2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Aki adni képes, az nem fogy, hanem gyarapszik - Dr. Tidir Alisza Vaszilijevna debütálása a Családbarát NŐ-KÖZ-PONT sorozatban

Boda Tibor  |  2018. 02. 07., 11:16

„Sikeres nők a városban és környékén” címmel indította útjára új programsorozatát a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár.

A műsor házigazdájaként dr. Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezető debütálóként, dr. Tidir Alisza Vaszilijevnát, a kalocsai kórház szülész-nőgyógyászát köszöntötte. 

A városunkban közkedvelt doktornőt bemutató előadást igen nagy érdeklődés övezte, a kíváncsi nézősereg megtöltötte a rendezvénynek helytadó egykori Tiszti klub nagytermét ezen a keddi estén.


Forrás: Boda Tibor/ KALOhírek

Az egykori Szovjetunióban, Kárpátalján, Beregszászon született doktornő 2003-ban érkezett Kalocsára sebész férjével és kislányával. Elmesélte a beilleszkedés kezdeti nehézségeit, amit főleg a magyar nyelv ismeretének hiánya okozott, ami a mindennapi élet mellett az orvosi diplomájának honosításához is elengedhetetlen volt.

Kitartó munkával, tanulással kitűnővel abszolvált, majd szerezte meg a szakorvosi diplomát, amivel már mint szülész-nőgyógyászként folytathatta hazánkban is korábbi munkáját. A férfiak uralta szakmában remekül megállta a helyét, a kalocsai szülők szinte családtagként emlegetik, hiszen sokaknak segítette világra a legnagyobb kincsüket, gyermeküket.

Egy évben akár 60-70 kismamának jelent támaszt,

páciensei számára éjjel-nappal elérhető segítséget.


Forrás: Boda Tibor/ KALOhírek

Ennek és emberséges, empatikus hozzáállásának is köszönhető, hogy 

megkapta a 2016-os Év orvosa pályázat közönségdíját, az Astellas-díjat, majd 2017-ben az Aranyanyu-kitüntető címet is.

Az Aranyanyu-díj Magyarországon egyedülálló kezdeményezés, célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése.


Forrás: Boda Tibor/ KALOhírek

A doktornő élvezettel, szórakoztatóan mesélt életéről, munkájáról, családjáról. Büszke nagymamaként újságolta, hogy harmadik kisunokája érkezését várják.

Dr. Tidir Alisza Vaszilijevna.

Ezen az estén megismerhettük a NŐT, az ANYÁT, a FELESÉGET és nem utolsó sorban az ORVOST.


Forrás: Boda Tibor/ KALOhírek

Bár Alisza a szerencséjének tud be minden sikert az életében, azért mindnyájan tudjuk, hogy valójában az önfeláldozó, a nap 24 órájában segítőkész hozzáállása hozta meg számára a hálás szülők szeretete mellett a társadalmi elismerést és megbecsülést is.


Forrás: Boda Tibor/ KALOhírek

Az előadás után dr. Magóné Gyöngyi a házigazda szerepköréből kilépve a Kulturális Központ vezetőjeként adott tájékoztatást a most induló, pályázati forrásból megvalósuló programjaikon való részvétel lehetőségéről.

A jelenlévő hölgyek, regisztráció után kaphatnak bővebb, naprakész információkat a NŐ-KÖZ-PONT néven induló esemény sorozatról, ingyenes tanfolyamokról, klubokról, táboroztatásról és minden friss kapcsolódó eseményről. Mint mondta, a programokban való részvétel a kisgyermekes anyukák számára is megoldott lesz, mivel a foglalkozások ideje alatt képzett óvónők foglalkoznak majd gyermekeikkel.


Forrás: Boda Tibor/ KALOhírek

Az előadás sorozatuk következő vendége 2018. 02. 13-án dr. Kovács Istvánné, a Kalocsai Hagyományörző Néptánc Egyesület vezetője lesz.

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK