkodását a testvérvárosi kapcsolatok ápolására is fölhasználja, majd Oroszországból való hazatérte után, várhatóan jövő hétfőn rendelheti meg a hajó javítását.

A javító cég előzetes nyilatkozata szerint

A KISHAJÓ JAVÍTÁSA 2-3 HETET VEHET IGÉNYBE.

A használatba vételhez szükséges lépések és a leendő üzemeltetővel való szerződéskötés után,

VÁRHATÓAN EGY HÓNAP MÚLVA ÁLLHAT ÚJRA A KÖZLEKEDŐK SZOLGÁLATÁBA A SZEKSZÁRD, ILLETVE AZ ÁLTALA VONTATOTT KOMP

– tudtuk meg.

A Duna-Rock Akusztik zenekarról és oroszországi fellépésükről Napi Gyors rovatunkban bővebben is olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024-05-21 10:49:00
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 27., 07:50
A baleset következtében a jármű utasa súlyos sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK