2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Így ünnepelt a TEIT – Családi és szakmai programok két helyszínen a 25. évfordulón

Illés György Cinó  |  2017. 06. 07., 20:53

A fönnállásának negyedszázados évfordulóját idén ünneplő TEIT az Érsekkertben játékos vetélkedőkkel, főzőversennyel és koncerttel fűszerezett családi nappal, a főiskola (egykori nagyszeminárium) épületében Vincze Bálint természetfotóiból fotókiállítással és szakmai konferenciával emlékezett meg a jeles évfordulóról.

A TEIT által kiadott, közismert naptárakról már ismerhetjük Vincze Bálint sok fényképét. Most újabbakkal is megismerkedhettünk a 25 éves fönnállását ünneplő TEIT születésnapjához kacsolódó, a főiskola első emeletén, a konferenciának helyt adó Kamarateremhez vezető folyosószakaszon berendezett tárlatán.

Nem kell félni!

A kiállítást, majd magát a konferenciát is dr. Bálint József kalocsai polgármester, a TEIT elnöke nyitotta meg, köszöntve a rendezvényt jelenlétével megtisztelő, illusztris sokaságot.

Képgaléria megtekintése (38 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Vincze Bálint már többször állított ki városunkban, sőt előadást is tartott itt – emlékeztetett Bálint József, aki szerint a fotóművész most bemutatott képeinek,

Az erőmű környezetében készült alkotásainak fő üzenete, hogy

AZ OBJEKTUMNAK A TERMÉSZETRE NINCS KÁROS HATÁSA, ÍGY A KÖRNYEZŐ TELEPÜLÉSEKEN ÉLŐKNEK SEM KELL FÉLNIÜK ETTŐL AZ ENERGIATÍPUSTÓL.

A kedvencek az ürgék

A továbbiakban maga az alkotó beszélt a kiállított fotókról. Bevezetésképp elmondta: nemcsak a TEIT 25. éves fennállásának jubileuma, hanem további több évforduló is kapcsolódik számára a mostani alkalomhoz. Idén 10 éve annak, hogy természetfotózással is foglalkozik, 20 éve tervezte a TEIT ma is használatban lévő emblémáját, és 30 éve dolgozik a Paksi Atomerőműben.

Képgaléria megtekintése (38 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Vincze Bálint természetfotós munkásságából éves rendszerességgel kapuk ízelítőt a TEIT-naptárak segítségével, hiszen azoknak fotóanyagát évről-évre az ő képeiből válogatják.

A mostani tárlat Genuin című, a környező településeken készült fotókból összeállított, első albumából kínált válogatást, emellett, vagy ezen belül néhány képen kedvencei, a pajkos ürgék láthatóak, a többi fotót oroszországi erőművek környezetében készült képeiből válogatta a művész.

Szombaton Kalocsán ünnepelte 25 éves jubileumát a TEIT. Az ennek kapcsán a Kamarateremben tartott konferencia előadói – köztük Süli János miniszter –a Paks 2 aktuális kérdéseitől a TEIT eddigi tevékenységének – benne a különböző konfliktushelyzetek – áttekintésén át a jövő feladatainak kijelöléséig és az orosz kapcsolatokig választották témáikat.
bővebben ...

Egész napos családi program az Érsekkertben

A reggel fél tízkor tartott megnyitó után kulturális, hagyományőrző és sport programokkal, főzőversennyel, akadályversennyel, TEIT-települések kulturális bemutatóival – így délelőtt Bátya, Foktő, Uszód, Dunaszentbenedek, Tengelic, Paks és Kalocsa, délután pedig Gerjen és Géderlak kulturális műsorával – telt a tartalmas nap.

Képgaléria megtekintése (38 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Az érsekkerti kínálatot nemcsak a népi tradíciók alkották, hanem azon más műfajok is teret kaptak. Így Paksról a pistiEst, a kalocsai Liszt AMI magánénekes tanulói, a gerjeni Duna Rock Akusztik is rövid koncertet adott a TEIT szülinapi partiján, amelynek záróakkordja a kalocsai Country Road együttes koncertje volt.

Mindezt a sok izgalmat azonban a párhuzamosan zajló szakmai konferencia érdekeltjei nem élvezhették: ők az Érsekkerti megnyitó után kis piros városi turistavonattal robogtak be a Szent István út elején található „végállomásig”, vagyis a portálunkonkorábban már ismertetett,szakmai konferencia helyszínét adó Kamaraterem épületéhez.

A TEIT 25 évét összefoglaló, valamint az aktuális feladatokat és a következő időszak kihívásait taglaló, rangos előadókkal és résztvevőkkel zajlott rendezvényről azonban már tájékoztattuk olvasóinkat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei