2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Hogy mit mesél Bufurc bácsi a hétről? Van tarsolyában jó is, rossz is, szörnyű is, de ne feledjük minden csoda 3 napig tart!

Téglás Boglárka  |  2018. 02. 10., 21:11

Könnyű volt megszokni a kényelmesebbé vált, megújult és megszépült Bem utcai óvodát. Legalább ennyire könnyűnek kellene lennie megszokni az újnak nem mondható biciklis szabályokat is! Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

Mohácson már javában tart a híres búsójárás, ami 35 helyszínen reggeltől estig nyolcvan programra várják az érdeklődőket. Az UNESCO szellemi kulturális örökségeinek listájára felkerült népszokás idei rendezvényein 49 busócsoport 1350 busója és egyéb maskarása vesz részt, a kiemelt rendezvényekre legalább 80-100 ezer látogatót várnak.

Kecskemétről sajnos nem tudtunk a héten jó hírt közölni, ott ugyanis egy hét közepi egy tragédia volt a híradások központjában: szerdán kora este a belvárosban egy menetrend szerint közlekedő helyi járatos autóbusz elütött egy a gyalogos-átkelőhelyen közlekedő 23 éves gyalogost. A baleset során a kecskeméti nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

De még ennyire sem kellett messzire mennünk a rossz hírekért, Foktőn a Petőfi Sándor utca egyik családi házában február 3-án, vélhetően a reggeli órákban elkövetett emberölés elkövetője több késszúrással végzett áldozatával, a saját 92 éves édesanyjával.

A családot ismerő informátorunk szerint a középfokú egészségügyi végzettséggel rendelkező asszony az utóbbi hetekben úgy 10 kilót fogyott, és mentálisan is a beteg ember látszatát keltette. Ám arra senki nem gondolt, hogy az anyja folyamatos ápolása és kórházba került férje elvesztésének realitása olyannyira kikezdi, hogy ilyen végzetes cselekményre szánja el magát.
(Bővebben>>>)

Evezzünk kellemesebb vizekre - bálozzunk!

A Magyar Jogászegylet Bács-Kiskun Megyei Szervezete Kalocsai Helyi Csoportja február 3-án, szombaton a kalocsai Katolikus Intézmény aulájában tartotta a város egyik legkiemelkedőbb társasági eseményét, a 2018. évi jogászbált. Az idén sorrendben tizedik alkalommal megtartott bálra Bajáról, Kiskunhalasról, Kiskőrösről is érkeztek a jogvégzett vendégek és partnereik, hogy a színvonalas rendezvényen együtt szórakozzanak, jó kedvűen búcsúztassák a telet. A bíróságokon gyakran ellenérdekű félként, vagy a döntést hozó bíróként találkozó jogászok ezúttal távol tartották magukat a saját hivatásrendjük adta szigorú keretektől, szívélyesen beszélgettek, mindenkinek volt egy jó szava, egy jó itala a másikhoz.

A Nagyasszonyunk Katolikus Általános Iskola és Gimnázium február 2-án, pénteken tartotta farsangi bálját. Az általános iskolásoké volt a délután, öt órától pedig a nagyobbak vették birtokukba az iskola bálteremmé alakult auláját.
Az iskola hagyománya szerint a tanulók egymást szórakoztatják rövid, vidám műsorszámaikkal, ügyességükkel, ötletességükkel sokszor csalva ki tapsot a szülőket is szép számmal magában foglaló közönség soraiból.

A felső tagozatosok műsorából egy rövid részletet videóra is vettünk, íme:

A hagyományokhoz hűen, idén is képviselte magát Kalocsa város összes sportegyesülete és valamennyi szakosztálya a Városi Sportcsarnokban az év rendezvényén, a Sportbálon, amelyet február 10-én, szombaton 19 órától rendezett Kalocsa Város Önkormányzata az ünnepelteknek, ahol a hagyományok jegyében kerültek megjutalmazásra a sportágak legjobbjai, edzőik és csapataik, és mindazok, akik ismételten elvitték városunk jó hírét szerte az országba, sőt a határainkon túlra is. A kék közösségi oldalon már terjednek a báli fotók, mi hétfőn jelentekzünk több összeállítással az eseményről.

Apropó, sport…

Február 3–4-én, már a keresztjáték kieséses rendszerében meccseltek egymással az Amatőr Liga két csoportjának csapatai, míg az öregfiúk már megkezdték a hajrát az eredményhirdetésük előtt, ahol már csak a legjobb négy játszhat. Megkezdődött tehát a kresztjáték a Téli Kupán!

Eközben  a Kolics János edzette Kalocsai KC női csapata ismét elvarázsolta közönségét, amikor február 3-án este, tömött lelátó előtt lányaink legyőzték a télen igencsak megerősített Kunszentmiklós hölgykoszorúját is. Ezzel a mieink továbbra is harcban állnak a bajnoki dobogóért, amely korábban elképzelhetetlen volt a kalocsai női kézilabdázás történetében.

A KFC is pályára lépett február 3-án. Aki ott volt, és látta a megalkuvás nélkül rohamozó és szemre tetszetős futballt játszó olajozott csapatjátékot a jó erőkből verbuválódott Homokmégy KSE ellen, az csak elismerően szólhatott az új edzővel kiálló, megfiatalított Kalocsa játékáról, hiszen a hózápor áztatta latyakos edzőpályán formás akciókat vezettek a nagy kedvvel játszó mieink. A végeredmény 7-0 lett.

... és egy kis kultúra

„Sikeres nők a városban és környékén” címmel indította útjára új programsorozatát a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár. Az első bemutatkozást, a városunkban közkedvelt doktornő, dr. Tidir Alisza Vaszilijevna előadását igen nagy érdeklődés övezte, a kíváncsi nézősereg megtöltötte a rendezvénynek helytadó egykori Tiszti klub nagytermét. A doktornő élvezettel, szórakoztatóan mesélt életéről, munkájáról, családjáról. Büszke nagymamaként újságolta, hogy harmadik kisunokája érkezését várják.

Közeleg a választás

Több önkormányzati képviselő – köztük dr. Angeli Gabriella, a baloldali összefogás közös jelöltje – is részt vett múlt szombat délután a KKKK sétálóutcai épületének, a Tiszti Klubnak az emeleti rendezvénytermében a Momentum által kezdeményezett lakossági fórumon, amelyen bemutatkozott, és a párt programját, annak főbb irányait ismertette Környei Balázs, a párt körzetünkben induló egyéni képviselőjelöltje. Vendége, Benedek Márton hazavándoroltként az elvándorlás problémájáról tartott rövid előadást, majd a párt politikai programjának tolmácsolásában volt a Kalocsa térségében induló jelölt segítségére.

Bufurc bácsi meséi 2. rész

Új sorozatunk második részében, immár rendszeres szerzőnk, András Róbert tollából származó, hol tréfás, hol keserédes elbeszélései újabb darabjának segítségével tovább ismerkedünk a „Mocsár” család hétköznapjaival és ünnepeivel, ezúttal az étkezéshez, ebédhez kapcsolódó szokásokon, hagyományokon keresztül. Egyúttal fölbukkan a történetben két újabb, fontos motívum, ami még később is visszatér majd: az egyik az alkohol, ami Mocsár Andráséknál egyébként egyáltalán nem volt divat, másrészt szerzőnk néhai édesanyja. Ugyanis az édesanyával és az alkohollal is összetett kapcsolatot élt meg egykor, s a visszaemlékezés tanúsága szerint – bár immár hosszú évek óta absztinensen – ápol ma is.

Kattints a képre!


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés