2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Ha augusztus, akkor Fokhagymafesztivál!

Helyszín: Sportpálya, Bátya
Dátum: 2017. augusztus 05., szombat 08:00
Ha augusztus, akkor Fokhagymafesztivál!

A Maros Attila-Varajti Gábor páros által megálmodott, az évek során kétnapossá duzzadt és a térség egyik kedvenc gasztro-kulturális nyári kavalkádjává vált Bátyai Fokhagymafesztivált kilencedszer rendezik meg az idén. Talán a nagy közösségi események szerelemesei közül már nincs, aki ne tudnád – augusztus első hétvégéjének péntekjére és szombatjára nem szabad más programot szervezni, irány a község sportpályája!

A 2017-es kínálat összeállításán már tavaly ősszel elkezdett dolgozni az időközben egyesületi formát öltött szervezőcsapat, árulta el képviseletükben Maros Attila.

A Bátyai Fokhagymások Hagyományőrző Egyesületének alelnöke azt is megsúgta, hogy bár évről évre értékelik a korábbi eseményt, és igyekeznek azon fejleszteni, és okulni annak hibáiból, a fő csapásirány az aktuális paletta összeállításakor a hagyományok követése, a jól bevált elemek megtartása, igény szerinti újítások, színesítések bevezetése. Ennek ismeretében lessünk rá az idei felhozatalra!

Varajti Gábor (b) és Maros Attila (j)

A pénteki nap, a korábbi gyakorlat szerint a futballrajongóknak kedvez – a Bátyáról és a Kalocsai Járásból összeállt focicsapat ilyenkor élő legendákat fogad egy barátságos mérkőzésre a sportpályán. Ebben az esztendőben

az MTK Öregfiúk csapata

fogadta el a meghívást, izgalmas perceket garantálva a fesztiválhelyszínre már pénteken kilátogatóknak.

Másnap sporteseménnyel folytatódik a rendezvényfolyam, a VII. Fokhagyma Kupával, a Tamási Balázs kispályás labdarúgó emléktornával.

Hivatalosan

délelőtt fél kilenckor indul útjára a fesztivál gerincét képező Fokhagymás ételek főzőversenye, a Házi süteménykészítő verseny és a Fokhagyma szépségverseny,

a színpadi programok pedig délután két órától váltják egymást, kezdve a szokásos polgármesteri köszöntővel, Font Sándor országgyűlési képviselő fővédnök ünnepi beszédével, amelyet a bátyai DANUBIA Ifjúsági Fúvószenekar koncertje és a helyi hagyományőrzők Rozmaring népdalkörének fellépése színesít.

Mellettük deszkákra lép a hazánk egyik legtávolabbi szegletéből, Karancslapújtőről érkező főzőcsapat is, akik minden bizonnyal nem csak a fakanalat, de a rózsafűzért is ügyesen forgatják, műsoruk címe ugyanis „Lapújtyi Apáca Show’ lesz.

Délután négy órától tartja a gasztro-csatát bíráló, Szabadtűzi Lovagrend szakmai zsűrije Németh József elnöklésével a főzőverseny eredményhirdetését, majd az ugyancsak bágyai Vodenica néptánccsoport hangolja táncházzal az estébe nyúló mulatságra a megjelenteket, akiknek fél héttől hazánk máig első számú retódiszkó-dívája, Zoltán Erika dalol majd, az ő fellépését követő, kifulladásig tartó buli hangulatfelelőse pedig a Vajdaságról érkező Koktél Zenekar lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés