2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Így ünnepelt a TEIT – Családi és szakmai programok két helyszínen a 25. évfordulón

Illés György Cinó  |  2017. 06. 07., 20:53

A fönnállásának negyedszázados évfordulóját idén ünneplő TEIT az Érsekkertben játékos vetélkedőkkel, főzőversennyel és koncerttel fűszerezett családi nappal, a főiskola (egykori nagyszeminárium) épületében Vincze Bálint természetfotóiból fotókiállítással és szakmai konferenciával emlékezett meg a jeles évfordulóról.

A TEIT által kiadott, közismert naptárakról már ismerhetjük Vincze Bálint sok fényképét. Most újabbakkal is megismerkedhettünk a 25 éves fönnállását ünneplő TEIT születésnapjához kacsolódó, a főiskola első emeletén, a konferenciának helyt adó Kamarateremhez vezető folyosószakaszon berendezett tárlatán.

Nem kell félni!

A kiállítást, majd magát a konferenciát is dr. Bálint József kalocsai polgármester, a TEIT elnöke nyitotta meg, köszöntve a rendezvényt jelenlétével megtisztelő, illusztris sokaságot.

Képgaléria megtekintése (38 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Vincze Bálint már többször állított ki városunkban, sőt előadást is tartott itt – emlékeztetett Bálint József, aki szerint a fotóművész most bemutatott képeinek,

Az erőmű környezetében készült alkotásainak fő üzenete, hogy

AZ OBJEKTUMNAK A TERMÉSZETRE NINCS KÁROS HATÁSA, ÍGY A KÖRNYEZŐ TELEPÜLÉSEKEN ÉLŐKNEK SEM KELL FÉLNIÜK ETTŐL AZ ENERGIATÍPUSTÓL.

A kedvencek az ürgék

A továbbiakban maga az alkotó beszélt a kiállított fotókról. Bevezetésképp elmondta: nemcsak a TEIT 25. éves fennállásának jubileuma, hanem további több évforduló is kapcsolódik számára a mostani alkalomhoz. Idén 10 éve annak, hogy természetfotózással is foglalkozik, 20 éve tervezte a TEIT ma is használatban lévő emblémáját, és 30 éve dolgozik a Paksi Atomerőműben.

Képgaléria megtekintése (38 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Vincze Bálint természetfotós munkásságából éves rendszerességgel kapuk ízelítőt a TEIT-naptárak segítségével, hiszen azoknak fotóanyagát évről-évre az ő képeiből válogatják.

A mostani tárlat Genuin című, a környező településeken készült fotókból összeállított, első albumából kínált válogatást, emellett, vagy ezen belül néhány képen kedvencei, a pajkos ürgék láthatóak, a többi fotót oroszországi erőművek környezetében készült képeiből válogatta a művész.

Szombaton Kalocsán ünnepelte 25 éves jubileumát a TEIT. Az ennek kapcsán a Kamarateremben tartott konferencia előadói – köztük Süli János miniszter –a Paks 2 aktuális kérdéseitől a TEIT eddigi tevékenységének – benne a különböző konfliktushelyzetek – áttekintésén át a jövő feladatainak kijelöléséig és az orosz kapcsolatokig választották témáikat.
bővebben ...

Egész napos családi program az Érsekkertben

A reggel fél tízkor tartott megnyitó után kulturális, hagyományőrző és sport programokkal, főzőversennyel, akadályversennyel, TEIT-települések kulturális bemutatóival – így délelőtt Bátya, Foktő, Uszód, Dunaszentbenedek, Tengelic, Paks és Kalocsa, délután pedig Gerjen és Géderlak kulturális műsorával – telt a tartalmas nap.

Képgaléria megtekintése (38 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Az érsekkerti kínálatot nemcsak a népi tradíciók alkották, hanem azon más műfajok is teret kaptak. Így Paksról a pistiEst, a kalocsai Liszt AMI magánénekes tanulói, a gerjeni Duna Rock Akusztik is rövid koncertet adott a TEIT szülinapi partiján, amelynek záróakkordja a kalocsai Country Road együttes koncertje volt.

Mindezt a sok izgalmat azonban a párhuzamosan zajló szakmai konferencia érdekeltjei nem élvezhették: ők az Érsekkerti megnyitó után kis piros városi turistavonattal robogtak be a Szent István út elején található „végállomásig”, vagyis a portálunkonkorábban már ismertetett,szakmai konferencia helyszínét adó Kamaraterem épületéhez.

A TEIT 25 évét összefoglaló, valamint az aktuális feladatokat és a következő időszak kihívásait taglaló, rangos előadókkal és résztvevőkkel zajlott rendezvényről azonban már tájékoztattuk olvasóinkat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK