2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Aki adni képes, az nem fogy, hanem gyarapszik - Dr. Tidir Alisza Vaszilijevna debütálása a Családbarát NŐ-KÖZ-PONT sorozatban

Boda Tibor  |  2018. 02. 07., 11:16

„Sikeres nők a városban és környékén” címmel indította útjára új programsorozatát a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár.

A műsor házigazdájaként dr. Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezető debütálóként, dr. Tidir Alisza Vaszilijevnát, a kalocsai kórház szülész-nőgyógyászát köszöntötte. 

A városunkban közkedvelt doktornőt bemutató előadást igen nagy érdeklődés övezte, a kíváncsi nézősereg megtöltötte a rendezvénynek helytadó egykori Tiszti klub nagytermét ezen a keddi estén.


Forrás: Boda Tibor/ KALOhírek

Az egykori Szovjetunióban, Kárpátalján, Beregszászon született doktornő 2003-ban érkezett Kalocsára sebész férjével és kislányával. Elmesélte a beilleszkedés kezdeti nehézségeit, amit főleg a magyar nyelv ismeretének hiánya okozott, ami a mindennapi élet mellett az orvosi diplomájának honosításához is elengedhetetlen volt.

Kitartó munkával, tanulással kitűnővel abszolvált, majd szerezte meg a szakorvosi diplomát, amivel már mint szülész-nőgyógyászként folytathatta hazánkban is korábbi munkáját. A férfiak uralta szakmában remekül megállta a helyét, a kalocsai szülők szinte családtagként emlegetik, hiszen sokaknak segítette világra a legnagyobb kincsüket, gyermeküket.

Egy évben akár 60-70 kismamának jelent támaszt,

páciensei számára éjjel-nappal elérhető segítséget.


Forrás: Boda Tibor/ KALOhírek

Ennek és emberséges, empatikus hozzáállásának is köszönhető, hogy 

megkapta a 2016-os Év orvosa pályázat közönségdíját, az Astellas-díjat, majd 2017-ben az Aranyanyu-kitüntető címet is.

Az Aranyanyu-díj Magyarországon egyedülálló kezdeményezés, célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése.


Forrás: Boda Tibor/ KALOhírek

A doktornő élvezettel, szórakoztatóan mesélt életéről, munkájáról, családjáról. Büszke nagymamaként újságolta, hogy harmadik kisunokája érkezését várják.

Dr. Tidir Alisza Vaszilijevna.

Ezen az estén megismerhettük a NŐT, az ANYÁT, a FELESÉGET és nem utolsó sorban az ORVOST.


Forrás: Boda Tibor/ KALOhírek

Bár Alisza a szerencséjének tud be minden sikert az életében, azért mindnyájan tudjuk, hogy valójában az önfeláldozó, a nap 24 órájában segítőkész hozzáállása hozta meg számára a hálás szülők szeretete mellett a társadalmi elismerést és megbecsülést is.


Forrás: Boda Tibor/ KALOhírek

Az előadás után dr. Magóné Gyöngyi a házigazda szerepköréből kilépve a Kulturális Központ vezetőjeként adott tájékoztatást a most induló, pályázati forrásból megvalósuló programjaikon való részvétel lehetőségéről.

A jelenlévő hölgyek, regisztráció után kaphatnak bővebb, naprakész információkat a NŐ-KÖZ-PONT néven induló esemény sorozatról, ingyenes tanfolyamokról, klubokról, táboroztatásról és minden friss kapcsolódó eseményről. Mint mondta, a programokban való részvétel a kisgyermekes anyukák számára is megoldott lesz, mivel a foglalkozások ideje alatt képzett óvónők foglalkoznak majd gyermekeikkel.


Forrás: Boda Tibor/ KALOhírek

Az előadás sorozatuk következő vendége 2018. 02. 13-án dr. Kovács Istvánné, a Kalocsai Hagyományörző Néptánc Egyesület vezetője lesz.

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés