2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Hamarosan kitör a vakáció

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 06. 11., 22:48

A fiataloknak a tanév végét, az utolsó dolgozatok és felelések idejét jelentik a vakáció kitörése előtti júniusi napok, mások nyári szabadnapjaikat tervezgetik, kirándulnak, strandolnak, vagy éppen kertészkednek. Mondjuk úgy: mindenki el van foglalva a maga dolgával. Talán ilyenkor még az is kevésbé érdekel bennünket, hogy mi történik a világban vagy szűkebb hazánkban, de sokszor még arról is lemaradunk, hogy szülővárosunkban aktuálisan mi folyik. Nem lehetünk, – de nem is kell – állandóan toppon a történésekkel. A nyári időszakban még jobban jöhet heti összefoglalónk, amivel pár perc alatt képbe kerülhetsz az elmúlt napok eseményeit illetően.

Hogy a legfontosabbal kezdjük: ezen a hétvégén tartották Kalocsán a XXV. Kék Madár Fesztivált, amelynek megnyitójáról már közöltünk képeket és egy rövid írást, a többi programelemről, koncertekről pedig még ezután hozzuk a sok-sok fotót. Érdemes tehát visszakattintani értük később!

Ami az egyéb rendezvényeket illeti

Múlt hétvégén az alakulásának szintén 25. évfordulóját ünneplő TEIT tartott szakmai konferenciát, illetve családi napot, a Belvárosi iskolában kiállítás megnyitót szerveztek egy a Nemzeti parkokat megismertető pályázatuk zárásaként, míg a Dózsában valamennyi középiskola részvételével megtartották a Vakációs biztonságosan! elnevezésű programot, amelyen a Magyar Vöröskereszt, a rendőrség, és a mentőszolgálat helyi munkatársai hívták fel a figyelmet azokra a veszélyhelyzetekre, élethelyzetekre, amelyek a szünidő alatt a fiatalokra leselkednek.

Nézzünk szét az önkormányzat háza táján is!

Úgy tűnik, megoldódik a Méhecskék SE Hunyadi pályánál tervezett projektje körüli mizéria, amelyről Simon Zoltán önkormányzati képviselő osztotta meg kollégánkkal a fejleményeket.
Kiborult a bili az érsekkerti visszatérő gaztengert illetően, az ott megtartott gyermeknap után ugyanis többen hangot adtak elégedetlenségüknek. A kritikát a polgármester is jogosnak vélte.
Apropó polgármester! Dr. Bálint József e héten számolt be arról is, hogy Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármesterrel Altino városába utaznak tárgyalni, az olasz kisváros testvértelepülésünk lehet!

Ezért szirénáztak

Csütörtök este Dusnokon kellett tüzet oltani, a rendőrök kedden betörő fiatalokat fogtak, pénteken pedig nem csak nekik, a mentőknek is volt dolguk annál a balesetnél, amelyben egy hajtó nélküli lovas hintó ment neki egy menetrendszerinti autóbuszjáratnak.

Még három hír a hétről:

Rácz Dominika a hetedik döntős a Hang Vagy versenyben
Magas vízállás fogadja a forró nyáreleji időben a Szelidi-tóhoz látogatókat
Világbajnokságra készülnek karatékáink

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK