2018. 02. 23. péntek
Alfréd
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

Aki adni képes, az nem fogy, hanem gyarapszik - Dr. Tidir Alisza Vaszilijevna debütálása a Családbarát NŐ-KÖZ-PONT sorozatban

Boda Tibor  |  2018. 02. 07., 11:16

„Sikeres nők a városban és környékén” címmel indította útjára új programsorozatát a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár.

A műsor házigazdájaként dr. Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezető debütálóként, dr. Tidir Alisza Vaszilijevnát, a kalocsai kórház szülész-nőgyógyászát köszöntötte. 

A városunkban közkedvelt doktornőt bemutató előadást igen nagy érdeklődés övezte, a kíváncsi nézősereg megtöltötte a rendezvénynek helytadó egykori Tiszti klub nagytermét ezen a keddi estén.


Forrás: Boda Tibor/ KALOhírek

Az egykori Szovjetunióban, Kárpátalján, Beregszászon született doktornő 2003-ban érkezett Kalocsára sebész férjével és kislányával. Elmesélte a beilleszkedés kezdeti nehézségeit, amit főleg a magyar nyelv ismeretének hiánya okozott, ami a mindennapi élet mellett az orvosi diplomájának honosításához is elengedhetetlen volt.

Kitartó munkával, tanulással kitűnővel abszolvált, majd szerezte meg a szakorvosi diplomát, amivel már mint szülész-nőgyógyászként folytathatta hazánkban is korábbi munkáját. A férfiak uralta szakmában remekül megállta a helyét, a kalocsai szülők szinte családtagként emlegetik, hiszen sokaknak segítette világra a legnagyobb kincsüket, gyermeküket.

Egy évben akár 60-70 kismamának jelent támaszt,

páciensei számára éjjel-nappal elérhető segítséget.


Forrás: Boda Tibor/ KALOhírek

Ennek és emberséges, empatikus hozzáállásának is köszönhető, hogy 

megkapta a 2016-os Év orvosa pályázat közönségdíját, az Astellas-díjat, majd 2017-ben az Aranyanyu-kitüntető címet is.

Az Aranyanyu-díj Magyarországon egyedülálló kezdeményezés, célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése.


Forrás: Boda Tibor/ KALOhírek

A doktornő élvezettel, szórakoztatóan mesélt életéről, munkájáról, családjáról. Büszke nagymamaként újságolta, hogy harmadik kisunokája érkezését várják.

Dr. Tidir Alisza Vaszilijevna.

Ezen az estén megismerhettük a NŐT, az ANYÁT, a FELESÉGET és nem utolsó sorban az ORVOST.


Forrás: Boda Tibor/ KALOhírek

Bár Alisza a szerencséjének tud be minden sikert az életében, azért mindnyájan tudjuk, hogy valójában az önfeláldozó, a nap 24 órájában segítőkész hozzáállása hozta meg számára a hálás szülők szeretete mellett a társadalmi elismerést és megbecsülést is.


Forrás: Boda Tibor/ KALOhírek

Az előadás után dr. Magóné Gyöngyi a házigazda szerepköréből kilépve a Kulturális Központ vezetőjeként adott tájékoztatást a most induló, pályázati forrásból megvalósuló programjaikon való részvétel lehetőségéről.

A jelenlévő hölgyek, regisztráció után kaphatnak bővebb, naprakész információkat a NŐ-KÖZ-PONT néven induló esemény sorozatról, ingyenes tanfolyamokról, klubokról, táboroztatásról és minden friss kapcsolódó eseményről. Mint mondta, a programokban való részvétel a kisgyermekes anyukák számára is megoldott lesz, mivel a foglalkozások ideje alatt képzett óvónők foglalkoznak majd gyermekeikkel.


Forrás: Boda Tibor/ KALOhírek

Az előadás sorozatuk következő vendége 2018. 02. 13-án dr. Kovács Istvánné, a Kalocsai Hagyományörző Néptánc Egyesület vezetője lesz.

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 08., 17:14
Az első hó megihlette vloggerünket, Tóth Danit, így arról forgatta a Patron című videósorozatunk legújabb kisfilmjét. Sétakocsikázás a behavazott Kalocsán, Meszesen, Szeliden. Ott a parton volt hely a pokrócnak, sőt, akadt látnivaló is: ponty kifogták a karácsonyi halászlének valót… Még egy kis határles, aztán egy ritmusváltással, hopp, Mikulások hada futkározik az Érsekkertben! Persze, Mikulásfutás! De hoppá! Az egyik mikulásról kiderült, hogy nem is igazi!

Még több friss hír

2018. 02. 22., 14:04
A képviselő asszonyt nem nevesíti az előterjesztés, amelyben az ÖKO Pontnak a KKKK-ba olvasztását javasolja dr. Bálint József polgármester, azonban egyértelművé teszi, hogy a lépéssel egy fővel csökken a személyi állomány, a feladatokat pedig a kulturális intézmény meglévő személyi állományával látnák el. Közben, amint magától Angelitől tudhattuk meg, jogi bizottsági elnöki tisztétől és bizottsági tagságától, valamint a közbeszerzési bizottsági tagságától is búcsúzni kényszerülhet a mai testületi ülés folyományaként.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 02. 22., 16:27
Zseniális taktikával felülmúlhatatlan siker született a phjongcshangi téli olimpián. A vb-második magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó olimpiai bajnok lett. Még >>>
2018. 02. 22., 13:45
Egyre fogy Kalocsa lakossága. Jóval többen hunynak el, mint ahányan születnek városunkban Még >>>
2018. 02. 22., 05:53
Pályázatot írtak ki jó néhány, a Parkgondozó Kft. tulajdonában álló munkagépre és kiegészítő eszköz értékesítésére. És még csak nem is ez lesz a legnagyobb mai hír a város maradék két Kft.-je egyikéről! Még >>>
2018. 02. 21., 18:34

Dorina ismét új dallal hódít

A pár órája közzétett videó, ami Dorina legújabb videóklipjéből származik, jelenleg 10ezer megtekintésnél tart a közösségi oldalon. Az eredeti, teljes videóra pedig szűk egy óra alatt több mint HATEZREN kattintottak rá. Még >>>
2018. 02. 21., 11:47
A következő napok zimankói miatt fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkben élő embertársainkra. Ha pedig baj van, hívjunk segítséget Még >>>
2018. 02. 20., 17:31
A hipermarket biztonsági őre futott el az ívekkel az Index cikke szerint. Később visszakapták az íveket, darabja tízezer forint lett volna, ha elvész. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 MrSmith
 2018-01-15 08:47:27
 3 Az alabbi cikk margojara : "Spoiler: megnyertük a CLLD pályázatot! – Újabb cicaharc a Városházán Angeli és Kinyóné közt" Annyit beszel...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2018. február 16-án került sor a norvég F-35-ös fékernyőrendszerének első helyi tesztjére, melynek a norvég Ørland légibázis adott otthont. A fékernyő nem "tartozéka" az F-35-ösnek, a gyártó a norvég fél kérésére integrálja a rendszert a saját példányaikon.
Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.
Lengyelország védelmi minisztériuma a napokban jelentette be, hogy indul a lengyel pilóták képzése az M-346 Master (lengyel megnevezéssel "Bielik") kiképző repülőgépeken, a lengyel oktatópilóták már teljesítették első repüléseiket az új típuson.
Az Egyesült Államok légiereje a B-52H bombázóit új hajtóművekkel látná el és nyugdíjazná a Rockwell B-1 és Northrop Grumman B-2-es flottáját, amint a Northrop újgenerációs B-21-esének megkezdődne a sorozatgyártása.