2018. 02. 23. péntek
Alfréd
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

Hogy mit mesél Bufurc bácsi a hétről? Van tarsolyában jó is, rossz is, szörnyű is, de ne feledjük minden csoda 3 napig tart!

Téglás Boglárka  |  2018. 02. 10., 21:11

Könnyű volt megszokni a kényelmesebbé vált, megújult és megszépült Bem utcai óvodát. Legalább ennyire könnyűnek kellene lennie megszokni az újnak nem mondható biciklis szabályokat is! Ez a KALOhírek heti összefoglalója.

Mohácson már javában tart a híres búsójárás, ami 35 helyszínen reggeltől estig nyolcvan programra várják az érdeklődőket. Az UNESCO szellemi kulturális örökségeinek listájára felkerült népszokás idei rendezvényein 49 busócsoport 1350 busója és egyéb maskarása vesz részt, a kiemelt rendezvényekre legalább 80-100 ezer látogatót várnak.

Kecskemétről sajnos nem tudtunk a héten jó hírt közölni, ott ugyanis egy hét közepi egy tragédia volt a híradások központjában: szerdán kora este a belvárosban egy menetrend szerint közlekedő helyi járatos autóbusz elütött egy a gyalogos-átkelőhelyen közlekedő 23 éves gyalogost. A baleset során a kecskeméti nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

De még ennyire sem kellett messzire mennünk a rossz hírekért, Foktőn a Petőfi Sándor utca egyik családi házában február 3-án, vélhetően a reggeli órákban elkövetett emberölés elkövetője több késszúrással végzett áldozatával, a saját 92 éves édesanyjával.

A családot ismerő informátorunk szerint a középfokú egészségügyi végzettséggel rendelkező asszony az utóbbi hetekben úgy 10 kilót fogyott, és mentálisan is a beteg ember látszatát keltette. Ám arra senki nem gondolt, hogy az anyja folyamatos ápolása és kórházba került férje elvesztésének realitása olyannyira kikezdi, hogy ilyen végzetes cselekményre szánja el magát.
(Bővebben>>>)

Evezzünk kellemesebb vizekre - bálozzunk!

A Magyar Jogászegylet Bács-Kiskun Megyei Szervezete Kalocsai Helyi Csoportja február 3-án, szombaton a kalocsai Katolikus Intézmény aulájában tartotta a város egyik legkiemelkedőbb társasági eseményét, a 2018. évi jogászbált. Az idén sorrendben tizedik alkalommal megtartott bálra Bajáról, Kiskunhalasról, Kiskőrösről is érkeztek a jogvégzett vendégek és partnereik, hogy a színvonalas rendezvényen együtt szórakozzanak, jó kedvűen búcsúztassák a telet. A bíróságokon gyakran ellenérdekű félként, vagy a döntést hozó bíróként találkozó jogászok ezúttal távol tartották magukat a saját hivatásrendjük adta szigorú keretektől, szívélyesen beszélgettek, mindenkinek volt egy jó szava, egy jó itala a másikhoz.

A Nagyasszonyunk Katolikus Általános Iskola és Gimnázium február 2-án, pénteken tartotta farsangi bálját. Az általános iskolásoké volt a délután, öt órától pedig a nagyobbak vették birtokukba az iskola bálteremmé alakult auláját.
Az iskola hagyománya szerint a tanulók egymást szórakoztatják rövid, vidám műsorszámaikkal, ügyességükkel, ötletességükkel sokszor csalva ki tapsot a szülőket is szép számmal magában foglaló közönség soraiból.

A felső tagozatosok műsorából egy rövid részletet videóra is vettünk, íme:

A hagyományokhoz hűen, idén is képviselte magát Kalocsa város összes sportegyesülete és valamennyi szakosztálya a Városi Sportcsarnokban az év rendezvényén, a Sportbálon, amelyet február 10-én, szombaton 19 órától rendezett Kalocsa Város Önkormányzata az ünnepelteknek, ahol a hagyományok jegyében kerültek megjutalmazásra a sportágak legjobbjai, edzőik és csapataik, és mindazok, akik ismételten elvitték városunk jó hírét szerte az országba, sőt a határainkon túlra is. A kék közösségi oldalon már terjednek a báli fotók, mi hétfőn jelentekzünk több összeállítással az eseményről.

Apropó, sport…

Február 3–4-én, már a keresztjáték kieséses rendszerében meccseltek egymással az Amatőr Liga két csoportjának csapatai, míg az öregfiúk már megkezdték a hajrát az eredményhirdetésük előtt, ahol már csak a legjobb négy játszhat. Megkezdődött tehát a kresztjáték a Téli Kupán!

Eközben  a Kolics János edzette Kalocsai KC női csapata ismét elvarázsolta közönségét, amikor február 3-án este, tömött lelátó előtt lányaink legyőzték a télen igencsak megerősített Kunszentmiklós hölgykoszorúját is. Ezzel a mieink továbbra is harcban állnak a bajnoki dobogóért, amely korábban elképzelhetetlen volt a kalocsai női kézilabdázás történetében.

A KFC is pályára lépett február 3-án. Aki ott volt, és látta a megalkuvás nélkül rohamozó és szemre tetszetős futballt játszó olajozott csapatjátékot a jó erőkből verbuválódott Homokmégy KSE ellen, az csak elismerően szólhatott az új edzővel kiálló, megfiatalított Kalocsa játékáról, hiszen a hózápor áztatta latyakos edzőpályán formás akciókat vezettek a nagy kedvvel játszó mieink. A végeredmény 7-0 lett.

... és egy kis kultúra

„Sikeres nők a városban és környékén” címmel indította útjára új programsorozatát a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár. Az első bemutatkozást, a városunkban közkedvelt doktornő, dr. Tidir Alisza Vaszilijevna előadását igen nagy érdeklődés övezte, a kíváncsi nézősereg megtöltötte a rendezvénynek helytadó egykori Tiszti klub nagytermét. A doktornő élvezettel, szórakoztatóan mesélt életéről, munkájáról, családjáról. Büszke nagymamaként újságolta, hogy harmadik kisunokája érkezését várják.

Közeleg a választás

Több önkormányzati képviselő – köztük dr. Angeli Gabriella, a baloldali összefogás közös jelöltje – is részt vett múlt szombat délután a KKKK sétálóutcai épületének, a Tiszti Klubnak az emeleti rendezvénytermében a Momentum által kezdeményezett lakossági fórumon, amelyen bemutatkozott, és a párt programját, annak főbb irányait ismertette Környei Balázs, a párt körzetünkben induló egyéni képviselőjelöltje. Vendége, Benedek Márton hazavándoroltként az elvándorlás problémájáról tartott rövid előadást, majd a párt politikai programjának tolmácsolásában volt a Kalocsa térségében induló jelölt segítségére.

Bufurc bácsi meséi 2. rész

Új sorozatunk második részében, immár rendszeres szerzőnk, András Róbert tollából származó, hol tréfás, hol keserédes elbeszélései újabb darabjának segítségével tovább ismerkedünk a „Mocsár” család hétköznapjaival és ünnepeivel, ezúttal az étkezéshez, ebédhez kapcsolódó szokásokon, hagyományokon keresztül. Egyúttal fölbukkan a történetben két újabb, fontos motívum, ami még később is visszatér majd: az egyik az alkohol, ami Mocsár Andráséknál egyébként egyáltalán nem volt divat, másrészt szerzőnk néhai édesanyja. Ugyanis az édesanyával és az alkohollal is összetett kapcsolatot élt meg egykor, s a visszaemlékezés tanúsága szerint – bár immár hosszú évek óta absztinensen – ápol ma is.

Kattints a képre!


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 08., 17:14
Az első hó megihlette vloggerünket, Tóth Danit, így arról forgatta a Patron című videósorozatunk legújabb kisfilmjét. Sétakocsikázás a behavazott Kalocsán, Meszesen, Szeliden. Ott a parton volt hely a pokrócnak, sőt, akadt látnivaló is: ponty kifogták a karácsonyi halászlének valót… Még egy kis határles, aztán egy ritmusváltással, hopp, Mikulások hada futkározik az Érsekkertben! Persze, Mikulásfutás! De hoppá! Az egyik mikulásról kiderült, hogy nem is igazi!

Még több friss hír

2018. 02. 22., 14:04
A képviselő asszonyt nem nevesíti az előterjesztés, amelyben az ÖKO Pontnak a KKKK-ba olvasztását javasolja dr. Bálint József polgármester, azonban egyértelművé teszi, hogy a lépéssel egy fővel csökken a személyi állomány, a feladatokat pedig a kulturális intézmény meglévő személyi állományával látnák el. Közben, amint magától Angelitől tudhattuk meg, jogi bizottsági elnöki tisztétől és bizottsági tagságától, valamint a közbeszerzési bizottsági tagságától is búcsúzni kényszerülhet a mai testületi ülés folyományaként.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 02. 22., 16:27
Zseniális taktikával felülmúlhatatlan siker született a phjongcshangi téli olimpián. A vb-második magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó olimpiai bajnok lett. Még >>>
2018. 02. 22., 13:45
Egyre fogy Kalocsa lakossága. Jóval többen hunynak el, mint ahányan születnek városunkban Még >>>
2018. 02. 22., 05:53
Pályázatot írtak ki jó néhány, a Parkgondozó Kft. tulajdonában álló munkagépre és kiegészítő eszköz értékesítésére. És még csak nem is ez lesz a legnagyobb mai hír a város maradék két Kft.-je egyikéről! Még >>>
2018. 02. 21., 18:34

Dorina ismét új dallal hódít

A pár órája közzétett videó, ami Dorina legújabb videóklipjéből származik, jelenleg 10ezer megtekintésnél tart a közösségi oldalon. Az eredeti, teljes videóra pedig szűk egy óra alatt több mint HATEZREN kattintottak rá. Még >>>
2018. 02. 21., 11:47
A következő napok zimankói miatt fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkben élő embertársainkra. Ha pedig baj van, hívjunk segítséget Még >>>
2018. 02. 20., 17:31
A hipermarket biztonsági őre futott el az ívekkel az Index cikke szerint. Később visszakapták az íveket, darabja tízezer forint lett volna, ha elvész. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 MrSmith
 2018-01-15 08:47:27
 3 Az alabbi cikk margojara : "Spoiler: megnyertük a CLLD pályázatot! – Újabb cicaharc a Városházán Angeli és Kinyóné közt" Annyit beszel...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2018. február 16-án került sor a norvég F-35-ös fékernyőrendszerének első helyi tesztjére, melynek a norvég Ørland légibázis adott otthont. A fékernyő nem "tartozéka" az F-35-ösnek, a gyártó a norvég fél kérésére integrálja a rendszert a saját példányaikon.
Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.
Lengyelország védelmi minisztériuma a napokban jelentette be, hogy indul a lengyel pilóták képzése az M-346 Master (lengyel megnevezéssel "Bielik") kiképző repülőgépeken, a lengyel oktatópilóták már teljesítették első repüléseiket az új típuson.
Az Egyesült Államok légiereje a B-52H bombázóit új hajtóművekkel látná el és nyugdíjazná a Rockwell B-1 és Northrop Grumman B-2-es flottáját, amint a Northrop újgenerációs B-21-esének megkezdődne a sorozatgyártása.