2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A templomtornyok közé is felengedik a látogatókat

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 03. 25., 12:44

Tiszta időben a Mecsekig is ellátni szabadszemmel a Főszékesegyház tetejéről. Erről hamarosan bárki meggyőződhet, mert az érsekség több egyéb mellett azt is bejelentette: a tornyok közé felengedik majd a látogatókat. Aki addig is madártávlatból gyönyörködne a táj szépségében, nézze vissza a Fajszról készült drónvideónkat, vagy az M5 Kalocsát bemutató felvételét. Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

Látványos hét

Nem is indulhatott volna látványosabban a hetünk. Hétfőn rögtön hoztuk drón rovatunk legújabb, Fajszot eddig nem látott perspektívából bemutató epizódját. Tényleg gyönyörű, érdemes – újra és újra – rászánni a három percet.

Aztán jöttek a Kalocsai Érsekség beruházásával kapcsolatos legújabb hírek, amelyről Vörös Márta, főegyházmegyei főépítész adott tájékoztatást olvasóinknak. Tőle tudjuk, hogy miután – a tervek szerint Húsvétkor – a Főszékesegyház mindkét tornyába visszaköltöznek a harangok, a templomtornyok közötti folyosóra is felengedik a látogatókat, akik ezután páratlan panorámában gyönyörködhetnek majd.

De a madártávlat nem csak ennek kapcsán jött szóba. A mérnökasszony olyan elképzeléseket is pedzegetett, amelyek szerint a Főszékesegyház melletti, most védőtető-rendszerrel fedett templomromokat is a magasból tárnák a turisták elé.

A fentieken felül, az M5 csatorna Lexikon című műsorának köszönhetően még egy látványos anyagot tudtunk szállítani a héten. A Kalocsáról készült videós összeállítást megújult Napi Gyors rovatunkban ajánlottuk olvasóink figyelmébe.


Forrás: KALOhírek

Bemutatkozások

A Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár rendezvényeinek nyomán két helyi fiatalembert is bemutattunk a héten. Kezdtük Török Töce Tibor „futógráfussal”, aki Az év embere másik arca című sorozat utolsó vendégeként beszélt magáról a nagyérdeműnek. Majd Viczay Endre optometrista, látszerész mestert láthattátok portálunk címoldalán a könyvtár Titán Klub című sorozatának bemutatkozójaként.

Új eszközzel a betegekért

Örömteli hírünk is volt a héten. Arról írtunk, hogy a Kalocsai Szent Kereszt Kórház nemrégiben pályázaton jutott egy, a szakirodalomban „forradalmian újnak” nevezett vércukormérő készülékhez, amely a szakorvost az ingadozó vércukorral küszködő betegek esetében segíti a legmegfelelőbb terápia megválasztásában.

Még három hír a hétről:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés