2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Hamarosan kitör a vakáció

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 06. 11., 22:48

A fiataloknak a tanév végét, az utolsó dolgozatok és felelések idejét jelentik a vakáció kitörése előtti júniusi napok, mások nyári szabadnapjaikat tervezgetik, kirándulnak, strandolnak, vagy éppen kertészkednek. Mondjuk úgy: mindenki el van foglalva a maga dolgával. Talán ilyenkor még az is kevésbé érdekel bennünket, hogy mi történik a világban vagy szűkebb hazánkban, de sokszor még arról is lemaradunk, hogy szülővárosunkban aktuálisan mi folyik. Nem lehetünk, – de nem is kell – állandóan toppon a történésekkel. A nyári időszakban még jobban jöhet heti összefoglalónk, amivel pár perc alatt képbe kerülhetsz az elmúlt napok eseményeit illetően.

Hogy a legfontosabbal kezdjük: ezen a hétvégén tartották Kalocsán a XXV. Kék Madár Fesztivált, amelynek megnyitójáról már közöltünk képeket és egy rövid írást, a többi programelemről, koncertekről pedig még ezután hozzuk a sok-sok fotót. Érdemes tehát visszakattintani értük később!

Ami az egyéb rendezvényeket illeti

Múlt hétvégén az alakulásának szintén 25. évfordulóját ünneplő TEIT tartott szakmai konferenciát, illetve családi napot, a Belvárosi iskolában kiállítás megnyitót szerveztek egy a Nemzeti parkokat megismertető pályázatuk zárásaként, míg a Dózsában valamennyi középiskola részvételével megtartották a Vakációs biztonságosan! elnevezésű programot, amelyen a Magyar Vöröskereszt, a rendőrség, és a mentőszolgálat helyi munkatársai hívták fel a figyelmet azokra a veszélyhelyzetekre, élethelyzetekre, amelyek a szünidő alatt a fiatalokra leselkednek.

Nézzünk szét az önkormányzat háza táján is!

Úgy tűnik, megoldódik a Méhecskék SE Hunyadi pályánál tervezett projektje körüli mizéria, amelyről Simon Zoltán önkormányzati képviselő osztotta meg kollégánkkal a fejleményeket.
Kiborult a bili az érsekkerti visszatérő gaztengert illetően, az ott megtartott gyermeknap után ugyanis többen hangot adtak elégedetlenségüknek. A kritikát a polgármester is jogosnak vélte.
Apropó polgármester! Dr. Bálint József e héten számolt be arról is, hogy Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármesterrel Altino városába utaznak tárgyalni, az olasz kisváros testvértelepülésünk lehet!

Ezért szirénáztak

Csütörtök este Dusnokon kellett tüzet oltani, a rendőrök kedden betörő fiatalokat fogtak, pénteken pedig nem csak nekik, a mentőknek is volt dolguk annál a balesetnél, amelyben egy hajtó nélküli lovas hintó ment neki egy menetrendszerinti autóbuszjáratnak.

Még három hír a hétről:

Rácz Dominika a hetedik döntős a Hang Vagy versenyben
Magas vízállás fogadja a forró nyáreleji időben a Szelidi-tóhoz látogatókat
Világbajnokságra készülnek karatékáink

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK